Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Βαρκελώνη - Πανόραμα απο λόφο Montjuic

Βαρκελώνη

Ισπανία
Μοιράσου το
Βαρκελώνη - Σπίτια του Γκαουντί Σπίτια του Γκαουντί
Κάζα Μπατλό & Κάζα Μιλά
Ο Γκαουντί εκτός από τη Σαγράδα Φαμίλια και το Πάρκο του Γκουέλ έφτιαξε και διάφορα σπίτια στους πλούσιους της εποχής. Σήμερα αυτά τα σπίτια έχουν γίνει διάσημα αξιοθέατα, ενώ την εποχή που φτιάχτηκαν είχαν γεννήσει αντιδράσεις για την σχεδόν αιρετική αισθητική τους.

Το Κάζα Μπατλό (Casa Batlló) χτίστηκε το 1877, αρχικά ήταν ένα κλασικό κτίριο χωρίς κάτι αξιοσημείωτο σύμφωνα με την παράδοση του εκλεκτισμού του 19ου αιώνα. Το σπίτι βρίσκετε σε μια πάρα πολύ κεντρική τοποθεσία της πόλης, στην μέση της λεωφόρου Passeig de Gràcia και αγοράστηκε το 1900 από την οικογένεια Μπατλό, οι οποίοι και ανέθεσαν στον Γκαουντί να το επανασχεδιάσει ώστε να δημιουργήσει κάτι που να τραβάει την προσοχή -χωρίς κάποιο όριο στον σχεδιασμό. Το Κάζα Μπατλό ανακατασκευάστηκε με της τεχνικές του μοντερνισμού και αρ νουβό και ξεπέρασε κάθε εκκεντρικότητα, οι ντόπιοι το ονομάζουν και Σπίτι των Οστών λόγο της εμφάνισης του.

Το Κάζα Μιλά (Casa Milà), είναι γνωστή και ως Λα Πεδρέρα (La Pedrera) που σημαίνει στα καταλανικά, το λατομείο. Σχεδιαστικέ μεταξύ του 1906 με 1910 και ολοκληρώθηκε το 1912 για να χρησιμοποιηθεί ως κατοικία για την εύπορη οικογένεια Μιλά. Το Πεδρέρα στεγάζει σήμερα ένα μουσείο αφιερωμένο στον Γκαουντί, το εκθεσιακό κέντρο του Καϊσα ντε Καταλούνια, ένα επιπλωμένο διαμέρισμα μουσείο, καθώς και ιδιωτικές κατοικίες που κατοικούνται από απογόνους τον αρχικών κατοίκων.

Υπάρχουν και άλλα σπίτια (πιο συντηρητικά) που σχεδίασε το διάσημος Καταλανός αρχιτέκτονας, όπως το Casa Vicens που ήταν και το πρώτο σημαντικό έργο του ή το Casa Calvet, που όμως δεν έχουν το ίδιο τουριστικό ενδιαφέρων με τα Κάζα Μπατλό και Κάζα Μιλά.

αρέσει σε 10 ταξιδολογίτες
Εισιτήριο εισόδου στη Κάζα Μπατλό
Απολαύστε την αρχιτεκτονική του Γκαουντί εξερευνώντας το εσωτερικό ενός από τα αριστουργήματα του. Στο εισιτήριο περιλαμβάνετε και ηχογραφημένη ξενάγηση (audioguide) στα Ισπανικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά και Ρώσικα. Το εισιτήριο ισχύει για 3 μήνες από την ημερομηνία αγοράς.
Παιδί (7-17) €19.5
Παιδί (0-6) €0
Ενήλικος €22.5
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!
Εισιτήριο εισόδου στη Κάζα Μιλά
Επιλογή ημ/νιας
Παιδί (7-12) €10.25
Παιδί (0-6) €0
Ενήλικος €20.5
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Σπίτια του Γκαουντί"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Σπίτια του Γκαουντί"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Βαρκελώνη » Σπίτια του Γκαουντί
Τελικά πιστεύω... οτι ο Γκαουντί ήταν απο άλλη διάσταση ... !!!
6 μήνες πριναπάντηση μου αρέσει! (1)
Βαρκελώνη » Σπίτια του Γκαουντί
Φοβερές δημιουργίες, αξίζει να τα δει κανείς με ξεναγό για να καταλάβει περί τίνος πρόκειται.

Ιδιοφυία ο Γκάουντι
4 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Βαρκελώνη » Σπίτια του Γκαουντί
Αξίζει τον κόπο να τα δει κανείς!
5 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βαρκελώνη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Βαρκελώνη - Ναός της Αγίας Οικογένειας «Σαγράδα Φαμίλια» Βαρκελώνη - Πάρκο Θιουταντέλλα Βαρκελώνη - Πεζόδρομος Ράμπλα Βαρκελώνη - Πάρκο του Γκουέλ Βαρκελώνη - Γοτθικός Καθεδρικός Ναός της Βαρκελώνης Βαρκελώνη - Σπίτια του Γκαουντί Βαρκελώνη - Στάδιο «Καμπ Νου» Βαρκελώνη - Μουσείο Εθνικής Τέχνης της Καταλονίας Βαρκελώνη - Παραλία Μπαρτσελονέτα Βαρκελώνη - Αγορά της Μποκερία Βαρκελώνη - Ανοιχτό Μουσείο «Ισπανικό Χωριό» Βαρκελώνη - Λόφος Μονζουίκ Βαρκελώνη - Ενυδρείο Βαρκελώνης Βαρκελώνη - Μουσείο του Πικάσο Βαρκελώνη - Γοτθική Συνοικία «Μπάριο Γκότικο» Βαρκελώνη - Πλατεία Καταλονίας Βαρκελώνη - Μνημείο του Κολόμβου Βαρκελώνη - Εκδρομή στη Χιρόνα και στη γενέτειρα του Νταλί, Φιγέρες Βαρκελώνη - Μοναστήρι των Βενεδικτίνων μοναχών Βαρκελώνη - Οινοτουρισμός στην Καταλονία Βαρκελώνη - Βαρκελώνη Φαγητό Βαρκελώνη - Ολυμπιακό Χωριό Βαρκελώνης Βαρκελώνη - Κέντρο Τέχνης της Αγίας Μόνικα Βαρκελώνη - Όπερα - μεγάλο θέατρο του Λισέου Βαρκελώνη - Μουσείο της Μουσικής Βαρκελώνη - Μουσείο της Καταλανικής Τέχνης Αρ Νουβό Βαρκελώνη - Κόστα Μπράβα Βαρκελώνη - Θεματικό Πάρκο PortAventura