Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Μαδρίτη - Βασιλικό παλάτι

Μαδρίτη

Ισπανία
Μοιράσου το

« επιστροφή στην λίστα αξιοθέατων

Μαδρίτη - Μουσείο του Πράντο Μουσείο του Πράντο
Museo del Prado
Το El Prado είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα σημεία της Μαδρίτης με περισσότερους από 2.7 εκατομμύρια επισκέπτες. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μουσεία τέχνης του πλανήτη καθώς διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες και ποιοτικότερες συλλογές, με περισσότερα από 1300 έργα της Ευρωπαϊκής τέχνης, από το 12ο αιώνα έως τις αρχές του 19ου. Το μουσείο έχει έργα από τους διασημότερους Ισπανούς ζωγράφους, συμπεριλαμβανομένου του Ελληνικής καταγωγής El Greco ενώ το πιο γνωστό έργο του μουσείου θεωρείται το Las Meninas του Velázquez. Επίσης διαθέτει και έργα διάσημων Ολλανδών, Εγγλέζων αλλά και πολλών Ιταλών. Το μουσείο πήρε το όνομα του από την γειτονιά που κάποτε βρίσκονταν μια αγορά που ονομάζονταν prado. Αν προτιμάτε την μοντέρνα τέχνη, τότε κοντά στο μουσείο του Πράντο θα βρείτε και το μουσείο της Ελληνίδας βασίλισσας Σοφίας (Museo Reina Sofía), που περιέχει έργα τέχνης του 20ου αιώνα.
Πρόσβαση: Από την στάση μετρό Atocha (γαλάζια γραμμή 1) και στην συνέχεια θα χρειαστεί να περπατήσετε βόρεια για 5 λεπτά την Paseo del Prado. Άλλη επιλογή είναι η στάση Banco De España (κόκκινη γραμμή 2) και στην συνέχεια περπατάμε νότια στην οδό Paseo del Prado.
Ιστοσελίδα: http://www.museodelprado.es/en/
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχείο κοντά σε "Μουσείο του Πράντο"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Κλείστε εισιτήρια από το διαδίκτυο

μη χάνεις των χρόνο σου σε ουρές και καθυστερήσεις εισιτήρια για "Μουσείο του Πράντο" »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Μουσείο του Πράντο"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε;
Μαδρίτη » Μουσείο του Πράντο
Στο Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía φιλοξενείται η έκθεση > έως 22/8/2011.Με περισσότερες από 1.000 φωτογραφίες -κάποιες από αυτές σε περιοδικά και βιβλία με σχετική θεματολογία- και αρκετά φιλμ, η έκθεση μας ανοίγει ένα παράθυρο στη σύγχρονη φωτογραφία και μας πληροφορεί με άμεσο τρόπο για την καθημερινότητα της εργατικής τάξης και τα μέτωπα που άνοιξε με το κεφάλαιο.
3 χρόνια πριναπάντηση