Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Ρώμη - Κολοσσαίο πανοραμική

Ρώμη

Ιταλία
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Ρώμη

Ρώμη - Φοντάνα ντι Τρέβι Φοντάνα ντι Τρέβι
Fontana di Trevi
"Η Φοντάνα ντι Τρέβι (Fontana di Trevi) είναι το πιο διάσημο και αναμφισβήτητα το πιο όμορφο συντριβάνι της Ρώμης. Αυτ..." περισσότερα »
αρέσει σε 26 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Από τα πιο όμορφα αξιοθέατα στη Ρώμη , δε χορταίνεις να κάθεσαι και να το χαζεύεις! Ακόμα πιο όμορφο το βράδυ όπου δεν έχει τόσο κόσμο κ..."
Ρώμη - Κολοσσαίο Κολοσσαίο
Colosseo
"Το Κολοσσαίο είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό κτίριο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Αρχικά γνωστό ως το Αμφιθέατρο του Φλα..." περισσότερα »
αρέσει σε 21 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Υπεροχο αξιοθεατο!Η ομορφια του τονιζετε ιδιαιτερα μετα τις οκτω το βραδυ!Οπου αναβουν τα φωτα!"
Ρώμη - Βατικανό Βατικανό
Città del Vaticano
"Η Πόλη του Βατικανού είναι ένα εκπληκτικό μέρος που θα σας κάνει να θέλετε να το εξερευνήσετε όλο. Το Βατικανό έχει τ..." περισσότερα »
αρέσει σε 18 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Έτσι κι αλλιώς η Ρώμη είναι ένα ζωντανό όνειρο και δεν σου φθάνει μία εβδομάδα για να δεις όλα τα αξιοθέατα. Αν κάποιος όμως πρέπει να δε..."
Ρώμη - Πάνθεον Πάνθεον
Pantheon
"Χτισμένο πάνω από 1800 χρόνια πριν, το υπέροχο Πάνθεον στέκεται ακόμα ως υπενθύμιση της μεγάλης ρωμαϊκής αυτοκρατορία..." περισσότερα »
αρέσει σε 16 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Ο Μάρκος Αγρίππας δεν ήταν αυτοκράτορας, αλλά έμπιστος στρατιωτικός του πρώτου Ρωμαίου αυτοκράτορα Οκταβιανού Αύγουστου! :)"
Ρώμη - Πιάτσα Ναβόνα Πιάτσα Ναβόνα
Piazza Navona
"Η Piazza Navona είναι μία από τις πιο διάσημες και αναμφισβήτητα μία από τις ομορφότερες πλατείες της Ρώμης. Η πλατεί..." περισσότερα »
αρέσει σε 15 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Αγαπηµένη πλατεία των ζωγράφων όπου ζωγραφίζουν και εκθέτουν τους πίνακές τους ανάµεσα στο πλήθος, των µουσικών αλλά και των καλλιτεχνών,..."
Ρώμη - Πλατεία της Ισπανίας Πλατεία της Ισπανίας
Piazza di Spagna
"Η Πλατεία της Ισπανίας (Piazza di Spagna) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία συνάντησης στη Ρώμη. Είναι επίσης ένα ..." περισσότερα »
αρέσει σε 14 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Είναι υπέροχη πλατεία και κατά τη διάρκεια της μέρας ,αλλά και το βράδυ και πάντα γεμάτη από κοσμό που αράζει στην τεράστια σκάλα της πί..."
Ρώμη - Κάστρο του Αγίου Αγγέλου Κάστρο του Αγίου Αγγέλου
Castel Sant'Angelo
"Το κάστρο του Αγίου Αγγέλου είναι ένα επιβλητικό κτίριο στη δεξιά όχθη του ποταμού Τίβερη με μια πολυτάραχη ιστορία α..." περισσότερα »
αρέσει σε 13 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Ωραίο μέρος για βόλτα και φωτογραφίες. Εσωτερικά δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο. Οπότε σε συνδυασμό με τα 10€ του εισιτηρίου θα έλεγα ότι και..."
Ρώμη - Πιάτσα ντε Πόπολο Πιάτσα ντε Πόπολο
Piazza del Popolo
"Η Piazza del Popolo είναι μία μεγάλη οβάλ πλατεία κοντά στο πάρκο Μποργκέζε. Διαθέτει ένα αυθεντικό οβελίσκο από την ..." περισσότερα »
αρέσει σε 12 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Είναι από τις πιο δηµοφιλείς πλατείες καθώς από εκεί ξεκινούν η Βία ντελ Μπαµπουίνο, µε πολυτελή καταστήµατα ένδυσης και πολλές αντικερί,..."
Ρώμη - Άγιος Πέτρος Άγιος Πέτρος
Basilica di San Pietro
"Αυτός ο ναός αποτελεί το κέντρο του καθολικού χριστιανισμού. Η πολυτέλεια του εσωτερικού του κτιρίου φέρει μαρτυρία γ..." περισσότερα »
αρέσει σε 11 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Καλησπερα! Θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με την εισοδο στον Αγιο Πετρο στην Ρωμη. Το εισιτηριο που αναφερει στα 14 ευρω (16.5 ευρω προ εκπτω..."
Ρώμη - Ψώνια στη Ρώμη Ψώνια στη Ρώμη
Shopping in Rome
"Η Ρώμη είναι ένα εξαιρετικό μέρος για ψώνια, με καταστήματα διάσημων σχεδιαστών και εντυπωσιακά πολυκαταστήματα σε όλ..." περισσότερα »
αρέσει σε 10 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Ένας πολύ όμορφος δρόμος εορταστικά στολισμένος τώρα τα Χριστούγεννα είναι η via Veneto. Μεγάλα γνωςτά ξενοδοχεία και όμορφα καταστήματα ..."
Ρώμη - Βίλλα Μποργκέζε Βίλλα Μποργκέζε
Villa Borghese
"Η Βίλλα Μποργκέζε (Villa Borghese) είναι το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο της Ρώμης, διαθέτει λίμνη, ναούς, σιντριβάνια, α..." περισσότερα »
αρέσει σε 8 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Η είσοδος επιτρέπεται μόνο για δυο ώρες και ο αριθμός των επισκεπτών είναι περιορισμένος. Για αυτό μεγάλη προσοχή για να μην πάθετε αυτό ..."
Ρώμη - Ρωμαϊκή Αγορά Ρωμαϊκή Αγορά
Forum Romanum
"Η Ρωμαϊκή Αγορά (Forum Romanum) ήταν το κέντρο της καθημερινής ζωής στην αυτοκρατορική Ρώμη όπως αποδεικνύεται από τα..." περισσότερα »
αρέσει σε 7 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ρώμη - Καπιτωλίνος Λόφος Καπιτωλίνος Λόφος
Campidoglio
"Ο λόφος του Καπιτωλίνου είναι ο μικρότερος των επτά λόφων της Ρώμης, αλλά ήταν το θρησκευτικό και πολιτικό κέντρο της..." περισσότερα »
αρέσει σε 6 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ρώμη - Παλατινός Λόφος Παλατινός Λόφος
Palatino
"Με ένα παρελθόν που χρονολογείται πριν από την ίδια την πόλη, ο λόφος του Παλατινού κατέχει σημαντική θέση στην ιστορ..." περισσότερα »
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ρώμη - Μουσεία του Βατικανού Μουσεία του Βατικανού
Musei Vaticani
"Ξεκίνησε ως μια μικρή συλλογή γλυπτών και με το πέρασμα των αιώνων μετατράπηκε σε ένα συγκρότημα από τα εντυπωσιακότε..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"το εισητηριο "Είσοδος Μουσεία Βατικανού"
Ρώμη - Άγιος Ιωάννης του Λατεράνο Άγιος Ιωάννης του Λατεράνο
San Giovanni in Laterano
"Ο καθεδρικός ναός, όπου ο Πάπας εδρεύει ως Επίσκοπος της Ρώμης, είναι η βασιλική του Αγίου Ιωάννη στο Λατεράνο. Είναι..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ρώμη - Λουτρά του Καρακάλλα Λουτρά του Καρακάλλα
Terme di Caracalla
"Τα Λουτρά του Καρακάλλα ήταν μεγαλύτερα στον κόσμο όταν και ολοκληρώθηκαν το 217μ.Χ. και ήταν σε λειτουργία για περισ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ρώμη - Κατακόμβες Αγίου Καλλίστου Κατακόμβες Αγίου Καλλίστου
Catacombe di San Callisto
"Οι κατακόμβες της Ρώμης αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας της πόλης, αλλά και του χριστιανισμού. Σε ολόκληρη τ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Μπορεί οι κατακόμβες να έχουν μήκες 20 χιλ αλλά το προσβάσιμο μέρος είναι πολύ μικρό. Η είσοδος στις κατακόμβες είναι 30-40 λεπτά. Είναι ..."
Ρώμη - Πλατεία Δημοκρατίας Πλατεία Δημοκρατίας
Piazza della Repubblica
"Η πλατεία Δημοκρατίας είναι μια ημικύκλια πλατεία στη Ρώμη δίπλα στον σταθμό Termini. Χτίστηκε το 1887-1898 από τον G..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ρώμη - Εθνικό Ρωμαϊκό Μουσείο Εθνικό Ρωμαϊκό Μουσείο
Museo Nazionale Romano
"Πρόκειται για ένα μουσείο που αποτελείται από 4 διαφορετικά αξιοθέατα μέσα στη Ρώμη. Το Παλάτσο Μάσιμο στις Θέρμες (P..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ρώμη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Άμεση κράτηση εισιτηρίων
Βρείτε τα αξιοθέατα που συνοδεύονται με το σχετικό εικονίδιο και κάντε κράτηση τα επίσημα εισιτήρια, κερδίστε χρόνο και χρήμα.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 2.777.979
Νόμισμα: Ευρώ (€)
Χρησιμές διευθύνσεις:
Χάρτης του μέτρο της Ρώμης
Περιγραφή: Η Ρώμη είναι σήμερα πρωτεύουσα της Ιταλίας και της περιοχής του Λάτσιο. Σύμφωνα με τη μυθολογία ο Ρωμύλος θεμελίωσε τη Ρώμη στον Παλατίνο Λόφο στις 21 Απριλίου 753 π.Χ. Η Ρώμη ήταν η πρωτεύουσα διαδοχικά στο Ρωμαϊκό Βασίλειο, τη Ρωμαϊκή Δημοκρατία και τελικά τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Το 1871 έγινε η πρωτεύουσα της ενοποιημένης Ιταλίας. Η αιώνια πόλη, όπως την αποκαλούν, είναι εδώ και 2 χιλιάδες χρόνια ένα από τα επίκεντρα του δυτικού πολιτισμού.
Γλώσσα: Ιταλικά
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
Ναι
ΌχιNo
ΕυχαριστώGrazie
ΠαρακαλώPer favore
ΚαλημέραBuongiorno
ΚαληνύχταBuona notte
Γεία σου!Ciao

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Ρώμη
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Πανεπιστήμια
Κοντινότεροι προορισμοί
Roma Pass 48 ωρών
Για 48 ώρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα μέσα μεταφοράς στο κέντρο της Ρώμης και επίσης δωρεάν είσοδος στο πρώτο μουσείο ή μνημείο και έπτωση στα επόμενα. Επίσης διαθέτει μία λίστα μουσείων κυρίως στο λόφο Παλατίνο με δωρεάν είσοδο πάντα. Επίσης η κάρτα προσφέρει εκπτώσεις σε διάφορα γεγονότα και φεστιβάλ. Ειδικό τουρνικέ στην είσοδο στο Κολοσσαίο για τους κατόχους της κάρτας. Αγοράστε τώρα με έκπτωση και επωφεληθείτε των προσφορών της!
Επιλογή ημ/νιας
Ενήλικος €31
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!
Roma Pass (3 ημέρες)
Κάρτα 3 ημερών που περιλαμβάνει δωρεάν είσοδο σε 2 μουσεία της επιλογής σας (περιλαμβάνεται το μουσείο που βλέπετε και πάνω από 30 άλλα μουσεία και μνημεία, αναλυτική λίστα θα παραλάβετε με e-mail), έκπτωση για τα επόμενα που πιθανόν να επισκεφτείτε και δωρεάν χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς στο κέντρο της Ρώμης (εκτός αεροδρομίου). Συμφέρει!
Επιλογή ημ/νιας
Ενήλικος €41.5
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!
Vatican & Rome CARD (3 ημέρες)
Προσφέρει μία εμπειρία για εσάς και την οικογένεια σας. Απεριόριστη χρήση των μέσω μεταφοράς. Περιλαμβάνει γρήγορη είσοδο στα Μουσεία του Βατικανού, στην Καπέλα Σιξτίνα, στον Αγ. Πέτρο με audio guide, στον Αγ. Ιωάννη στο Λατερανό με audio guide, ξενάγηση στη φυλακή του Αγ. Πέτρου με audio, πρόσβαση στο Hop on Hop off Bus, στο Κολοσσαίο, στην Ρωμαϊκή Αγορά, στο Λόφο του Παλατίνου και πολλά άλλα μουσεία. Διάρκεια από την ενεργοποίηση 72 ώρες. Αποκτήστε την τώρα με έκπτωση!
Επιλογή ημ/νιας
Ενήλικος - 24 ώρες €55 €50
Παιδί (6-9) - 24 ώρες €32
Ενήλικος - 72 hours €113 €108
Παιδί (6-9) - 72 hours €75
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!
Hop on Hop off Bus!
Δείτε τα αξιοθέατα χωρίς να ψάχνετε πως να πάτε από το ένα στο άλλο! Κάθε μέρα από τις 9 πμ μέχρι τις 6.30μμ χωρίς απεργίες και περνάνε κάθε 5 με 10 λεπτά. Υπάρχουν 2 διαδρομές και 11 στάσεις. Υπάρχει ξενάγηση με audioguide σε 8 γλώσσες. Οι στάσεις είναι: the Coliseum - Circus Maximus - the Pantheon (Santa Maria ad Martyres) - Piazza San Pietro - Piazza Santa Maria Maggiore - Piazza Navona - Piazza Venezia
Επιλογή ημ/νιας
Ενήλικος - 24 ώρες €25 €22
Ενήλικος - 48 ώρες €33 €29
Ενήλικος - 72 ώρες €41 €36
Παιδί (6-18) - 24 ώρες €13
Παιδί (6-18) - 48 ώρες €17
Παιδί (6-18) - 72 ώρες €24
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!