Ταξιδολόγιο - Travel Social Network

Αξιοθέατα στη Ρώμη

Ρώμη - Φοντάνα ντι Τρέβι Φοντάνα ντι Τρέβι
Fontana di Trevi
"Η Φοντάνα ντι Τρέβι (Fontana di Trevi) είναι το πιο διάσημο και αναμφισβήτητα το πιο όμορφο συντριβάνι της Ρώμης. Αυτ..." περισσότερα »
αρέσει σε 10 ταξιδολογίτες
"Υπέροχο μέρος με πολύ κόσμο. Για ρομαντικούς και όχι μόνο. Προσοχή όμως στους απατεώνες μαγαζάτορες. Σε μίνι μάρκετ είχαν τη μπύρα 6 ευρώ..."
Ρώμη - Πιάτσα ντε Πόπολο Πιάτσα ντε Πόπολο
Piazza del Popolo
"Η Piazza del Popolo είναι μία μεγάλη οβάλ πλατεία κοντά στο πάρκο Μποργκέζε. Διαθέτει ένα αυθεντικό οβελίσκο από την ..." περισσότερα »
αρέσει σε 9 ταξιδολογίτες
"Είναι από τις πιο δηµοφιλείς πλατείες καθώς από εκεί ξεκινούν η Βία ντελ Μπαµπουίνο, µε πολυτελή καταστήµατα ένδυσης και πολλές αντικερί,..."
Ρώμη - Κολοσσαίο Κολοσσαίο
Colosseo
"Το Κολοσσαίο είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό κτίριο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Αρχικά γνωστό ως το Αμφιθέατρο του Φλα..." περισσότερα »
αρέσει σε 8 ταξιδολογίτες
"Υπεροχο αξιοθεατο!Η ομορφια του τονιζετε ιδιαιτερα μετα τις οκτω το βραδυ!Οπου αναβουν τα φωτα!"
Ρώμη - Πάνθεον Πάνθεον
Pantheon
"Χτισμένο πάνω από 1800 χρόνια πριν, το υπέροχο Πάνθεον στέκεται ακόμα ως υπενθύμιση της μεγάλης ρωμαϊκής αυτοκρατορία..." περισσότερα »
αρέσει σε 8 ταξιδολογίτες
Ρώμη - Πιάτσα Ναβόνα Πιάτσα Ναβόνα
Piazza Navona
"Η Piazza Navona είναι μία από τις πιο διάσημες και αναμφισβήτητα μία από τις ομορφότερες πλατείες της Ρώμης. Η πλατεί..." περισσότερα »
αρέσει σε 8 ταξιδολογίτες
"Αγαπηµένη πλατεία των ζωγράφων όπου ζωγραφίζουν και εκθέτουν τους πίνακές τους ανάµεσα στο πλήθος, των µουσικών αλλά και των καλλιτεχνών,..."
Ρώμη - Βατικανό Βατικανό
Città del Vaticano
"Η Πόλη του Βατικανού είναι ένα εκπληκτικό μέρος που θα σας κάνει να θέλετε να το εξερευνήσετε όλο. Το Βατικανό έχει τ..." περισσότερα »
αρέσει σε 8 ταξιδολογίτες
"Έτσι κι αλλιώς η Ρώμη είναι ένα ζωντανό όνειρο και δεν σου φθάνει μία εβδομάδα για να δεις όλα τα αξιοθέατα. Αν κάποιος όμως πρέπει να δε..."
Ρώμη - Κάστρο του Αγίου Αγγέλου Κάστρο του Αγίου Αγγέλου
Castel Sant'Angelo
"Το κάστρο του Αγίου Αγγέλου είναι ένα επιβλητικό κτίριο στη δεξιά όχθη του ποταμού Τίβερη με μια πολυτάραχη ιστορία α..." περισσότερα »
αρέσει σε 7 ταξιδολογίτες
"Ωραίο μέρος για βόλτα και φωτογραφίες. Εσωτερικά δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο. Οπότε σε συνδυασμό με τα 10€ του εισιτηρίου θα έλεγα ότι και..."
Ρώμη - Ψώνια στη Ρώμη Ψώνια στη Ρώμη
Shopping in Rome
"Η Ρώμη είναι ένα εξαιρετικό μέρος για ψώνια, με καταστήματα διάσημων σχεδιαστών και εντυπωσιακά πολυκαταστήματα σε όλ..." περισσότερα »
αρέσει σε 7 ταξιδολογίτες
Ρώμη - Πλατεία της Ισπανίας Πλατεία της Ισπανίας
Piazza di Spagna
"Η Πλατεία της Ισπανίας (Piazza di Spagna) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία συνάντησης στη Ρώμη. Είναι επίσης ένα ..." περισσότερα »
αρέσει σε 6 ταξιδολογίτες
"Είναι υπέροχη πλατεία και κατά τη διάρκεια της μέρας ,αλλά και το βράδυ και πάντα γεμάτη από κοσμό που αράζει στην τεράστια σκάλα της πί..."
Ρώμη - Καπιτωλίνος Λόφος Καπιτωλίνος Λόφος
Campidoglio
"Ο λόφος του Καπιτωλίνου είναι ο μικρότερος των επτά λόφων της Ρώμης, αλλά ήταν το θρησκευτικό και πολιτικό κέντρο της..." περισσότερα »
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες
Ρώμη - Ρωμαϊκή Αγορά Ρωμαϊκή Αγορά
Forum Romanum
"Η Ρωμαϊκή Αγορά (Forum Romanum) ήταν το κέντρο της καθημερινής ζωής στην αυτοκρατορική Ρώμη όπως αποδεικνύεται από τα..." περισσότερα »
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες
Ρώμη - Βίλλα Μποργκέζε Βίλλα Μποργκέζε
Villa Borghese
"Η Βίλλα Μποργκέζε (Villa Borghese) είναι το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο της Ρώμης. Διαθέτει λίμνη, ναούς, σιντριβάνια, α..." περισσότερα »
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες
"Η είσοδος επιτρέπεται μόνο για δυο ώρες και ο αριθμός των επισκεπτών είναι περιορισμένος. Για αυτό μεγάλη προσοχή για να μην πάθετε αυτό ..."
Ρώμη - Παλατινός Λόφος Παλατινός Λόφος
Palatino
"Με ένα παρελθόν που χρονολογείται πριν από την ίδια την πόλη, ο λόφος του Παλατινού κατέχει σημαντική θέση στην ιστορ..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες
Ρώμη - Άγιος Πέτρος Άγιος Πέτρος
Basilica di San Pietro
"Αυτός ο ναός αποτελεί το κέντρο του καθολικού χριστιανισμού. Η πολυτέλεια του εσωτερικού του κτιρίου φέρει μαρτυρία γ..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες
Ρώμη - Άγιος Ιωάννης του Λατεράνο Άγιος Ιωάννης του Λατεράνο
San Giovanni in Laterano
"Ο καθεδρικός ναός, όπου ο Πάπας εδρεύει ως Επίσκοπος της Ρώμης, είναι η βασιλική του Αγίου Ιωάννη στο Λατεράνο. Είναι..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες
Ρώμη - Λουτρά του Καρακάλλα Λουτρά του Καρακάλλα
Terme di Caracalla
"Τα Λουτρά του Καρακάλλα ήταν μεγαλύτερα στον κόσμο όταν και ολοκληρώθηκαν το 217μ.Χ. και ήταν σε λειτουργία για περισ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες
Ρώμη - Κατακόμβες Αγίου Καλλίστου Κατακόμβες Αγίου Καλλίστου
Catacombe di San Callisto
"Οι κατακόμβες της Ρώμης αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας της πόλης, αλλά και του χριστιανισμού. Σε ολόκληρη τ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες
"Μπορεί οι κατακόμβες να έχουν μήκες 20 χιλ αλλά το προσβάσιμο μέρος είναι πολύ μικρό. Η είσοδος στις κατακόμβες είναι 30-40 λεπτά. Είναι ..."
Ρώμη - Πλατεία Δημοκρατίας Πλατεία Δημοκρατίας
Piazza della Repubblica
"Η πλατεία Δημοκρατίας είναι μια ημικύκλια πλατεία στη Ρώμη δίπλα στον σταθμό Termini. Χτίστηκε το 1887-1898 από τον G..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες
Ρώμη - Μουσεία του Βατικανού Μουσεία του Βατικανού
Musei Vaticani
"Ξεκίνησε ως μια μικρή συλλογή γλυπτών και με το πέρασμα των αιώνων μετατράπηκε σε ένα συγκρότημα από τα εντυπωσιακότε..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ρώμη»
Κατέβασε αυτή τη σελίδα σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 2.777.979
Νόμισμα: Ευρώ (€)
Χρησιμές διευθύνσεις:
Χάρτης του μέτρο της Ρώμης
Περιγραφή: Η Ρώμη είναι σήμερα πρωτεύουσα της Ιταλίας και της περιοχής του Λάτσιο. Σύμφωνα με τη μυθολογία ο Ρωμύλος θεμελίωσε τη Ρώμη στον Παλατίνο Λόφο στις 21 Απριλίου 753 π.Χ. Η Ρώμη ήταν η πρωτεύουσα διαδοχικά στο Ρωμαϊκό Βασίλειο, τη Ρωμαϊκή Δημοκρατία και τελικά τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Το 1871 έγινε η πρωτεύουσα της ενοποιημένης Ιταλίας. Η αιώνια πόλη, όπως την αποκαλούν, είναι εδώ και 2 χιλιάδες χρόνια ένα από τα επίκεντρα του δυτικού πολιτισμού.
Γλώσσα: Ιταλικά
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
Ναι
ΌχιNo
ΕυχαριστώGrazie
ΠαρακαλώPer favore
ΚαλημέραBuongiorno
ΚαληνύχταBuona notte
Γεία σου!Ciao

Μετάβαση
Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Ρώμη
Εμπειρίες ταξιδολογιτών