Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Αθήνα - Πανόραμα προς Νότια προάστια

Αθήνα

Ελλάδα
Μοιράσου το
Αθήνα - Πολεμικό Μουσείο Πολεμικό Μουσείο
Το Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας εγκαινιάστηκε το 1975 και λόγω του ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού ρυθμού, που σχετίζεται με το εκσυγχρονιστικό κίνημα της δεκαετίας του 50, συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο γνωστών κτιρίων της πόλης. Έχει ως σκοπό την έκθεση πολεμικών κειμηλίων, την τεκμηρίωση και τη μελέτη της πολεμικής ιστορίας του ελληνικού έθνους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Μάλιστα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του περιλαμβάνεται και η ίδρυση και η λειτουργία παραρτημάτων σε ιστορικές πόλεις της Ελλάδας με σκοπό την ευρύτερη προβολή των αγώνων του έθνους. Το ισόγειο του μουσείου φιλοξενεί μία από τις σημαντικότερες συλλογές όπλων σε παγκόσμιο επίπεδο η οποία είναι δωρεά του αξιωματικού του πυροβολικού Πέτρου Σαρόγλου. Τα παλαιότερα εκθέματα χρονολογούνται στην Νεολιθική εποχή και φτάνουν μέχρι το πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Πιο συγκεκριμένα η συλλογή περιλαμβάνει 3.000 αμυντικά και επιθετικά όπλα, μεσαιωνικές πανοπλίες, κανόνια, εκρηκτικά και προσωπικό οπλισμό. Τους εσωτερικούς χώρους του μουσείου συμπληρώνουν μία βιβλιοθήκη 20.000 τίτλων καθώς και ένα άρτια εξοπλισμένο αμφιθέατρο 550 θέσεων. Ανεξάρτητα λοιπόν με τη συμπάθεια που τρέφετε για τα θέματα του πολέμου θα μπορούσατε να την επισκεφτείτε Τρίτη-Σάββατο 09:00-19:00 και Κυριακή 09:00-17:00 και εμπλουτίσετε τις ιστορικές σας γνώσεις με έναν ευχάριστο τρόπο. Υπάρχει εισιτήριο γενικής εισόδου 3 ευρώ και 1,5 ευρώ για όσους δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο.
Πρόσβαση: Το Μουσείο είναι εύκολα προσβάσιμο με το μετρό, στάση "Ευαγγελισμός" και με το τρόλλεϋ γραμμές 3,7,13 (Στάση Ρηγίλλης).
Ιστοσελίδα: http://www.warmuseum.gr/
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Πολεμικό Μουσείο"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Πολεμικό Μουσείο"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Αθήνα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Αθήνα - Μουσείο της Ακρόπολης Αθήνα - Ακρόπολη Αθήνα - Ρωμαϊκή Αγορά Αθήνα - Ιστορικό Κέντρο Αθήνα - Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνα - Λυκαβηττός Αθήνα - Καλλιμάρμαρο Αθήνα - Πλατεία Συντάγματος Αθήνα - Νυχτερινή Ζωή στην Αθήνα Αθήνα - Allou Fun Park Αθήνα - Πειραιάς Αθήνα - Ψώνια στην Αθήνα Αθήνα - Rockwave Festival Αθήνα - Πολεμικό Μουσείο Αθήνα - Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας Αθήνα - Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης Αθήνα - Μαραθώνιος Αθήνας