Βόσπορος Κωνσταντινούπολη

Bosphorus

Ο χιλιο-τραγουδισμένος Βόσπορος είναι ένα στενό που αποτελεί, μαζί με τα Δαρδανέλια, το όριο μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. Αποτελεί το στενότερο πέρασμα της διεθνής ναυσιπλοΐας και ενώνει την Μαύρη Θάλασσα με την Θάλασσα του Μαρμαρά, η οποία με την σειρά της ενώνει τα Δαρδανέλια με το Αιγαίο. Το πέρασμα έχει μήκος 30 χιλιόμετρα ενώ κατά το μήκος και των δύο πλευρών του είναι χτισμένη η πόλη της Κωνσταντινούπολης. Διαθέτει δύο γέφυρες που το διασχίζουν, και έχουν μήκος περίπου 1 χιλιόμετρο. Η πρώτη ονομάζεται 'Γέφυρα του Βοσπόρου' και κατασκευάστηκε το 1973, ενώ η δεύτερη είναι η 'Σουλτάνος Φατίχ Μεχμέτ' και ολοκληρώθηκε το 1988. Ένας πολύ καλός τρόπος να απολαύσετε τον Βόσπορο από την στεριά είναι να κάνετε ένα περίπατο στην πλακόστρωτη ακτή, να περιηγηθείτε στα παρακείμενα πάρκα και να απολαύσετε τον καφέ ή το γεύμα σας στην βεράντα κάποιου ξενοδοχείου της περιοχής. Μια άλλη επιλογή είναι να επιβιβαστείτε ένα από τα καραβάκια που προσφέρουν ξενάγηση στον Βόσπορο και να θαυμάσετε τις ακτές με τα αξιόλογα οικοδομήματα από διαφορετική οπτική γωνία. Τέλος αν ψάχνετε την φθηνότερη επιλογή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την δημόσια συγκοινωνία και να μεταβείτε από το Ευρωπαϊκό στο Ασιατικό κομμάτι της πόλης.

SofiaS

Μοναδική ομορφιά! Αξίζει η βόλτα που κάνουν συνήθως με καραβάκι τα ταξιδιωτικά γραφεία. έχεις την ευκαιρία να δεις και να φωτογραφίσεις το πιο σημαντικά αξιοθέατα. Φυσικά αν κάποιος έχει χρόνο.......το περπάτημα είναι ιδανικό!

09/12/2021

Απάντηση
εικόνα του χρήστη zolie

zolie

ΚΑΝΤΕ ΤΗ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ, ΑΞΙΖΕΙ! ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΜΟΝΟ 12 ΛΙΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΣΟΥ ΤΡΩΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ , ΔΙΑΡΚΕΙ ΜΟΛΙΣ 90'.

12/08/2015

Απάντηση
εικόνα του χρήστη antka

antka

ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ?

12/08/2015

dimis

Υπεροχο μερος!Θα σας προτεινα μια κρουαζιερα κραταει 2 ωρες!Και εχει πολλυ χαμηλες τιμες!περνατε εξω απο το ρουμελι χισαρ αλλα και τα πριγκιπονησα!!!

05/06/2015

Απάντηση

SofiaS

Συμφωνώ με ZOLIE ΚΑΙ dimis!!!! Τα γραφεία ζητάνε 15 ευρώ για τη μίνι κρουαζιέρα. Τα καραβάκια από Εμίνονου 12 λίρες (περίπου 6,5 ευρώ) Επίσης υπάρχουν δεκάδες αποβάθρες με τακτικές αναχωρήσεις και σε πηγαίνουν μόνο με 3 λίρες σε προορισμό της επιλογής σου. Δείτε χάρτες, μπορείς π.χ.να μπεις Kabataş, να πας Üsküdar και να γυρίσεις Εμίνονου, κερδίζεις χρόνο στις περιηγήσεις!!!!

09/12/2021

Απάντηση

aposmari

ΤΕΛΕΙΑ Η ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ TOUR GUIDE, ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΝΑΣ.

20/11/2015

Απάντηση

aposmari

ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ AQUARIUM ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ. ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ, ΣΑΛΑΧΙΑ, ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΩΗ ΠΑΡΕΛΑΥΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ. ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ, ΤΟΝ ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟΓΕΝΗ ΠΑΣΑ. ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΓΙΑ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ.

20/11/2015

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας