Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Μαδρίτη - Βασιλικό παλάτι

Μαδρίτη

Ισπανία
Μοιράσου το
Μαδρίτη - Σιδηροδρομικός Σταθμός Μαδρίτης Ατότσα Σιδηροδρομικός Σταθμός Μαδρίτης Ατότσα
Estación de Madrid Atocha
Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Ατότσα, ονομάζεται και λιμάνι του Ατότσα, και είναι ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός της Μαδρίτης. Εξυπηρετεί τα τρένα των εθνικών σιδηρόδρομων της Renfe, που έρχονται από τον νότο και τα υψηλής ταχύτητας (AVE) από την Βαρκελώνη και την Σεβίλη. Ο σιδηροδρομικός αυτός σταθμός εκτός από σημαντικός σταθμός για τις μεταφορές είναι και ένα σημαντικό αξιοθέατο καθώς είναι ο σταθμός που στις 11 Μαρτίου 2004 χτυπήθηκε από το σοβαρότερο τρομοκρατικό χτύπημα στην Ευρώπη, με 191 νεκρούς. Οι επίσημες έρευνες τελικά επιβεβαίωσαν ότι οι επιθέσεις έγιναν από την τρομοκρατική οργάνωση που εμπνεύστηκε από την al-Qaeda. Ένα μινιμαλιστικό μνημείο, προς τιμήν των θυμάτων της επίθεσης, παρουσιάστηκε την 10η Ιουνίου 2004. Το δεύτερο μνημείο, ονομάζεται και 11-M, είναι το 'δάσος της ενθύμησης' (Bosque del Recuerdo) που φτιάχτηκε στο πάρκο El Retiro δίπλα στον σταθμό Ατότσα. Αυτό το μνημείο είναι από 192 ελιές και κυπαρίσσια, ένα για κάθε άτομο που πέθανε στην επίθεση, με ένα ακόμα δέντρο που φυτεύτηκε προς τιμήν ενός αστυνομικού που πέθανε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για τη σύλληψη των δραστών. Από το 'δάσος της ενθύμησης' περιβάλλεται από ένα ρεύμα, με το νερό να συμβολίζει τη ζωή.
Πρόσβαση: Η Atocha είναι και στάση μετρό για την γαλάζια γραμμή 1. Αν είστε ήδη στο πάρκο El Retiro τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να περπατήσετε μέχρι το νότιο-ανατολικότερο σημείο όπου και βρίσκεται ο σταθμός.
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Σιδηροδρομικός Σταθμός Μαδρίτης Ατότσα"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Σιδηροδρομικός Σταθμός Μαδρίτης Ατότσα"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Μαδρίτη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Μαδρίτη - Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης Μαδρίτη - Πνεύμονες της Μαδρίτης «Ελ Ρετίρο» Μαδρίτη - Μεγάλη Πλατεία «Πλάθα Μαγιόρ» της Μαδρίτης Μαδρίτη - Στάδιο Σαντιάγκο Βερναμπέου Μαδρίτη - Μουσείο του Πράντο Μαδρίτη - Σιδηροδρομικός Σταθμός Μαδρίτης Ατότσα Μαδρίτη - Αρένα Ταυρομαχίας Λας Βέντας Μαδρίτη - Μεγάλη Οδός «Γκραν Βία» Μαδρίτη - Εμπορικό Κέντρο & Τεχνητή Πίστα Χιονιού της Μαδρίτης Μαδρίτη - Πύλη της Ευρώπης Μαδρίτη - Πάρκο Γουόρνερ Μαδρίτης Μαδρίτη - Καθεδρικός της Αλμουδένα Μαδρίτη - Πλατεία Οριέντε Μαδρίτη - Πλατεία Πύλης του Ήλιου «Πουέρτα ντελ Σολ» Μαδρίτη - Πλατεία του Κολόμβου Μαδρίτη - Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Ισπανίας Μαδρίτη - Εσκοριάλ Μαδρίτη - Κοιλάδα των Πεσόντων Μαδρίτη - Εθνικό Μουσείο Τέχνης «Βασίλισσα Σοφία» Μαδρίτη - Μουσείο Τέχνης «Τίσεν-Μπορνεμίτσα»