Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Μιλάνο - Πανόραμα πόλης

Μιλάνο

Ιταλία
Μοιράσου το
Μιλάνο - Βιβλιοθήκη & Πινακοθήκη του Αμβρόσιου Βιβλιοθήκη & Πινακοθήκη του Αμβρόσιου
Biblioteca & Pinacoteca Ambrosiana
Πρόκειται για μια ιστορική Βιβλιοθήκη που επίσης στεγάζει και μια Πινακοθήκη. Ονομάζετε Biblioteca Ambrosiana εκ τιμής του πολιούχου της πόλης του Αμβρόσιου Μεδιολάνων.

Η Βιβλιοθήκη του Αμβρόσιου κατασκευάστηκε το 1609 από των τότε αρχιεπίσκοπο του Μιλάνου, Φεντερίκο Μπορομέο και σήμερα στεγάζει έναν πραγματικό θησαυρό από βιβλία και χειρόγραφά όπως τα χειρόγραφα από το μοναστήρι Βενεδικτίνων του Μπόμπιο και την βιβλιοθήκη του Βιτσέντζο Πινέλλι που περιλαμβάνει την Αμβροσιανή Ιλιάδα.

Στη συλλογή της βιβλιοθήκης ξεχωρίζουν και τα χειρόγραφα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, στα οποία περιλαμβάνεται το Codex Atlanticus, ένας τόμος από 1119 σελίδες από το 1478 μέχρι το 1519 στον οποίο ο πολυπράγμων ντα Βίντσι καλύπτει μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων, από όπλα έως μουσικά όργανα και από μαθηματικά μέχρι βοτανολογία.

αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Βιβλιοθήκη & Πινακοθήκη του Αμβρόσιου"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Μιλάνο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Μιλάνο - Καθεδρικός του Μιλάνο Μιλάνο - Πλατεία «Πιάτσα ντελ Ντουόμο» Μιλάνο - Ψώνια στο Μιλάνο Μιλάνο - Πάρκο Σεμπιόνε Μιλάνο - Όπερα «Λα Σκάλα» του Μιλάνου Μιλάνο - Γήπεδο «Τζιουζέπε Μεάτσα» (Σαν Σίρο) Μιλάνο - Κάστρο του Σφόρζα Μιλάνο - Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε Β΄ Μιλάνο - Μυστικό Δείπνο στην Εκκλησία της Αγ.Μαρίας Μιλάνο - Πινακοθήκη Μπρέρα Μιλάνο - Δημόσιοι Κήποι «Ίντρο Μοντανέλι» Μιλάνο - Εκκλησία «Σαν Μαουρίτσιο αλ Μοναστέρο Ματζιόρε» Μιλάνο - Βιβλιοθήκη & Πινακοθήκη του Αμβρόσιου Μιλάνο - Τεχνητή Λίμνη «Ιδροσκάλο» Μιλάνο - Εθνικό Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας «Λεονάρντο ντα Βίντσι»