Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Λονδίνο » Βασιλικό Αστεροσκοπείο του Γκρήνουιτς
Ακόμα κι αν δεν σας ενδιαφέρει η αστρονομία, τα μουσεία, κλπ, αξίζει οπωσδήποτε μια επίσκεψη, γιατί από τον λόφο μπορείτε να δείτε ένα μεγάλο κομμάτι του Λονδίνου - με τους ουρανοξύστες στα Docklands (Canary Wharf) σε πρώτο πλάνο. Πάρτε μαζί σας ξηρούς καρπούς, για να ταϊσετε τα εξοικειωμένα σκιουράκια καθώς κάνετε βόλτα στο Πάρκο του Greenwich (μέσα στο οποίο βρίσκεται το Αστεροσκοπείο).
8 χρόνια πριναπάντηση (2) μου αρέσει!

Το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι ότι αξίζει να συνδυαστεί με βόλτα στα Docklands κ στο Canary Wharf. Πολύ ωραία μέρη γεμάτη κανάλια, προβλήτες κ ουρανοξύστες.
5 χρόνια πριν
Αβάνα » Κάστρο Μόρο
Κάθε μέρα, στις 21.00 στο κάστρο λαμβάνει χώρα ένα δρώμενο, το λεγόμενο Canonazzo (βλ. την τρίτη φωτογραφία της καταχώρησης). Η πυροδότηση των κανονιών έχει πλέον συμβολικό χαρακτήρα, αλλά στα παλιότερα χρόνια εξυπηρετούσε συγκεκριμένο σκοπό: Ο κόλπος που οδηγεί στο λιμάνι της πόλης έκλεινε με μια τεράστια αλυσσίδα, για ασφάλεια. Τα κανόνια λοιπόν ειδοποιούσαν ότι η πόλη έκλεισε για την ημέρα. Επειδή η τελετή μαζεύει πολύ κόσμο (τουρίστες και ντόπιους), καλό είναι να είστε εκεί πριν τις 20.30, αν θέλετε να πιάσετε καλή θέση (δίπλα στα κανόνια). Προσοχή, οι ντόπιοι κόβουν πιο φθηνό εισητήριο (στο τοπικό τους νόμισμα), μην περιμένετε σε λάθος ουρά!
8 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει! (1)

Επισκόπηση προφίλ

Όνομα: Γρηγόρης

Φύλο: Άνδρας

Μέλος από: 8 χρόνια πριν

Γλώσσες: Αγγλικά Γερμανικά Ισπανικά