Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Άμστερνταμ » Μουσείο Βαν Γκογκ
Προσωπικά δεν την καταλαβαίνω την τέχνη του Βαν Γκογκ, αλλά θυμάμαι από όταν ζούσα στο Άμστερνταμ ότι αυτό το μουσείο ήταν ίσως και πιο δημοφιλές από το Εθνικό Μουσείο που βρίσκετε ακριβώς δίπλα.
7 χρόνια πριναπάντηση (2) μου αρέσει!

Και τα δύο μουσεία έχουν εκπληκτικά έργα τέχνης!!! απλά ο Βαν Γκογκ έχει καλύτερο μάρκετινγκ!!! :D
6 χρόνια πριν
Καβάλα » Κάστρο της Καβάλας
Το θυμάμαι λίγο παρατημένο όταν πήγα (πριν από κάνα 2-3 χρόνια), αλλά είναι μια ευχάριστη και φθηνή βόλτα με ωραία θέα προς την πόλη.
7 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Άμστερνταμ » Μουσείο της Πόλης του Άμστερνταμ
Το αγαπημένο μου μουσείο στο Άμστερνταμ, ίσως το πιο καλό μουσείο που έχω δει στην ζωή μου, αν είστε λάτρης του urban development η αν προτιμάτε να δείτε ένα μουσείο που έχει ένα αληθινό καφέ του προηγούμενου αιώνα και όχι χρυσαφικά και αντικείμενα από άλλους πολιτισμούς τότε μην χάσετε αυτό το μουσείο. Απλό, προσιτό, με εκθέσεις πραγματικών προβλημάτων που λύσανε μέσα στους αιώνες, ειδικά οι φωτογραφίες και τα βίντεο με την κίνηση της πόλης από το 1960 σε αντίθεση με την σημερινή αρμονία της πόλης με τα ποδήλατα θα σας δώσει μια ελπίδα ότι το χάος της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας δεν είναι νομοτελειακό.
7 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Θεσσαλονίκη » Αψίδα Γαλερίου
Μια από της 2-3 πιο στάνταρτ τοποθεσίες για συνάντηση, δεν υπάρχει Θεσσαλονικιός/κιά που να μην έχει κάνει των παρακάτω διάλογο.. "Για πες, που θα βρεθούμε; Καμάρα... οκ τα λέμε εκεί.
7 χρόνια πριναπάντηση (2) μου αρέσει!

Η "καμάρα" ήταν πάντα σημείο συνάντησης αλλά και το πιο διαχρονικό σύμβολο της πόλης από τα Ρωμαϊκά χρόνια μέχρι σήμερα!
7 χρόνια πριν

Και κέντρο και κοντά στα πανεπιστήμια και απόλυτο σύμβολο όπως αναφέρεις CortoMaltese αλλά δυστυχώς πάλι κάπως καταπονημένο και "λερωμένο" από τα καυσαέρια. Η τελευταία συντήρηση πρέπει να είχε γίνει στα πλαίσια της πολιτιστικής πρωτεύουσας αν δεν κάνω λάθος...
7 χρόνια πριν
Θεσσαλονίκη » Πλατεία Αριστοτέλους
Τον τελευταίο καιρό γίνετε και μια προσπάθεια να γίνει "Ευρωπαϊκή" και στην ουσία με τον ορισμό ζωνών που επιτρέπονται τα τραπεζοκαθίσματα. Κατά την διάρκεια της ημέρας όντως φαίνονται κάποια αποτελέσματα, όμως την νύχτα που φεύγουν οι γάτες (δημοτική αστυνομία) χορεύουν τα ποντίκια!
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Όλυμπος » Καταφύγια Ολύμπου
Μην γκρινιάζετε για τα λεφτά... πάρτε τα βουνά... τζάμπα είναι!
10 χρόνια πριναπάντηση (1) μου αρέσει!

Η τρέλα δεν πάει στα βουνά...
7 χρόνια πριν
Πράγα » Πλατεία της Παλιάς Πόλης
Πανέμορφη πλατεία γεμάτη ζωή.
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει! (1)
Καρπενήσι » Φαράγγι «Πάνταβρέχει»
Δυστυχώς το flickr δεν είναι πλέον αξιόπιστο και αυτό το διάστημα ετοιμάζω νέα έκδοση για το ταξιδολόγιο όπου οι χρήστες θα μπορούν να ανεβάσουν της δικές τους φωτογραφίες και να μην έχουμε του flickr. Το φαράγγι μοιάζει πραγματικά εντυπωσιακό, θέλω να το επισκεφτώ αλλά είμαι λίγο μακριά :(
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Λονδίνο » Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ
Εδώ θα γίνει ο περιβόητος γάμος;
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Βαλένθια » Πόλη των Τεχνών και της Επιστήμης
Συμφωνώ μαζί σου Σταυρούλα! Ένα μοντέρνο σύμπλεγμα κτιρίων που φέρει την σφραγίδα του Καλατράβα. Κάτι σαν το ΟΑΚΑ στην Αθήνα, αλλά με την διαφορά ότι σφύζει από ζωή! Τα μουσεία είναι μοντέρνα και πραγματικά απολαυστικά. Μην παραλείψετε να δείτε μια προβολή στο ημισφαίριο, είναι μοναδική εμπειρία. Όταν είχα πάει είχα δει ένα ντοκιμαντέρ για την θάλασσα και ένιωθα σαν να με έχουν ρίξει μέσα στην θάλασσα και οι φάλαινες περνάνε από πάνω μου.
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Βρυξέλλες » Μπίρες του Βελγίου / Φεστιβάλ Μπίρας
Αυτοί που ξέρουν από μπύρες, ξέρουν ότι οι καλύτερες μπύρες του κόσμου είναι από το Βέλγιο. Οι άλλες παραδοσιακές αγορές (Ολλανδία, Γερμανία, Δανία κλπ) έχουν βιομηχανοποιήσει της μπύρες τους. Το Βέλγιο όμως κατακλύζετε από μικρο-παραγωγούς που κάνουν μπύρα με της τεχνικές του 18ου αιώνα. Κάτι παρόμοιο με την Ελλάδα και το τσίπουρο δηλαδή.
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει! (1)
Άμστερνταμ » Δείτε το Άμστερνταμ από ένα ποδήλατο
αποκλείετε να σταματήσουν να το τιμούν, αφού έχουν στίσει όλη την πόλη τους πάνω στην ιδέα της αστικής μετακίνησης με ποδήλατο. Σχεδόν όλα τα γραφεία έχουν υπόγειο πάρκινγκ για ποδήλατο, ενώ τα νέα πεδία μαθαίνουν πρώτα να ποδηλατούν και μετά να περπατάνε. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό και θα έπρεπε όλοι να πάνε να το δοκιμάσουν ώστε να καταλάβουν ότι είναι εφικτό το 60% των καθημερινών μετακινήσεων να γίνετε με ποδήλατο με αποτέλεσμα την μεγάλη μείωση της ηχορύπανσης και φυσικά της ατμοσφαιρικής μόλυνσης. Γεια σου lovely και καλώς ήρθες στο ταξιδολόγιο!
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Κωνσταντινούπολη » Μεγάλο Παζάρι - Καπαλί Τσαρσί
Τουριστικό ως εκεί που δεν πάει, όλα τα μαγαζιά έχουν ακριβώς τα ίδια -made in china- προϊόντα, 10 λεπτά είναι υπεραρκετά κατά την γνώμη μου (απλά για να λες ότι πήγες και εκεί δηλαδή).
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Κωνσταντινούπολη » Πριγκηπόννησα ή πιο απλά «Πριγκηπονήσια»
Παιδιά, είναι ένα απίστευτο μέρος (το ποιο όμορφο κατά την γνώμη μου στην επίσκεψή μου στην Πόλη). Τα αυτοκίνητα δεν επιτρέπονται και η μετακίνηση γίνετε μόνο με ποδήλατα ή με τα άλογα! Υπάρχουν πανέμορφα αρχοντικά και η θέα είναι όπως ένα Ελληνικό νησί.
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Σαντορίνη » Ηλιοβασίλεμα Σαντορίνης
από όλα όσα βρίσκονται στην Καλδέρα μπορείς να δεις το ηλιοβασίλεμα, το οποίο το θεωρώ κάπως υπερεκτιμημένο, στην πραγματικότητα η θέα γενικά είναι που κάνει την διαφορά κατά την γνώμη μου.
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Θεσσαλονίκη » Ταβέρνες Θεσσαλονίκης
το ξέρω το μαγαζί και το συστήνω επίσης!
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Θεσσαλονίκη » Ταβέρνες Θεσσαλονίκης
Είναι τα κλασικά σημεία της πόλης για φαγητό, προσωπικά προτιμάω τα Λαδάδικα από την Άθωνος. Για το καλοκαίρι είναι ωραίο και το Μπιτ Παζάρ, ειδικά αν είστε μόνο για ποτό + μεζέ.
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!

Επισκόπηση προφίλ

Όνομα: Θέμης

Φύλο: Άνδρας

Ηλικία: 39

Οικ. κατάσταση: Παντρεμένος

Εκπαίδευση: Τεχνική σχολή / ΙΕΚ

Σχετικά με εμένα: Ταξίδια for-ever!!!

Μέλος από: 10 χρόνια πριν

Γλώσσες: Ελληνικά Ολλανδικά Αγγλικά Ισπανικά