Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Αμοργός - Χώρα

Αμοργός

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στην Αμοργός

Αμοργός - Χώρα της Αμοργού Χώρα της Αμοργού
"Μία από τις γραφικότερες πρωτεύουσες των Κυκλάδων, η Χώρα της Αμοργού, είναι χτισμένη περίπου στο κέντρο του νησιού ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Αμοργός - Παναγία Χοζοβιώτισσα Παναγία Χοζοβιώτισσα
"Το σημαντικότερο μνημείο του νησιού, η Μονή της Παναγίας Χοζοβιώτισσας ή Κυνηγημένης, είναι η προστάτιδα της Αμοργού...." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Αμοργός - Αρχαία Μινώα Αρχαία Μινώα
"Στο λόφο, πάνω από το λιμάνι των Καταπόλων, βρίσκονται τα ερείπια της Αρχαίας Μινώας, μία από τις τρεις αρχαίες πόλει..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Αμοργός - Κάτω Μεριά Κάτω Μεριά
"Μέσα σ’ ένα τοπία ανέγγιχτο από την ανθρώπινη παρέμβαση, η Κάτω Μεριά θεωρείται η πιο ειδυλλιακή τοποθεσία της Αμοργο..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Αμοργός - Παραλίες της Αμοργού Παραλίες της Αμοργού
"Το χαρακτηριστικό των παραλιών της Αμοργού είναι τα διάφανα νερά τους και ο υπέροχος βυθός. Οι περισσότερες παραλίες ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Αμοργός - Αρχαιολογικό Μουσείο Αμοργού Αρχαιολογικό Μουσείο Αμοργού
"Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμοργού βρίσκεται στη Χώρα και στεγάζεται στον Πύργο του Γαβρά, ένα κτίσμα βενετσιάνικης ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Αμοργός - Γιορτή Παστελιού Γιορτή Παστελιού
"Αναμφισβήτητα, ανάμεσα στις παραδόσεις που διατηρούνται στο νησί, ξεχωριστή θέση κατέχει η Γιορτή του Παστελιού. Πρόκ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Αμοργός - Πεζοπορία στην Αμοργό Πεζοπορία στην Αμοργό
"Η Αμοργός θεωρείτε ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς για τους λάτρεις της πεζοπορίας. Καθώς δεν πά..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Αμοργός - Αρχαία Αρκεσίνη Αρχαία Αρκεσίνη
Καστρί
"Η αρχαία Αρκεσίνη βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό Βρούτση και η πρόσβαση γίνετε μόνο από μονοπάτι. Η τοποθεσία ονομάζε..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Αμοργός»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 1.973
Περιγραφή: Στην καρδιά του Αιγαίου πελάγους, βρίσκεται το νησί του “Απέραντου Γαλάζιου”, η Αμοργός. Πρόκειται για το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων, στα βορειοανατολικά της Νάξου. Το όνομα του νησιού εικάζεται ότι προέρχεται από τη λέξη αμόργη, κοινώς λινοκαλάμη, ένα σπάνιο βότανο, που κατά την αρχαιότητα έδινε τους περιζήτητους αμοργινούς χιτώνες, οι οποίοι μνημονεύονται στη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη. Ήδη από τα τέλη της 4ης χιλιετίας π.Χ. υπάρχουν ίχνη ανθρώπινης παρουσίας στο νησί, ενώ κατά την αρχαιότητα η Αμοργός αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του Κυκλαδίτικου Πολιτισμού. Ακολουθώντας την κοινή ιστορική πορεία των Κυκλάδων, η Αμοργός ενώθηκε με το νεοσύστατο ελληνικό κράτος μετά την Επανάσταση του 1821. Σήμερα η Αμοργός αποτελεί έναν από τους λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς των Κυκλάδων, διαθέτοντας ένα έντονο παραδοσιακό χρώμα που αποτυπώνεται τόσο στους οικισμούς του νησιού, όσο και στον τρόπο ζωής των κατοίκων. Γραφικοί οικισμοί και παραλίες με κρυστάλλινα νερά είναι ό,τι θα συναντήσουν οι επισκέπτες εδώ και δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι επιστρέφουν. Η μετάβαση στην Αμοργό μπορεί να γίνει με πλοίο από τον Πειραιά σε ένα από τα δύο λιμάνια του νησιού (Κατάπολα και Αιγιάλη), ή από τα κοντινά νησιά.

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στην Αμοργός
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί