Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Βουκουρέστι - Πανόραμα πόλης

Βουκουρέστι

Ρουμανία
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στο Βουκουρέστι

Βουκουρέστι - Εκκλησία της Σταυροπόλεως Εκκλησία της Σταυροπόλεως
Biserica Stavropoleos
"Η εκκλησία της Σταυροπόλεως είναι μια μικρή εκκλησία αλλά ξεχωρίζει για την ομορφιά της και την απλότητα της. Χτίστηκ..." περισσότερα »
αρέσει σε 6 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"https://www.youtube.com/watch?v=3Fsqr5KypKQ"
Βουκουρέστι - Αψίδα του Θριάμβου Αψίδα του Θριάμβου
Arcul de Triumf
"H αψίδα του θριάμβου βρίσκεται στο βόρειο κομμάτι της πόλης και η αρχική του κατασκευή έγινε το 1878 όταν η Ρουμανία ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βουκουρέστι - Μουσείο Αναπαράστασης του Χωριού Μουσείο Αναπαράστασης του Χωριού
Muzeul Satului
"Το μουσείο της πιστής αναπαράστασης ενός τυπικού ρουμάνικου χωρίου δημιουργήθηκε το 1936 και περιέχει περισσότερα από..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βουκουρέστι - Παλάτι του Κατακουζηνού Παλάτι του Κατακουζηνού
Palatul Cantacuzino
"Το παλάτι του Κατακουζηνού ονομάζεται και παλάτι (η μουσείο) του Γεωργίου Ενέσκου. Σχεδιάστηκε από των αρχιτέκτονα I...." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βουκουρέστι - Κήποι του Cismigiu Κήποι του Cismigiu
Gradina Cismigiu
"Πρόκειται για μια ανάσα πρασίνου στο κέντρο της πόλης, το ιδανικό σημείο για να κάνετε ένα διάλειμμα από της βόλτες σ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βουκουρέστι - Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας
Muzeul Naţional de Artă al României
"Το εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας βρίσκεται σε ένα πρώην βασιλικό παλάτι στην Πλατεία Επανάστασης στο κέντρο της..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Βουκουρέστι - Ρουμανικό Αθήναιον Ρουμανικό Αθήναιον
Ateneul Român
"Πρόκειται για ένα περίκομψο, καλυμμένο με θόλο, κυκλικό κτίριο που στεγάζει το μέγαρο μουσικής όμως το Ρουμανικό Αθήν..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Βουκουρέστι - Παλάτι του Κοινοβουλίου Παλάτι του Κοινοβουλίου
Palatul Parlamentului
"Οι πρωτιές που διαθέτει το επιβλητικό αυτό παλάτι είναι πολλές και πιο συγκεκριμένα, είναι το μεγαλύτερο και πιο ακρι..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Βουκουρέστι - Διεθνής Έκθεση Βουκουρεστίου Διεθνής Έκθεση Βουκουρεστίου
ROMEXPO
"Το 1991 το εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο Ρουμανίας ίδρυσε τη Romexpo, με στόχο τον εκσυγχρονισμό, τη διαφοροπ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βουκουρέστι - Φεστιβάλ B’est Fest Φεστιβάλ B’est Fest
B’est Fest
"Το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της χώρας, ξεκίνησε μόλις το 2007 στα πλαίσια της "Romexpo", της διεθνούς έκθεσης του ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βουκουρέστι»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 1.677.985
Νόμισμα: Ρουμανικό λέι (lei)
Αεροδρόμιο/α: Henri Coanda (OTP), Baneasa Aurel Vlaicu (BBU)
Περιγραφή: Το Βουκουρέστι είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας. Φιλοξενεί περίπου 2 εκατομμύρια κατοίκους ενώ οι υπολογισμοί της πληθυσμιακής διάρθρωσης της ευρύτερης μητροπολιτικής του περιοχής κάνουν λόγο για περισσότερα από 3 εκατομμύρια κατοίκους. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας και είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Νταμπόβιτσα. Σύμφωνα με ιστορικές αναφορές το έτος ίδρυσης της πόλης χρονολογείται στα 1459 και το όνομα του συνδέεται με έναν πρίγκιπα ή κυνηγό της περιοχής που ονομαζόταν Bukur (στα ρουμάνικα σημαίνει χαρά). Η μακραίωνη ιστορία του Βουκουρεστίου χαρακτηρίζεται από περιόδους ανάπτυξης αλλά και παρακμής που ταυτίστηκαν με περιόδους κατοχής και λεηλασιών από εχθρικά φύλα. Μετά από ένα πλήθος αλλαγών το 1862 εδραιώνει τη θέση του ως βασικό κέντρο της ρουμανικής επικράτειας και ανακηρύσσεται πρωτεύουσα της χώρας. Στις μέρες μας συνεχίζει να κατέχει το ρόλο του σημαντικότερου εμπορικού, οικονομικού, πολιτικού και πολιτιστικού κέντρου της Ρουμανίας και ταυτόχρονα μια σειρά από αξιόλογα τουριστικά αξιοθέατα αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα το κομψό αρχιτεκτονικό ύφος της περιόδου του μεσοπολέμου συναντάται στην πλειοψηφία των κτιρίων του ιστορικού κέντρου και δικαιολογεί απόλυτα τον χαρακτηρισμό που συνόδευε την πόλη ως "Μικρό Παρίσι της Ανατολής". Τέλος παρά το πρόσφατο δύσκολο πολιτικό παρελθόν του, θεωρείται εκ νέου ανερχόμενη οικονομική οντότητα, αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί την φιλόξενη και ζεστή αύρα η οποία κάνει την προσαρμογή κάθε επισκέπτη ιδιαίτερα εύκολη υπόθεση.
Γλώσσα: Ρουμάνικα

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στο Βουκουρέστι
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί