Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Προύσα - Πανόραμα

Προύσα

Τουρκία
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στην Προύσα

Προύσα - Πράσινο Τέμενος Πράσινο Τέμενος
Yesil Cami
"Το Πράσινο Τέμενος, γνωστό και ως Τέμενος του Μωάμεθ Α’, βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης, καταλαμβάνοντας τ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Προύσα - Αγορές στην Προύσα Αγορές στην Προύσα
"Οι σημαντικότερες αγορές στην Προύσα είναι το Koza Han και το Bedesten. Το Koza Han είναι η παραδοσιακή αγορά μεταξιο..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"θελω να ρωτησω για κεντηματα στην αγορα της προυσας σε ποια αγορα θα τα βρω?θα ταξιδεψω το καλοκαιρι"
Προύσα - Φαγητό στην Προύσα Φαγητό στην Προύσα
"Η Προύσα είναι διάσημη για τη σπεσιαλιτέ "Ισκεντέρ Κεμπάπ", που είναι ο γνωστός σε όλους μας γύρος, φτιαγμένος από κρ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Προύσα - Μεγάλο Τζαμί Μεγάλο Τζαμί
Ulu Cami
"Είναι το μεγαλύτερο τζαμί στην Προύσα και αποτελεί ορόσημο της πρώιμης οθωμανικής αρχιτεκτονικής, με αρκετά στοιχεία ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Προύσα - Χιονοδρομικό κέντρο Προύσας Χιονοδρομικό κέντρο Προύσας
Uludag Ski Center
"Το όρος Uludag, είναι ο μυθικός Όλυμπος της Μυσίας απ’ όπου οι θεοί παρακολουθούσαν τον Τρωικό Πόλεμο και το όνομά το..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Προύσα - Μνημείο του Καραγκιόζη Μνημείο του Καραγκιόζη
"Διάφοροι θρύλοι έχουν διαμορφωθεί για την καταγωγή του Καραγκιόζη, όμως σύμφωνα με την παράδοση της πόλης, πιστεύεται..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Προύσα - Τροία Τροία
Troy
"Ο αρχαιολογικός χώρος της μυθικής πόλης Τροία, βρίσκεται στη Βορειοδυτική Τουρκία, πολύ κοντά στα στενά του Ελλησπόν..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"Τροία... Ο τόπος που είναι ίσως περισσότερο απο κάθε άλλον συνδεδεμένος την Ιθάκη. Ο λόγος προφανής... Εαν η Ιθάκη είναι ο διασημότερος π..."
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Προύσα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 1.704.441
Νόμισμα: Τουρκική λίρα (TL)
Αεροδρόμιο/α: Bursa (Yenisehir) (YEI)
Περιγραφή: Η Προύσα (ή Προύσσα) είναι πόλη της βορειοδυτικής Τουρκίας, η 4η μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη της χώρας και πρωτεύουσα της επαρχίας του Μαρμαρά. Η πόλη αναφέρεται συχνά και ως "Yesil Bursa", δηλαδή "Πράσινη Προύσα", λόγω των πολυάριθμων πάρκων της και του πράσινου τοπίου που την περιβάλλει, ενώ έχει συνδέσει το όνομά της με τα χιονοδρομικά κέντρα που βρίσκονται στο όρος Όλυμπος της Μυσίας. Η ιστορία της πόλης ξεκινά κατά την αρχαιότητα, όταν ο βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος Ε’ δώρησε την πόλη Κίο (τότε ονομασία της Προύσας) στον Προύσιο Α’ της Βιθυνίας το 202 π.Χ. για τη βοήθεια που του πρόσφερε ο τελευταίος στην εκστρατεία εναντίον της Περγάμου και της Ηράκλειας του Πόντου. Ο Προύσιος μετονόμασε την πόλη, από το όνομά του, σε Προύσα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ελληνιστικής, ρωμαϊκής και βυζαντινής περιόδου υπήρξε μία πολύ σημαντική πόλη της Μυσίας. Με την κατάκτησή της από τους Οθωμανούς το 1326, ανακηρύχθηκε σε πρωτεύουσα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, γεγονός που σηματοδότησε την ανάπτυξή της, η οποία συνεχίστηκε και μετά τη μεταφορά της πρωτεύουσας στην Αδριανούπολη το 1364. Σήμερα είναι μία σύγχρονη πόλη και ένα σημαντικό οικονομικό και βιομηχανικό κέντρο και διαθέτει ένα από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια της χώρας, φιλοξενώντας 47.000 σπουδαστές. Η Προύσα είναι διάσημη για τα μεταξωτά της αλλά και για την κουζίνα της.
Γλώσσα: Τούρκικα
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
ΝαιEvet
ΌχιHayir
ΕυχαριστώMersi
ΠαρακαλώLütfen
ΚαλημέραGünaydin
ΚαληνύχταLyi geceler
Γεία σου!Merhaba

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στην Προύσα
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί