Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Κέρκυρα - Πανόραμα

Κέρκυρα

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στην Κέρκυρα

Κέρκυρα - Λιστόν Λιστόν
"Το Λιστόν αποτελεί το κοσμοπολίτικο κέντρο της πόλης. Εδώ θα είναι το σημείο των συναντήσεών σας. Από μπροστά σας θα ..." περισσότερα »
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κέρκυρα - Κανόνι Κανόνι
"Το κοσμοπολίτικο Κανόνι με την καταπληκτική ομορφιά είναι από τα πιο γνωστά της αξιοθέατα της Κέρκυρας. Βρίσκεται στο..." περισσότερα »
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κέρκυρα - Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα
"Ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνα είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα στην Κέρκυρα και βρίσκεται στην οδό Νικηφόρου Θεο..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κέρκυρα - Ποντικονήσι Ποντικονήσι
"Αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Κέρκυρας. Ένας βράχος στην είσοδο της λιμνοθάλασσας του Χαλικιόπουλου με το μικρό μονα..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Το όνομα του το οφείλει στο σχήμα του που μοιάζει με ποντίκι ( κεφάλι - σώμα - ουρά ) όπως τουλάχιστον φαίνεται από το Κανόνι"
Κέρκυρα - Παλάτι Μον Ρεπό Παλάτι Μον Ρεπό
"Τo κομψό και εντυπωσιακό παλάτι Μον Ρεπό, με τα μεγάλα ανοίγματα είναι αποικιακού ρυθμού με έντονα ελληνικά και νεοκλ..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κέρκυρα - Παλιό Φρούριο Παλιό Φρούριο
Fortezza
"Ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα της βυζαντινής και της βενετσιάνικης εποχής. Υψώνεται στα ανατολικά της Παλιάς Πόλης τ..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κέρκυρα - Νέο Φρούριο Νέο Φρούριο
Fortezza Nuova
"Το νέο φρούριο της Κέρκυρας (Fortezza Nuova) χτίστηκε πάνω στο λόφο του Αγίου Μάρκου από τους Βενετσιάνους το 16ο αιώ..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κέρκυρα - Πλατεία Σπιανάδα Πλατεία Σπιανάδα
"Είναι μία από τις μεγαλύτερες πλατείες της Ελλάδας, κέντρο της κοινωνικής ζωής των Κερκυραίων. Εδώ γίνονται όλες οι μ..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κέρκυρα - Βυζαντινή Εκκλησία των Αγίων Ιάσωνος και Σωσιπάτρου Βυζαντινή Εκκλησία των Αγίων Ιάσωνος και Σωσιπάτρου
"Σύμφωνα με την παράδοση οι Άγιοι Ιάσων και Σωσίπατρος υπήρξαν μαθητές του αποστόλου Παύλου και διέδωσαν τον χριστιανι..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κέρκυρα - Πάσχα στην Κέρκυρα Πάσχα στην Κέρκυρα
"Αναμφισβήτητα ένας από τους πιο ξεχωριστούς εορτασμούς του Πάσχα στη χώρα μας, το Πάσχα στην Κέρκυρα είναι μία λαμπρή..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κέρκυρα - Μνημείο του Μενεκράτη Μνημείο του Μενεκράτη
"Το μνημείο του Μενεκράτη χτίστηκε τον 6ο αιώνα π.χ, στη μνήμη του Μενεκράτη, που χάθηκε στη θάλασσα. Αποκαλύφθηκε το ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Κέρκυρα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 109.537
Περιγραφή: Η Κέρκυρα ταυτίζεται από τους περισσότερους αρχαιολόγους με το μυθικό νησί των Φαιάκων. Εδώ ο Όμηρος τοποθέτησε, σύμφωνα με αυτούς που δέχονται την ταύτιση της Σχερίας με την Κέρκυρα, τον προτελευταίο σταθμό που ναυαγός έφθασε ο πολυμήχανος Οδυσσέας. Η ιστορία του νησιού είναι πλούσια με την κατοχή του να εναλλάσσεται από τους Ενετούς και τους Γάλλους μέχρι την ανεξαρτησία, τους Βρετανούς και τέλος την ένωση με την Ελλάδα. Το αποτέλεσμα είναι ορατό καθώς το νησί και η πόλη της Κέρκυρας χαρακτηρίζεται από το έντονο Βενετσιάνικο στοιχείο, αλλά και από πολλές Αγγλικές και Γαλλικές επιρροές. Είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη που αποπνέει μια αίσθηση αρχοντιάς. Το νησί έχει απαράμιλλη φυσική ομορφιά και γι αυτό επιλέγεται από χιλιάδες τουρίστες, ανώνυμους ή επώνυμους για διακοπές κατά την διάρκεια όλου του χρόνου με τις μέρες του Πάσχα να είναι, λόγω παράδοσης, στην κορυφή των προτιμήσεων.

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στην Κέρκυρα
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί