Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Δελφοί - Ναός Απόλλωνα

Δελφοί

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στο Δελφοί

Δελφοί - Nαός του Απόλλωνα Nαός του Απόλλωνα
"Πρόκειται για το σημαντικότερο μνημείο που σώζεται από το ιερό του Απόλλωνα που βρίσκεται στους Δελφούς. Σύμφωνα με τ..." περισσότερα »
αρέσει σε 6 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δελφοί - Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών
"Χωρίς αμφιβολία το Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της χώρας. Παρουσιάζει ά..." περισσότερα »
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Εκπληκτικό μουσείο!"
Δελφοί - Αρχαίο Θέατρο των Δελφών Αρχαίο Θέατρο των Δελφών
"Το αρχαίο θέατρο βρίσκεται βορειοδυτική γωνία του ιερού του Απόλλωνα και στη συνέχεια του περιβόλου του. Η πληθώρα τω..." περισσότερα »
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δελφοί - Δελφοί Φωκίδας Δελφοί Φωκίδας
"Οι Κωμόπολη των Δελφών υπάγεται διοικητικά στο Νομό Φωκίδας και φιλοξενούν ένα πληθυσμό που ανέρχεται σε 2.300 κατοίκ..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δελφοί - Ιερά Οδός Ιερά Οδός
"Στους Δελφούς η Ιερά Οδός ήταν το μονοπάτι που οδηγούσε από την είσοδο του Ιερού του Απόλλωνα έως τον Βωμό των Χίων κ..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Α να μπράβο γιατί οι περισσότεροι ξέρουμε μόνο την άλλη Ιερά Οδό... θα μου πείτε ότι και εκείνης η ονομασία στην ιστορική της χρήση οφε..."
Δελφοί - Κασταλία Πηγή Κασταλία Πηγή
"Πρόκειται για την ιερή πηγή των Δελφών που διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο στη λατρεία και τη λειτουργία του μαντείου. Βρ..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δελφοί - Θόλος της Αθηνάς Προναίας Θόλος της Αθηνάς Προναίας
"Ίσως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία των Δελφών είναι ο Θόλος της Αθηνάς Προναίας. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακ..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δελφοί - Θησαυρός των Αθηναίων Θησαυρός των Αθηναίων
"Ο θησαυρός των Αθηναίων αποτελούσε ένα από τα εντυπωσιακότερα κτίσματα του ιερού του Απόλλωνα. Ήταν ένα μικρό σχετικά..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Δελφοί»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 1.767
Περιγραφή: Οι Δελφοί υπήρξαν κατά το παρελθόν η σημαντικότερη ιερή πόλη και μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου. Οι πρώτες ιστορικές αναφορές προκύπτουν από τα ομηρικά χρόνια όταν καταγράφεται με το όνομα Πυθώ. Ήδη από τα ιστορικά χρόνια συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των σημαντικότερων πόλεων της αρχαίας Φωκίδας ενώ μέσα στους αιώνες που ακολούθησαν εξελίχθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα πανελλήνια κέντρα. Αποτέλεσε κέντρο της Δελφικής Αμφικτυονίας που αρχικά υπήρξε μια θρησκευτική ομοσπονδία μεταξύ 12 φυλών της Στερεάς και της Θεσσαλίας ενώ αργότερα απέκτησε και πολιτική σημασία. Υπό αυτό το καθεστώς η πόλη εδραίωσε την αυτονομία της, αύξησε την επιρροή της και μεγάλωσε σε έκταση. Τότε ήταν (6ος αιώνας π.Χ.) που αναδιοργανώθηκαν τα Πύθια που ήταν οι δεύτεροι σημαντικότεροι αγώνες μετά τους Ολυμπιακούς ενώ το Δελφικό Μαντείο άρχισε να γίνεται διάσημο για τους χρησμούς του. Οι χρησμοί θεωρούταν ιδιαίτερα αξιόπιστοι, εκφράζονταν από την Πυθία που ήταν η ιέρεια του μαντείου και ερμηνεύονταν από τους ιερείς του Απόλλωνα. Η φήμη του μαντείου ξεπερνούσε τα όρια του τότε ελληνικού κόσμου και έκανε ηγεμόνες και απλούς ανθρώπους να ταξιδεύουν από τα πέρατα του κόσμου για να ακούσουν τους χρησμούς του. Μάλιστα σύμφωνα με τους ιστορικούς οι προβλέψεις του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση μεγάλων γεγονότων όπως η Αργοναυτική Εκστρατεία και ο Τρωικός Πόλεμος. Ανέκαθεν οι Δελφοί θεωρούνταν ξεχωριστός τόπος και πολλοί είναι αυτοί που μέχρι σήμερα κάνουν λόγω για την ιδιαίτερη αύρα του που οφείλεται στα μαγνητικά πεδία της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους προϊστορικούς χρόνους κιόλας αναφέρονταν ως ο ομφαλός της γης. Η έναρξή της ανασκαφικής έρευνας ξεκίνησε το 1860 από τους Γερμανούς και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, για να γίνει όμως εφικτή χρειάστηκε η απομάκρυνση του χωριού Καστρί στα τέλη του 19ου αιώνα. Στις μέρες μας προσελκύει επισκέπτες από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου και έχει χαρακτηριστεί τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO. Σε μικρή απόσταση από τον αρχαιολογικό χώρο τοποθετείται το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο ενώ σε απόσταση 10 χιλιομέτρων θα βρείτε την Αράχωβα που θεωρείται ένας εκ των σημαντικότερων χειμερινών προορισμών της κεντρικής Ελλάδας.

Ταξιδολογίτες στο Δελφοί
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί