Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Ερέτρια - Αρχαίο θέατρο

Ερέτρια

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στην Ερέτρια

Ερέτρια - Αρχαίο Θέατρο της Ερέτριας Αρχαίο Θέατρο της Ερέτριας
"Το αρχαίο θέατρο της Ερέτριας είναι ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης. Βρίσκεται στα δυτικά της πόλης και σύμ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ερέτρια - Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας
"Το μουσείο της Ερέτριας λειτουργεί από το 1991 και παρουσιάζει με εξαιρετικό τρόπο την ιστορία της πόλης από τα προϊσ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ερέτρια - Νησί των Ονείρων Νησί των Ονείρων
"Το Πεζονήσι της Ερέτριας, γνωστό και ως "Νησί των Ονείρων", πρόκειται για ένα πολύ μικρό νησί στο οποίο από την Ερέτρ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ερέτρια - Μονή Αγίου Γεωργίου Άρμα Μονή Αγίου Γεωργίου Άρμα
"Η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου βρίσκεται πολύ κοντά την Ερέτρια, σε μια κατάφυτη περιοχή από πεύκα, ελιές και πολλά φυτά...." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ερέτρια - Όλυμπος της Ευβοίας Όλυμπος της Ευβοίας
"Το όρος Όλυμπος της Εύβοιας βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, πολύ κοντά στην Ερέτρια. Έχει ύψος 1.172 μέτρα και η βλά..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ερέτρια»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 6.330
Περιγραφή: Η Ερέτρια βρίσκεται στην Εύβοια ακριβώς απέναντι από την Αττική και την Αθήνα. Η γεωγραφική της θέση την έκανε να είναι πάντα σύμμαχος της Αθήνας σε πολέμους, αν και εκτός από τη θέση της, οι κάτοικοι της πόλης ήταν Ίωνες. Πολέμησε και στον Πελοποννησιακό πόλεμο μαζί με την Αθήνα, αν και οι κάτοικοι όλων των πόλεων της Εύβοιας θεωρούσαν την κυριαρχία των Αθηναίων σκληρή και τη φορολογία αβάσταχτη, οπότε και επαναστάτησαν όταν η ήττα των Αθηναίων από τους Σπαρτιάτες φαινόταν βέβαιη. Σήμερα η Ερέτρια είναι γνωστή πόλη-θέρετρο, με πολυσύχναστες παραλίες και εύκολα προσβάσιμη από τη Σκάλα Ωρωπού.

Ταξιδολογίτες στην Ερέτρια
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί