Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Γύθειο - Παραλία

Γύθειο

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στο Γύθειο

Γύθειο - Παλαιό Παρθεναγωγείο Γυθείου Παλαιό Παρθεναγωγείο Γυθείου
"Το Παρθεναγωγείο του Γυθείου πρόκειται για ένα κτίριο από τα πολλά που είχε χτίσει ο γνωστός αρχιτέκτονας μηχανικός Τ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Γύθειο - Παραλίες του Γυθείου Παραλίες του Γυθείου
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Γύθειο - Αρχαίο Γύθειο Αρχαίο Γύθειο
"Στο Γύθειο ξεκίνησαν οι ανασκαφές πολύ νωρίς, από το 1891 οπότε και ανακαλύφθηκε το αρχαίο θέατρο στο βόρειο άκρο της..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Γύθειο - Νησάκι Κρανάη Νησάκι Κρανάη
Μαραθονήσι
"Το νησάκι Κρανάη συνδέεται με το Γύθειο με ένα λιμενοβραχίονα και πάνω του θα βρείτε ένα φάρο του 1873, από τους λίγο..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Γύθειο - Πύργος του Τζανετάκη Γρηγοράκη Πύργος του Τζανετάκη Γρηγοράκη
Ιστορικό Εθνολογικό Μουσείο Μάνης
"Ο πέτρινος πύργος του Τζανετάκη Γρηγοράκη είναι ένα οίκημα της οικογένειας Τζανετάκη - Γρηγοράκη. Χτίστηκε 1829 στο Μ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Γύθειο - Φάρος του Γυθείου Φάρος του Γυθείου
"Ο φάρος στο νησάκι Κραναή χτίστηκε το 1893. Είναι άσπρος, οκταγωνικός, έχει ύψος 23 μέτρα και εστιακό ύψος 78 μέτρα. ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Γύθειο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 7.106
Περιγραφή: Το Γύθειο βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της Μάνης, χτισμένο σε ένα από τους πιο εύφορους λόφους της περιοχής, πολύ κοντά στον ποταμό του Γυθείου, που τον περισσότερο καιρό είναι ξερός και γι' αυτό αποκαλείται από τους ντόπιους "Ξεριάς". Είναι από τις παλαιότερες πόλεις της περιοχής και σύμφωνα με διάφορους μύθους ιδρύθηκε από τον Ηρακλή, το θεό Απόλλωνα ή τους Διόσκουρους. Ο τελευταίος μύθος αποτελεί απόδειξη ότι οι κάτοικοι της περιοχής από τις αρχές της δημιουργίας της πόλης εμπορεύονταν προϊόντα με Φοίνικες εμπόρους από την Τύρο. Πήρε μέρος στον Πελοποννησιακό Πόλεμο με το μέρος των Σπαρτιατών, ο Φίλιππος ο Β’ της Μακεδονίας προσπάθησε να την κατακτήσει χωρίς επιτυχία, παρέμεινε σημαντικό λιμάνι επί ρωμαιοκρατίας και λόγω ενός σεισμού εγκαταλείφθηκε καθ' όλη τη διάρκεια της Βυζαντινής αυτοκρατορίας για να ξανακατοικηθεί και να αναπτυχθεί εκ νέου κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821. Σήμερα το Γύθειο είναι μία μοντέρνα πόλη και σημαντικό λιμάνι της περιοχής.

Ταξιδολογίτες στο Γύθειο
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί