Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Ίος - Παραλία Μυλοπότας

Ίος

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στην Ίος

Ίος - Χώρα Ίου Χώρα Ίου
"Ο οικισμός της Χώρας είναι η πρωτεύουσα του νησιού, χτισμένη με την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, γοητεύει μ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ ΕΙΤΕ ΑΝΕΒΕΝΟΝΤΑΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΚΑΛΙΑ..."
Ίος - Παραλίες της Ίου Παραλίες της Ίου
"Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Ίος έχει καθιερωθεί ως ένα από τα νησιά με τις καλύτερες παραλίες και κάθε χρόνο χιλιά..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"Μαγγανάρι : Μία από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού που αποτελείται από την κεντρική παραλία αλλά και τρεις μικρότερους κόλπους. Παρα..."
Ίος - Αρχαιολογικό Μουσείο Ίου Αρχαιολογικό Μουσείο Ίου
"Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ίου βρίσκεται στη Χώρα και στεγάζεται στο Αμοιραδάκειο Μέγαρο, ένα νεοκλασικό του 20ού αι..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ίος - Τάφος του Ομήρου Τάφος του Ομήρου
"Στην Ίο θεωρείται ότι βρίσκεται ο τάφος του μεγαλύτερου ποιητή της αρχαιότητας, Όμηρου. Σύμφωνα με την παράδοση, ο Όμ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ίος - Παναγία Γκρεμιώτισσα Παναγία Γκρεμιώτισσα
"Ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα αξιοθέατα της Ίου, η Παναγία Γκρεμνιώτισσα δεσπόζει στο λόφο ψηλά στη Χώρα και οφείλ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ίος - Προϊστορικός Οικισμός Σκάρκου Προϊστορικός Οικισμός Σκάρκου
"Ο αρχαιολογικό χώρος του Προϊστορικού Οικισμού του Σκάρκου βρίσκετε σε εναν λοφίσκο στον Κάτω Κάμπο, περίπου 2 χιλιόμ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ίος - Οι Μύλοι της Ίου Οι Μύλοι της Ίου
"Όπως τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων έτσι και η Ίος διαθέτει λευκούς μύλους -σήμα κατατεθέν των νησιών του Αιγαίου...." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ίος - Νυχτερινή διασκέδαση στην Ίο Νυχτερινή διασκέδαση στην Ίο
"Η Ίος θεωρείτε το νησί του πάρτη και της νυχτερινής διασκέδασης, στην ίδια κατηγόρια με την Ίμπιζα της Ισπανίας και τ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ίος»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 2.024
Περιγραφή: Η Ίος είναι ένα μικρό κυκλαδίτικο νησάκι, ανάμεσα στη Νάξο, τη Σίκινο, τη Σαντορίνη και την Αμοργό. Όπως όλα τα νησιά των Κυκλάδων, έτσι και η Ίος, κατοικήθηκε στα προϊστορικά χρόνια από τους Κάρες, για να ακολουθήσουν ο Μινωικός Πολιτισμός, οι Αχαοί, οι Φοίνικες, οι Ίωνες και οι Μακεδόνες. Κατά τη Ρωμαϊκή και Βυζαντινή Εποχή το νησί μαστίζεται από τις πειρατικές επιδρομές και το 1296 περνάει στα χέρια των Ενετών μέχρι το 1537, όπου καταλαμβάνεται από τους Τούρκους και κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας η Ίος αποτέλεσε άντρο Γάλλων πειρατών. Στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 το νησί είχε ενεργό συμμετοχή και από εδώ καταγόταν ο Φιλικός Σπύρος Βαλέτας. Στη σύγχρονη εποχή η Ίος στις συνειδήσεις όλων μας είναι συνώνυμο των ατελείωτων πάρτι και χαρακτηρίζεται ως "το νησί όσων είναι και όσων αισθάνονται νέοι", αποτελώντας το βασικό προορισμό νέων από όλο τον κόσμο. Την εικόνα αυτή μοιάζει να ξεπερνά τα τελευταία χρόνια, όπου γίνεται μία συνεχής προσπάθεια αναβάθμισης των τουριστικών υποδομών και ανάδειξης των φυσικών ομορφιών και των αξιοθεάτων του νησιού, προσδοκώντας να αποτελέσει έναν προορισμό που θα απευθύνεται σε όλες τις προτιμήσεις και τις ηλικίες. Στην Ίο μπορεί να φτάσει κανείς ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά και τα άλλα Κυκλαδίτικα νησιά.

Ταξιδολογίτες στην Ίος
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί