Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Γιοχάνεσμπουργκ - CBD

Γιοχάνεσμπουργκ

Νότια Αφρική
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στο Γιοχάνεσμπουργκ

Γιοχάνεσμπουργκ - Εμπορικό Κέντρο Carlton Εμπορικό Κέντρο Carlton
Carlton Center
"Πρόκειται για ένα από τα πλέον πολυσύχναστα εμπορικά κέντρα του Γιοχάνεσμπουργκ του οποίου το κτίριο υψώνεται στα 223..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Γιοχάνεσμπουργκ - Πλατεία Νέλσον Μαντέλα Πλατεία Νέλσον Μαντέλα
Nelson Mandela Square
"Η συγκεκριμένη πλατεία βρίσκεται στην περιοχή του Sandton και όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό και από το όνομά της έχε..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Γιοχάνεσμπουργκ - Πύργος Hillbrow Πύργος Hillbrow
Hillbrow Tower
"Ο συγκεκριμένος πύργος βρίσκεται στο προάστιο Hillbrow στο Γιοχάνεσμπουργκ και αποτελεί ένα από τα ψηλότερα οικοδόμημ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Γιοχάνεσμπουργκ - Περιοχή Hillbrow Περιοχή Hillbrow
Hillbrow
"Η περιοχή Hillbrow θεωρείται μία από τις ιστορικότερες συνοικίες του Γιοχάνεσμπουργκ. Βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Γιοχάνεσμπουργκ - Μουσείο του Άπαρτχαιντ Μουσείο του Άπαρτχαιντ
Apartheid Museum
"Το Μουσείο του Άπαρτχαιντ είναι ένα από σημαντικότερα "μνημεία" του Γιοχάνεσμπουργκ καθώς καθώς είναι αφιερωμένο στην..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Γιοχάνεσμπουργκ - Πάρκο των Λιονταριών Πάρκο των Λιονταριών
Lion Park
"Το πάρκο των λιονταριών ιδρύθηκε το 1966 από τη διάσημη εταιρία παραγωγό θεαμάτων τσίρκου Chipperfields. Το πάρκο κατ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Γιοχάνεσμπουργκ - Εθνικό Πολεμικό Μουσείο Εθνικό Πολεμικό Μουσείο
South African National War Museum
"Ένα επιπλέον αξιοθέατο που επιλέγει η μεγάλη πλειοψηφία των επισκεπτών του Γιοχάνεσμπουργκ και σίγουρα περιλαμβάνεται..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Γιοχάνεσμπουργκ»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 1.009.035
Νόμισμα: Ραντ Νότιας Αφρικής (R)
Αεροδρόμιο/α: O. R. Tambo International (JNB), Grand Central (GCJ), Lanseria International (HLA), Rand (QRA)
Περιγραφή: Το Γιοχάνεσμπουργκ είναι η μεγαλύτερη και πιο πυκνοκατοικημένη χώρα της Νοτίου Αφρικής. Παρότι δεν είναι πρωτεύουσα του κράτους καθώς το Κέιπ Τάουν κατέχει αυτόν το τίτλο, αποτελεί το σημαντικότερο οικονομικό κέντρο της χώρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Η πόλη καλείται από τους κατοίκους "Jo'burg", "Jozi" ή "JHB" και συγκαταλέγεται μεταξύ των 40 μεγαλύτερων μητροπόλεων του κόσμου. Συγκεκριμένα η μητροπολιτική της περιοχή είναι η μεγαλύτερη της Υποσαχάριας Αφρικής καθώς ο πληθυσμός της ξεπερνά τα 10.000.000 κατοίκους. Ιστορικά η περιοχή που σήμερα βρίσκεται η πόλη κατοικείται από τον 13ο αιώνα όταν ιθαγενείς φυλές Βουσμάνων και Μπαντού την επέλεξαν για να χτίσουν τους οικισμούς τους. Περίπου στα τέλη του 18ου αιώνα η περιοχή είχε περιέλθει υπό την κυριαρχία των Ζουλού και λίγο αργότερα στις αρχές του 19ου αιώνα οι ολλανδοί άποικοι με τη βοήθεια συμμάχων τους εκτόπισαν τη επιρροή του βασιλείου των Ζουλού και σε συνδυασμό με τα κοιτάσματα χρυσού που ανακαλύφθηκαν στην περιοχή οδήγησαν στην ίδρυση της πόλης του Γιοχάνεσμπουργκ το 1886. Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της η πόλη μετατράπηκε σε κέντρο εμπορίου χρυσού και κάθε είδους άλλων αγαθών. Αυτή η φήμη συγκέντρωνε ανέκαθεν πολλούς μετανάστες στην περιοχή και για αυτό ο αριθμός των λευκών κατοίκων σε αυτή τη πόλη της "μαύρης" ηπείρου ήταν πάντοτε σημαντικός. Από το 1880 οι παρουσία των Βρετανών άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα αισθητή ενώ οι πρώτοι Έλληνες άρχισαν να καταφτάνουν από το 1895. Ο 20ος αιώνας, παρά τις συγκρούσεις Βρετανών και μπούρ (αφρικάνικου αγγλόφωνου φύλου), ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις καθώς η ανάπτυξη ακολουθούσε γεωμετρική πρόοδο σε όλους τους τομείς. Σταδιακά οι φυλετικοί διαχωρισμοί γίνονταν εντονότεροι κάτι που φαίνεται καθαρά με την ύπαρξη της περιοχής του Σοβέτο που κατοικούνταν από γηγενείς Αφρικάνους και της περιοχής Λενασία που φιλοξενούσε κατοίκους ασιατικής προέλευσης. Αποτέλεσμα αυτής της ήδη υφιστάμενης διαχωριστικής τάσης ήταν η επιβολή του αντιδημοκρατικού καθεστώτος του Άπαρτχαιντ που διήρκεσε από το 1948 μέχρι το 1994 και όξινε τις διακρίσεις και τροφοδοτούσε τις ανισότητες έχοντας ως κριτήριο το χρώμα του δέρματος. Σήμερα παρά την εγκληματικότητα που ενδέχεται να συναντήσει κανείς σε ορισμένες περιοχές το Γιοχάνεσμπουργκ παραμένει η πόλη με τους υψηλότερους δείκτες ανάπτυξης στην αφρικανική ήπειρο. Ταυτόχρονα συγκεντρώνει παγκόσμιο τουριστικό ενδιαφέρον διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα και διαθέτει μια σειρά από αξιόλογα μουσεία. Σίγουρα είναι μια από τις πιο ξεχωριστές πόλεις της Αφρικής και η επίσκεψή σας εδώ θα αποτελέσει ξεχωριστή εμπειρία.
Γλώσσα: Αγγλικά
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
ΝαιYes
ΌχιNo
ΕυχαριστώThanks
ΠαρακαλώPlease
ΚαλημέραGood morning
ΚαληνύχταGood night
Γεία σου!Hello

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στο Γιοχάνεσμπουργκ
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί