Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Καρδίτσα - Λίμνη Πλαστήρα

Καρδίτσα

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στην Καρδίτσα

Καρδίτσα - Άλσος του Παυσίλυπου Άλσος του Παυσίλυπου
"Σήμα κατατεθέν της Καρδίτσας αποτελεί το Παυσίλυπο, το πρώτο αστικό πάρκο αναψυχής στην καρδιά της πόλης. Το όνομα το..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Καρδίτσα - Ρεντίνα Αγράφων Ρεντίνα Αγράφων
"Ένα από τα σημαντικότερα χωριά των Αγράφων, που βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων, στο νοτιοατολικό άκρο του νομού, σε..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Καρδίτσα - Λίμνη Πλαστήρα Λίμνη Πλαστήρα
"Η λίμνη Πλαστήρα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς εναλλακτικού τουρισμού στη χώρα μας και βρίσκεται..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"Κάνοντας τον γύρο της λίμνης θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για μια μοναδικής ομορφιάς διαδρομή με φόντο το πράσινο από τα έλατα αλλά και ..."
Καρδίτσα - Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής
"Η Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής είναι ένα μοναστήρι του 15ου αιώνα που βρίσκεται στη λίμνη Πλαστήρα σε υψόμετρο 1400 μ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Καρδίτσα - Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας
"Άνοιξε τις πύλες του μόλις το Μάιο του 2010, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την καταγραφή και ανάδειξη της πολιτιστικής ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Καρδίτσα - Δημοτική Αγορά Καρδίτσας Δημοτική Αγορά Καρδίτσας
"Εμβληματικό κτίριο της πόλης, που βρίσκεται στο κέντρο της. Κατασκευάστηκε επί δημάρχου Αστέριου Αλλαμανή το χρονικό ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Καρδίτσα - Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας
"Πρόκειται για μία μεγάλη γιορτή του θεάτρου, που έχει γίνει πλέον θεσμός και γιορτάζεται το τελευταίο δεκαήμερο του Μ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Καρδίτσα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 44.002
Περιγραφή: Στο κέντρο σχεδόν του θεσσαλικού κάμπου, δίπλα στον παραπόταμο του Πηνειού, βρίσκεται η Καρδίτσα, πρωτεύουσα το ομώνυμου νομού. Πρόκειται για μία επίπεδη πόλη με πολύ καλή ρυμοτομία και είναι διάσημη για την ευρεία χρήση ποδηλάτων από τους κατοίκους της και μάλιστα αποτέλεσε την πρώτη πόλη στην Ελλάδα όπου κατασκευάστηκε δίκτυο ποδηλατοδρόμων. Η ίδρυση της πόλης χρονολογείται το 17ο αιώνα κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, από Έλληνες και από Τούρκους. Το όνομα της πόλης εικάζεται ότι προέρχεται είτε από τη λέξη “καρυδίτσα”, είτε από τη σλάβικη λέξη gradtitsa, που σημαίνει κωμόπολη. Η γεωγραφική της θέση συντέλεσε ώστε να αποτελέσει σημαντικό εμπορικό κέντρο, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη δημογραφική αύξηση της, με μετανάστες από τις γύρω πόλεις και περιοχές. Το 1821 ξεσπά στην πόλη μία φοβερή επιδημία πανώλης που αποδεκατίζει τον πληθυσμό της, ωστόσο πολύ σύντομα επανεποικίζεται . Το 1881 η Καρδίτσα απελευθερώνεται από τους Τούρκους και προσαρτίζεται στο ελληνικό κράτος. Κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, υπήρξε η πρώτη πόλη στην Ευρώπη που απελευθερώθηκε από τους Γερμανούς (12-3-1943) με τη βοήθεια των ανταρτών του Ε.Λ.Α.Σ. Το Δεκέμβριο του 1948 λαμβάνει χώρα στην Καρδίτσα μία από τις φονικότερες μάχες του Εμφυλίου Πολέμου, που στοίχισε τη ζωή σε περίπου 50 αμάχους, ενώ απήχθησαν άλλοι 500. Η Καρδίτσα σήμερα είναι μία πράσινη και ήσυχη πόλη, με πεζοδρομημένο κέντρο και προσφέρει στους επισκέπτες της εκτός από χαλάρωση, όλες τις επιλογές ενός σύγχρονου αστικού κέντρου. Για μία πιο ξεχωριστή βόλτα στην πόλη, προτείνουμε να δανειστείτε ένα από τα ποδήλατα του δήμου και να περιηγηθείτε στους ποδηλατοδρόμους της Καρδίτσας.

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στην Καρδίτσα
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί