Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Κρακοβία - Πλατεία Κεντρικής Αγοράς

Κρακοβία

Πολωνία
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Κρακοβία

Κρακοβία - Πλατεία κεντρικής αγοράς Πλατεία κεντρικής αγοράς
Rynek Główny w Krakowie
"Η γιγαντιαία πλατεία της κεντρικής αγοράς είναι η βασική πλατεία και το κεντρικότερο σημείο της πόλης. Χρονολογείται ..." περισσότερα »
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κρακοβία - Βασιλική της Αγίας Μαρίας Βασιλική της Αγίας Μαρίας
Kościół Mariacki
"Η βασιλική της Αγ. Μαρίας είναι μια τούβλινη γοτθική εκκλησία η οποία αρχικά κατασκευάστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κρακοβία - Βασιλικός Δρόμος Βασιλικός Δρόμος
Droga Królewska
"Ο βασιλικός δρόμος ξεκινάει από την βορειότερη πλευρά της μεσαιωνικής παλιάς πόλης και διαπερνάει κάθετα το κέντρο γι..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κρακοβία - Κάστρο του Wawel Κάστρο του Wawel
Wawel Castle
"Το γοτθικό κάστρο του Wawel χτίστηκε μετά από εντολή του Casimir III του μέγα και αποτελείται από διάφορα κτίρια που ..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κρακοβία - Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Άουσβιτς Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Άουσβιτς
Konzentrationslager Auschwitz
"Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν των τρόμο που ο επισκέπτης θα νιώσει κατά την επίσκεψή του στο στρατόπεδο συγκ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κρακοβία - Ορυχείο αλατιού Wieliczka Ορυχείο αλατιού Wieliczka
Wieliczka saltmine kinga
"Το ορυχείο αλατιού Wieliczka βρίσκεται στην ομώνυμη πόλη στα νότια της μητροπολιτικής περιοχής της Κρακοβίας. Το ορυχ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κρακοβία - Χειμερινό Θέρετρο Zakopane Χειμερινό Θέρετρο Zakopane
Zakopane
"Η Zakopane είναι μια πόλη νοτια της Κρακοβίας που βρίσκεται στην βάση των βουνών Tatra που αποτελούν τα φυσικά συνορα..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Κρακοβία - Σπίτι του Πάπα Ιωάννη Παύλου II Σπίτι του Πάπα Ιωάννη Παύλου II
John Paul II Family Home
"Το πατρικό σπίτι του Karol Józef Wojtyła του μετέπειτα Πάπα Ιωάννη Παύλου του δεύτερου βρίσκεται στην οδό Kościelna 7..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Κρακοβία»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 759.137
Νόμισμα: Ζλότι (zł)
Αεροδρόμιο/α: John Paul II International Balice (KRK)
Περιγραφή: Η Κρακοβία είναι μια από της παλιότερες πόλεις στην Πολωνία, με κάποια ευρήματα να καταδεικνύουν ότι οι πρώτοι οικισμοί δημιουργήθηκαν 20.000 χρόνια προ Χριστού. Ο θρύλος λέει ότι οι πρώτοι κάτοικοι έμεναν στην σπηλιά ενός δράκου που σκότωσε ο μυθικός βασιλιάς Krak. Η πρώτη επίσημη αναφορά στην πόλη όμως έρχεται αρκετά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 966, από έναν Εβραίο έμπορο από την Ισπανία. Το εμπόριο μεγάλωσε την πόλη από ένα μικρό χωριό το 1000 μ.Χ. σε μια μεγάλη και πλούσια πόλη και το 1038 ανακηρύχτηκε πρωτεύουσα της Πολωνίας. Το 1241 οι Τάταροι κατέστρεψαν ολοκληρωτικά την πόλη και μετά την αναδημιουργία απέκτησε την δομή και την εμφάνιση που σε γενικές γραμμές βλέπουμε μέχρι και σήμερα. Ο 16ος αιώνας ήταν η "Χρυσή Εποχή" της Κρακοβίας. Κάτω από την επιρροή της Πολωνικής-Λιθουανικής δυναστείας των Γιαγκελόνιων η Κρακοβία έγινε κέντρο της επιστήμης και της τέχνης. Ο 17ος αιώνας φέρνει πολλούς κατακτητές και πολιτικές αναταραχές μαζί με ένα μικρό διάστημα που η Κρακοβία εγινε πόλη-κράτος. Στην πρόσφατη ιστορία, οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι και ο κομμουνισμός που ακολούθησε, άφησαν σημαντικά σημάδια. Από το 1989 και την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος και μετά, η Κρακοβία ζει την εποχή μια νέας αναγέννησης με τα ιστορικά κτίρια να αναπαλαιώνονται και τον τουρισμό να αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης, μαζί με της υπηρεσίες και την τεχνολογία.
Γλώσσα: Πολωνικά
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
ΝαιTak
ΌχιNie
ΕυχαριστώDziekuje
ΠαρακαλώProsze
ΚαλημέραDzien dobry
ΚαληνύχταDobranoc
Γεία σου!Dzien dobry

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Κρακοβία
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί