Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Λάρισα - Το πρώτο αρχαίο θέατρο της Λάρισας

Λάρισα

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Λάρισα

Λάρισα - Πάρκο Αλκαζάρ Πάρκο Αλκαζάρ
Δημοτικό Πάρκο Αλκαζάρ
"Μετρώντας περισσότερα από 100 χρόνια ύπαρξης, το Πάρκο Αλκαζάρ είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο πάρκο της πόλης..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Λάρισα - Τέμπη Τέμπη
Κοιλάδα των Τεμπών
"Ανάμεσα στον Όλυμπο και τον Κίσσαβο, σ’ ένα παραδεισένιο τοπίο, βρίσκεται η κοιλάδα των Τεμπών, μία περιοχή απαράμιλλ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"ομορφο σημειο που θα πρεπε να αξιοποιηθει και να φτιαχτει καλυτερος δρομος"
Λάρισα - Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Λάρισας Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Λάρισας
"Σημείο αναφοράς της πόλης, το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Λάρισας ιδρύθηκε το 1974 από κατοίκους της περιοχής οι ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Λάρισα - Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας
Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα
"Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας ιδρύθηκε το 1983 και έχει έδρα το Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Λάρισας. Στε..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Λάρισα - Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρισας Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρισας
"Το Αρχαιολογικό μουσείο Λάρισας στεγάζεται σήμερα στο μοναδικό σωζόμενο μουσουλμανικό τέμενος της πόλης, που χτίστηκε..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Λάρισα - Τύρναβος Τύρναβος
"Σε απόσταση 17 περίπου χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Λάρισας, βρίσκεται η ιστορική κωμόπολη του Τυρνάβου, γνωστή σε όλ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Λάρισα - Κίσσαβος Κίσσαβος
Όσσα
"Στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλίας, νότια της κοιλάδας των Τεμπών βρίσκεται το βουνό Κίσαβος, αλλιώς γνωστό και ως Ό..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Λάρισα - Παραλίες της Λάρισας Παραλίες της Λάρισας
"Οι παραλίες της Λάρισας συνθέτουν τη 2η μεγαλύτερη σε έκταση ακτογραμμή στην Ελλάδα, μήκους 14 χλμ. Είναι εύκολα προσ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Λάρισα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 163.380
Περιγραφή: Με πληθυσμό 163.380 η πρωτεύουσα του νομού Λαρίσης είναι ο έκτος μεγαλύτερος δήμος της Ελλάδας. Η Λάρισα είναι μια πόλη με απαράμιλλες ομορφιές αλλά και με αξιόλογη ιστορία, αφού εδώ ανακαλύφθηκαν μερικοί από τους αρχαιότερους οικισμούς της Ελλάδος, χρονολογούμενοι γύρω στα 4000 χρόνια. Σε όλο τη διάρκεια των Ιστορικών Χρόνων υπήρξε μία ακμάζουσα πόλη, γεγονός που συνεχίστηκε και στην εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Τον 13ο αιώνα η Λάρισα πέρασε στα χέρια των Φράγκων για να ακολουθήσουν οι Σέρβοι, ενώ το 1392 κατακτήθηκε από τους Τούρκους. Απελευθερώθηκε το 1881 και ενσωματώθηκε στο ελληνικό κράτος μαζί με το μεγαλύτερο τμήμα της Θεσσαλίας. Σήμερα είναι ένα πολύβουο αστικό κέντρο με τεράστια οικονομική ανάπτυξη, καθώς και η έδρα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγκροτήματος Τ.Ε.Ι. Οι πλατείες, τα πάρκα και οι πνεύμονες πρασίνου στις συνοικίες, καθώς και μια έντονη δραστηριότητα πολεοδομικής ανασυγκρότησης, άρχισαν να δίνουν τα τελευταία χρόνια θετικά αποτελέσματα προσδίδοντας στη Λάρισα μια εικόνα σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης. Αξίζει να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο της πόλης. Περιηγηθείτε στην Κοιλάδα των Τεμπών και δοκιμάστε τα καταπληκτικά τοπικά προϊόντα της ευρύτερης περιοχής, και φυσικά το τσίπουρο, που θεωρείται από τα καλύτερα της Ελλάδας. Στη Λάρισα μπορεί να φτάσει κανείς οδικώς μέσω της Εθνικής Οδού, αλλά και σιδηροδρομικώς, με κάποιο από τα τακτικά δρομολόγια που πραγματοποιούνται από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Λάρισα
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί