Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Λάρνακα - Πανοραμική φωτογραφία απο παραλία

Λάρνακα

Κύπρος
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Λάρνακα

Λάρνακα - Χαλά Σουλτάν Τεκκέ Χαλά Σουλτάν Τεκκέ
Hala Sultan Tekkesi
"Το τζαμί του Χαλά Σουλτάν Τεκκέ αποτελεί ιερό τόπο για τους μουσουλμάνους καθώς πιστεύετε ότι στο σημείο που είναι χ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Λάρνακα - Παλαιό Υδραγωγείο Λάρνακας (Καμάρες) Παλαιό Υδραγωγείο Λάρνακας (Καμάρες)
Bekir Pasha Aqueduct
"Το Παλαιό Υδραγωγείο Λάρνακας κατασκευάστηκε το 1750 από των τότε Οθωμανό κυβερνήτη της Λάρνακας Αμπού Μπεκίρ Πασά κα..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Λάρνακα - «Φοινικούδες» «Φοινικούδες»
"Οι Φοινικούδες είναι ο παραλιακός πεζόδρομος και η παραλία που βρίσκετε παράλληλα με την Λεωφόρο Αθηνών και οφείλει τ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Λάρνακα - Ιερός Ναός Αγίου Λαζάρου Ιερός Ναός Αγίου Λαζάρου
"Ο ιστορικός Ναός του Αγίου Λαζάρου κατασκευάστηκε στα τέλη του 9ου αιώνα σε μια ιερή τοποθεσία. Στο σημείο κατασκευής..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Λάρνακα - Επαρχιακό Μουσείο Λάρνακας Επαρχιακό Μουσείο Λάρνακας
"Το μουσείο της Επαρχίας της Λάρνακας ονομάζονταν μέχρι πρόσφατα Αρχαιολογικό Επαρχιακό Μουσείο της Λάρνακας. Ιδρύθηκε..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Λάρνακα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 143.367
Νόμισμα: Ευρώ (€)
Αεροδρόμιο/α: Λάρνακας (LCA)
Περιγραφή: Η Λάρνακα είναι από τις αρχαιότερες πόλεις της Κύπρου, με ευρήματα από το 13ο αιώνα π.Χ. και υπήρξε πάντοτε πολύ σημαντική πόλη που διεκδίκησαν όλοι οι δυνατοί λαοί της εποχής. Ονομαζόταν Κίτιον και κατακτήθηκε από τους Αχαιούς, κατόπιν πέρασε στα χέρια των Ασσυρίων, των Αιγυπτίων, των Περσών, οι οποίοι τοποθέτησαν Φοίνικες βασιλείς για να το διοικούν, συμμετείχε μαζί με το Μέγα Αλέξανδρο στην πολιορκία στην πολιορκία της Τύρου και, τέλος κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους το 58 π.Χ.. Πολύ γνωστή είναι η ιστορία του Κίμωνα, ο οποίος πέθανε πολιορκώντας από θάλασσας την πόλη όταν αυτή ήταν υπό φοινικική κυριαρχία, απαίτησε από τους συνεργάτες του να μην αποκαλύψουν το θάνατό του για να μην πέσει το ηθικό των συμμάχων, επιτέθηκαν και τελικά κέρδισαν τη ναυμαχία. Ένας μεγάλος σεισμός το 77 μ.Χ. κατέστρεψε την πόλη, η οποία ξαναχτίστηκε από την αρχή. Η σύγχρονη Λάρνακα είναι μία όμορφη πόλη, η οποία γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη από το 1960 και μετά. Το 1974, εξαιτίας της εισβολής, έκλεισε το αεροδρόμιο της Λευκωσίας και χτίστηκε το διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην πόλη της Λάρνακας, κάνοντάς τη σπουδαίο κόμβο για ταξίδια στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Γλώσσα: Ελληνικά

Ταξιδολογίτες στη Λάρνακα
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί