Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Λευκάδα - Πανοραμική

Λευκάδα

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Λευκάδα

Λευκάδα - Εξάνθεια - Εστιατόριο «Ράχη» Εξάνθεια - Εστιατόριο «Ράχη»
"Από όπου και να βρίσκεστε στη Λευκάδα θα σας προτρέπαμε ένα απόγευμα με καθαρό ουρανό, πριν δύσει ο ήλιος, να μπείτε ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Λευκάδα - Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκάδας Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκάδας
"Το μουσείο παραθέτει ευρήματα από την παλαιολιθική περίοδο έως και την ρωμαϊκή εποχή. Στη συλλογή του υπάρχουν και αν..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Λευκάδα - Χαραμόγλειος Ειδική Λευκαδιακή Βιβλιοθήκη Χαραμόγλειος Ειδική Λευκαδιακή Βιβλιοθήκη
"Πρόκειται για μία βιβλιοθήκη που στεγάζει βιβλία, συγγράμματα, εφημερίδες, άρθρα, αφίσες, χαρακτικά, φυλλάδια, χάρτες..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Λευκάδα - Ενετικό Κάστρο της Αγίας Μαύρας Ενετικό Κάστρο της Αγίας Μαύρας
"Το πρώτο αξιοθέατο που θα δείτε κατά την άφιξη σας στη Λευκάδα δεν θα μπορεί να είναι κάτι άλλο από το Ενετικό κάστρο..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Λευκάδα - Παραλία Πόρτο Κατσίκι Παραλία Πόρτο Κατσίκι
"Σε αυτή την παραλία την πρώτη φορά που θα πάτε δεν θα μπορείτε να πιστέψετε το συνδιασμό των χρωμάτων σε θάλασσα και ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Λευκάδα - Παραλία Εγκρεμνοί Παραλία Εγκρεμνοί
"Το όνομα φανερώνει και τη φύση της παραλίας. Είναι κρυμμένη από πρόσβαση από τη στεριά καθώς είναι γκρεμός και η παρα..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Λευκάδα - Παραλία Κάθισμα Παραλία Κάθισμα
"Η πιο οργανωμένη παραλία στη Λευκάδα, με πολλά beach bar με υποδομές, χώροι πάρκινγκ, αμέτρητες ομπρέλες και ξαπλώστρ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Λευκάδα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 21.414
Αεροδρόμιο/α: Ακτίου (PVK)
Περιγραφή: Η Λευκάδα είναι ένα από τα νησιά του Ιονίου, που χαρακτηρίζεται από καταγάλανες παραλίες και δάση με πεύκα. Ενώνεται με την ηπειρωτική Ελλάδα με πλωτή γέφυρα, γεγονός που κάνει την πρόσβαση στο νησί πάρα πολύ εύκολη. Από το Ακρωτήρι του νησιού υπάρχει ο μύθος ότι αυτοκτόνησε η Σαπφώ, ενώ υπάρχουν πάρα πολλοί ακόμη μύθοι που συνδέουν το νησί με το θεό Απόλλωνα και τη θεά Αφροδίτη. Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται, ένας εξ αυτών ο γερμανός αρχαιολόγος Wilhelm Dörpfeld, ότι η Λευκάδα είναι στην πραγματικότητα η ομηρική Ιθάκη του Οδυσσέα. Σήμερα το νησί είναι διάσημο για τις εξαιρετικές του παραλίες, πολλές από αυτές έχουν υπάρξει μέσα στις 10 καλύτερες παραλίες του κόσμου για πολλά συνεχόμενα έτη.

Ταξιδολογίτες στη Λευκάδα
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί