Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Λεμεσός - Τουριστική ζώνη

Λεμεσός

Κύπρος
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Λεμεσός

Λεμεσός - Αρχαία Πόλη του Κουρίου Αρχαία Πόλη του Κουρίου
"Η αρχαία πόλη του Κουρίου βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη της Λεμεσού. Υπάρχουν ευρήματα που τοποθετούν την ανθρώπινη ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
" τεχτ "
Λεμεσός - Κάστρο της Λεμεσού Κάστρο της Λεμεσού
"Το κάστρο της Λεμεσού βρίσκεται στην παλιά πόλη της. Θεωρείται ότι είναι τμήμα ενός μεγαλύτερου κάστρου που όμως δε σ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Λεμεσός - Λουτρά της Αμαθούντας Λουτρά της Αμαθούντας
"Τα λουτρά της Αμαθούντας θα τα βρείτε βορειοανατολικά της Λεμεσού. Πρόκειται για Ελληνιστικά και Ρωμαϊκά λουτρά, με δ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Λεμεσός - Αλυκή Ακρωτηρίου Αλυκή Ακρωτηρίου
"Η Αλυκή Ακρωτηρίου βρίσκεται νοτιοδυτικά της πόλης της Λεμεσού και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους υδροβιότοπ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Λεμεσός - Αρχαιολογικό Μουσείο Λεμεσού Αρχαιολογικό Μουσείο Λεμεσού
"Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Λεμεσού ιδρύθηκε το 1948 και αρχικά στεγάζονταν σε ένα κομμάτι του Κάστρου της Λεμεσού. Δ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Λεμεσός»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 101.000
Νόμισμα: Ευρώ (€)
Περιγραφή: Η Λεμεσός είναι μία από τις σημαντικότερες ιστορικά και εμπορικά πόλεις της Κύπρου. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η περιοχή κατοικούνταν από αρχαιοτάτων χρόνων αν και δεν είναι ακριβής η χρονιά. Έχει υπάρξει πολύ σημαντικό λιμάνι κατά την περίοδο του Βυζαντίου αλλά και κατά την Οθωμανική της κατοχή. Η μεγάλη ανάπτυξη της πόλης όμως έγινε κατά τη διάρκεια της αποικιοκρατίας των Άγγλων, όπου δημιουργήθηκαν δρόμοι, άνοιξε ταχυδρομείο και νοσοκομείο, στήθηκαν λάμπες στους δρόμους για το βράδυ, απομακρύνθηκαν τα ζώα από το κέντρο της πόλης και φυτεύτηκαν δέντρα στο πλάι του δρόμου για ομορφιά και δροσιά. Σήμερα είναι ένας πανέμορφος τουριστικός προορισμός, με όλες τις σύγχρονες τουριστικές δομές για να ικανοποιεί κάθε επισκέπτη. Επίσης, αποτελεί το σημαντικότερο λιμάνι της Κύπρου, ιδίως μετά το 1974 και την εισβολή, όταν η Αμμόχωστος καταλήφθηκε.
Γλώσσα: Ελληνικά

Ταξιδολογίτες στη Λεμεσός
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί