Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Λουκέρνη - Πανόραμα

Λουκέρνη

Ελβετία
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Λουκέρνη

Λουκέρνη - Παλιά Πόλη της Λουκέρνης Παλιά Πόλη της Λουκέρνης
The Old Town
"Η Παλιά Πόλη βρίσκεται βόρεια του ποταμού Reuss και περιλαμβάνει τέσσερις πλατείες (Mühlenplatz, Weinmarkt, Hirschenp..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Λουκέρνη - Χρυσή Περιήγηση Χρυσή Περιήγηση
Goldene Rundfahrt
"Είναι ευρέως γνωστό ότι η Λουκέρνη ξεχωρίζει για τις το φυσικό κάλλος των περιοχών που την περιβάλλουν. Η πόλη είναι ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Λουκέρνη - Γέφυρα της Λουκέρνης Γέφυρα της Λουκέρνης
Kapellbrücke
"Είναι η ξύλινη γέφυρα που διασχίζει τον ποταμού Reuss και με μήκος 204 μέτρα είναι ένα από τα κυριότερα τουριστικά αξ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"απο τα ωραιοτερα μερη στον κοσμο!"
Λουκέρνη - Εκκλησία του Αγίου Leodegar Εκκλησία του Αγίου Leodegar
Hofkirche St. Leodegar
"Η Εκκλησία του Αγίου Leodegar είναι ίσως ο σημαντικότερος ναός της πόλης της Λουκέρνης. Χτίστηκε μεταξύ 1633 και 1639..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Λουκέρνη - Ελβετικό Μουσείο Μεταφορών Ελβετικό Μουσείο Μεταφορών
Verkehrshaus der Schweiz
"Στη Λουκέρνη στεγάζεται από τον Ιούλιο του 1959 ένα από τα σημαντικότερα μουσεία μεταφορών σε παγκόσμιο επίπεδο. Το μ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Λουκέρνη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 78.093
Νόμισμα: Ελβετικό φράγκο (Fr.)
Περιγραφή: Η Λουκέρνη είναι ίσως μία από τις πιο γραφικές πόλεις τις Ελβετίας. Είναι χτισμένη στην ιδιαίτερου κάλους κοιλάδα που δημιουργείται από τα βουνά Pilatus και Rigi. Η μία πλευρά της πόλης βρέχεται από την ομώνυμη λίμνη οπού βρίσκεται και η διάσημη ξύλινη γέφυρα που συμπληρώνει το ειδυλλιακό τοπίο. Η Λουκέρνη εξελίχθηκε σε πόλη από την αύξηση του πληθυσμού που πραγματοποιήθηκε στο υπάρχον παραλίμνιο χωριό όταν το 700μ.Χ. ιδρύθηκε στην περιοχή το μοναστήρι των Βενεδικτίνων του Αγίου Leodegar. Το όνομά της έχει λατινική προέλευση και προέρχεται από το "Luciaria" που εμφανίζεται περίπου το 840 μ.Χ.. Από τον 13ο αιώνα η Λουκέρνη γίνεται σημαντικό κέντρο συναλλαγών για τη μεταφορά αγαθών πέρα από τις Άλπεις. Αποτελεί προπύργιο της αντιμεταρρύθμισης της παπικής εκκλησίας ενάντια στον καλβινισμό, το 1601 καταστρέφεται από σεισμό και το 1653 αποτελεί κέντρο της αγροτικής επανάστασης ενάντια στο αριστοκρατικό καθεστώς. Επιπλέον από το 1798 έως το 1803 η Λουκέρνη αποτελεί πρωτεύουσα της ναπολεόντειας Ελβετικής Δημοκρατίας για να φτάσει το 1848 να γίνει ισότιμο μέλος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας. Η Λουκέρνη σήμερα αποτελεί ένα αγαπημένο τουριστικό προορισμό για Ευρωπαίους και μη που θέλουν να περάσουν περάσουν ήρεμες διακοπές ασκώντας δραστηριότητες που σχετίζονται με το περιβάλλον. Η πόλη είναι χτισμένη στα 436 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και το κλίμα της είναι ανάλογο των περισσότερων κεντροευρωπαϊκών πόλεων, αυτό σημαίνει ότι τους μήνες του χειμώνα είναι πιθανό να συναντήσετε ιδιαίτερα ψυχρές ημέρες τον υπόλοιπο χρόνο όμως ο καιρός είναι ηπιότερος.
Γλώσσα: Γερμανικά
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
ΝαιJa
ΌχιNein
ΕυχαριστώDanke
ΠαρακαλώBitte
ΚαλημέραGuten morgen
ΚαληνύχταGute nacht
Γεία σου!Hallo

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Λουκέρνη
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί