Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Μαλδίβες - Πρωτεύουσα Μαλέ

Μαλέ

Μαλδίβες
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στις Μαλέ

Μαλέ - Εθνικό Μουσείο Μαλδίβων Εθνικό Μουσείο Μαλδίβων
Maldives National Museum
"Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της χώρας, το Εθνικό Μουσείο βρίσκεται στο Μαλέ, στο Πάρκο του Σουλτάνου και στεγά..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Μαλέ - Τέμενος της Μεγάλης Παρασκευής Τέμενος της Μεγάλης Παρασκευής
Grand Friday Mosque
"Με χωρητικότητα άνω των 5.000 ατόμων, το Τέμενος της Μεγάλης Παρασκευής αποτελεί το μεγαλύτερο τέμενος και ταυτόχρονα..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Μαλέ - Ιχθυαγορά του Μαλέ Ιχθυαγορά του Μαλέ
Male Fishmarket
"Η ιχθυαγορά είναι ο κύριος εμπορικός κόμβος και βρίσκεται στην προκυμαία της πόλης, κατά μήκος της παραλίας, προς τα ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Μαλέ - Παραλίες στις Μαλδίβες Παραλίες στις Μαλδίβες
"Αναμφίβολα οι Μαλδίβες έχουν συνδέσει το όνομά τους με τις πανέμορφες παραλίες τους και είναι το πρώτο πράγμα που σκέ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Μαλέ - Water Sports στις Μαλδίβες Water Sports στις Μαλδίβες
"Σε μία χώρα όπου η θάλασσα καταλαμβάνει το 99% της έκτασής της, τα θαλάσσια σπορ είναι επόμενο να αποτελούν τον πιο δ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Μαλέ - Υποβρύχιο Eστιατόριο Ithaa Υποβρύχιο Eστιατόριο Ithaa
Ithaa Restaurant
"Μοναδικό στο είδος του στον κόσμο, το ειστιατόριο Ithaa δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να γευματίσουν περι..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Μαλέ»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 103.693
Νόμισμα: Ρουφίγια (Rf)
Αεροδρόμιο/α: Ibrahim Nasir Male International (MLE)
Περιγραφή: Ταξίδι - όνειρο ζωής για τους περισσότερους, οι Μαλδίβες είναι μία νησιωτική χώρα στον Ινδικό ωκεανό, στα νότια της Ινδίας. Αποτελείται από 26 ατόλες που περιλαμβάνουν στο σύνολο 1.192 νησιά. Είναι το μικρότερο σε πληθυσμό ασιατικό κράτος και ταυτόχρονα το μικρότερο ισλαμικό κράτος στον κόσμο. Πρωτεύουσα και μοναδικό αστικό κέντρο της χώρας είναι το Μαλέ, με πληθυσμό που μόλις ξεπερνά τους 100.000 κατοίκους. Ως σταυροδρόμι θαλάσσιων δρόμων, οι Μαλδίβες κατοικήθηκαν από τα πανάρχαια χρόνια, διατηρώντας στενές εμπορικές σχέσεις με την Ινδία και τη Σρι Λάνκα. Από το 16ο αιώνα αποικήθηκαν από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες: αρχικά από τους Πορτογάλους, στη συνέχεια από τους Ολλανδούς, ακολούθησαν οι Γάλλοι και τέλος οι Βρετανοί. Η εποχή της αποικιοκρατίας έληξε το 19ο αιώνα, ωστόσο την πλήρη ανεξαρτησία τους οι Μαλδίβες την κατέκτησαν μόλις το 1956, έτος μέχρι το οποίο παρέμειναν βρετανικό προτεκτοράτο. Από τη δεκαετία του 1990 ξεκίνησε η οικονομική ανάπτυξη της χώρας και αναδείχτηκε ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς διεθνώς. Όχι άδικα, αφού αποτελούν κυριολεκτικά έναν επίγειο παράδεισο, με τιρκουάζ νερά, πολύχρωμα κοράλια, αστραφτερές αμμουδιές και κοκκοφοίνικες παντού. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα στα εκατοντάδες νησάκια, προκειμένου να χαλαρώσει σε μια ερημική παραλία και να απολαύσει την πανέμορφη φύση και τη θάλασσα. Οι τουριστικές υποδομές στις Μαλδίβες είναι πολύ οργανωμένες, ικανοποιώντας ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Ένα ακόμη αξιοσημείωτο γεγονός για τις Μαλδίβες, είναι ότι έχουν συμπεριληφθεί στο Βιβλίο Γκίνες ως το πιο επίπεδο κράτος του κόσμου, αφού το μέγιστο ύψος από την επιφάνεια της θάλασσας που έχει καταγραφεί είναι μόλις 2,3 μέτρα. Η πρόσβαση μπορεί να γίνει μέσω των 2 διεθνών αεροδρομίων που διαθέτει η χώρα, το Gan στην ατόλη Addu στα νότια και το Ibrahim Nasir International Airport στη ατόλη Μαλέ.

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στις Μαλέ
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί