Ελλάδα > Μέτσοβο

Μέτσοβο

(Πληθυσμός: 3.195)
Πληροφορίες, όνομα, ιστορία Το Μέτσοβο είναι ένας ορεινός παραδοσιακός οικισμός που ανήκει στον νομό Ιωαννίνων. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στο ανατολικό άκρο του νομού ανάμεσα σε πλαγιές της οροσειράς της Πίνδου. Ο πληθυσμός του χωριού είναι περίπου 3.200 κάτοικοι οι οποίοι ασχολούνται
photo:Konstantinos Stampoulis (el:User:Geraki) / CC BY-SA 2.5
Μέτσοβο

Κλίμα Μέτσοβο

Το κλίμα στο Μέτσοβο είναι ηπειρωτικό και επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το υψόμετρο του χωριού και τα βουνά που το περιβάλλουν. Οι χειμώνες εδώ είναι αρκετά δριμείς, ενώ η ψυχρή περίοδος του έτους διαρκεί από τον Οκτώβριο έως το Απρίλιο. Κατα τους ψυχρότερους μήνες, οι χιονοπτώσεις δεν είναι σπάνιες, η θερμοκρασία πέφτει συχνά υπό του μηδενός και η χιονοκάλυψη στα γύρω βουνά παρατηρείται από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο. Οι βροχοπτώσεις δε, είναι συχνότερες το φθινόπωρο και την άνοιξη. Τα καλοκαίρια οι θερμοκρασίες είναι ευχάριστες, ο αέρας του βουνού αναζωογονεί και το βράδυ δροσίζει την ατμόσφαιρα.

 

Το Μέτσοβο είναι ένας από τους ιδανικότερους ορεινούς προορισμούς καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο χειμώνας θεωρείται ιδανική εποχή για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν το χιόνι σε κάποιο από τα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής. Αντίστοιχα το καλοκαίρι προσελκύει επισκέπτες που αναζητούν τη δροσιά και την εφορία της βουνήσιας ατμόσφαιρας. 

Αξιοθέατα Μέτσοβο

Τύποι Αξιοθεάτου