Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Μέτσοβο - Πανόραμα

Μέτσοβο

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στο Μέτσοβο

Μέτσοβο - Τοπικά Προϊόντα Μετσόβου Τοπικά Προϊόντα Μετσόβου
Παραδοσιακές γεύσεις
"Στο Μέτσοβο μπορείτε να βρείτε μερικά από τα αγνότερα και ποιοτικότερα προϊόντα ζωικής και φυτικής προέλευσης. Στην κ..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Μέτσοβο - Πινακοθήκη Ευάγγελου Αβέρωφ Πινακοθήκη Ευάγγελου Αβέρωφ
"Η συγκεκριμένη πινακοθήκη έχει το όνομα του μεγάλου πολιτικού Ευάγγελου Αβέρωφ του οποίου η καταγωγή ήταν από το Μέτσ..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Μέτσοβο - Αβερώφειος Κήπος Αβερώφειος Κήπος
"Κατά την παραμονή σας στο Μέτσοβο θα σας προτείναμε ανεπιφύλακτα μια επίσκεψη σε ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και προσεγμέν..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Μέτσοβο - Λαογραφικό Μουσείο του Αρχοντικού Τοσίτσα Λαογραφικό Μουσείο του Αρχοντικού Τοσίτσα
"Το μουσείο λαϊκής τέχνης βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο του Μετσόβου και φιλοξενεί έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό παλα..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Μέτσοβο - Νερόμυλος του Γκίνα Νερόμυλος του Γκίνα
"Σε σχετικά μικρή απόσταση από το Μέτσοβο θα συναντήσετε το νερόμυλο του Γκίνα. Αυτός βρίσκεται στις όχθες του ποταμού..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Μέτσοβο - Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου
"Κατά την παραμονή σας στο Μέτσοβο θα σας δοθεί η δυνατότητα να επισκεφτείτε το μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου π..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Μέτσοβο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 3.469
Χρησιμές διευθύνσεις:
Δικτυακός τόπος του Δήμου Μετσόβου
Περιγραφή: Το Μέτσοβο είναι μια ορεινή κωμόπολη της Ηπείρου της οποίας ο πληθυσμός είναι λίγο παραπάνω από 3.000 κατοίκους. Βρίσκεται στην οροσειρά της Πίνδου σε υψόμετρο 1.200 μέτρων και απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από την πόλη των Ιωαννίνων. Το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων είναι βλάχικης καταγωγής και κατά το παρελθόν οι κυριότερες οικονομικές δραστηριότητες της ευρύτερης περιοχής επικεντρώνονταν στην κτηνοτροφία. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που το Μέτσοβο κατέχει ηγετική θέση στην ποιοτική τυροκομία. Επιπλέον το Μέτσοβο περηφανεύεται για τη μεγάλη του προσφορά στα πνευματικά δρώμενα της Ελλάδας καθώς αποτελεί τόπο καταγωγής ορισμένων από τους μεγαλύτερους εθνικούς ευεργέτες όπως οι Στουρνάρης Αβέρωφ και Τοσίτσας. Από πολλούς τουριστικούς οδηγούς έχει χαρακτηριστεί ως ο γραφικότερος οικισμός της Ελλάδας και σίγουρα ένα σύμπλεγμα πετρόχτιστων παραδοσιακών οικιών κρεμασμένο σε μία κατάφυτη πλαγιά διεγείρει τις αισθήσεις και προσφέρει πραγματικά κάτι μοναδικό. Τις τελευταίες δεκαετίες ο τουρισμός διεκδικεί τη μερίδα του λέοντος στο σύνολο των δραστηριοτήτων των κατοίκων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει διαβρώσει την παραδοσιακή υπόσταση του τόπου. Πλέον με την ολοκλήρωση του οδικού κόμβου της Εγνατίας, η οδική πρόσβαση γίνεται ευκολότερη και δελεάζει ακόμα και τους πιο αναποφάσιστους για την πραγματοποίηση μιας πραγματικά ξεχωριστής εκδρομής.

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στο Μέτσοβο
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί