Ελλάδα > Ναύπλιο > Πλατεία Συντάγματος Ναυπλίου

Πλατεία Συντάγματος Ναυπλίου Ναύπλιο

Η συνονόματη πλατεία με την διασημότερη πλατεία της χώρας που βρίσκεται στην Αθήνα μπορεί να μην είναι τόσο διάσημη σήμερα, αλλά ιστορικά είναι εξίσου σημαντική. Αποτελεί το κέντρο της πόλης από το 1540 καθώς εικάζεται ότι εκεί βρισκόταν το Σαράι του Τούρκου διοικητή της Πελοποννήσου. Στο παρελθόν λέγονταν "Πλατεία Πλατάνου", από τον ιστορικό πλάτανο που καταλάμβανε το μεγαλύτερο μέρος της και "Πλατεία Λουδοβίκου", προς τιμήν του πατέρα του Βασιλιά Όθωνα. Μετά το κίνημα της 3ης Σεπτεμβρίου όταν οι Έλληνες ζήτησαν Σύνταγμα από τον τότε βασιλιά Όθωνα, πήρε το όνομα Πλατεία Συντάγματος μαζί με την πλατεία στην Αθήνα. Η σημερινή της μορφή οφείλεται στην τελευταία ανακατασκευή της το 1980. Η Πλατεία Συντάγματος περιβάλλεται από μερικά σημαντικά κτίρια της ιστορίας του έθνους μας, με πρώτο, το τζαμί όπου το 1928 λειτούργησε η πρώτη Βουλή των Ελλήνων και δεξιά του το βενετσιάνικο κτίριο που σήμερα στεγάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο ενώ απέναντι βρίσκεται το Θέατρο Τριανόν. Άλλα ιστορικά κτίρια είναι το ανάκτορο του πρώτου Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και το σπίτι του Θ. Κολοκοτρώνη. Η πλατεία σφύζει από κόσμο, ειδικά κατά τις βραδινές ώρες όπου οι καφετέριες και τα ταβερνάκια αποτελούν ιδανικές επιλογές για τον επισκέπτη.

hrihatz

πολυ ωραια πλατεια. το βραδυ εχει πολυ κοσμο. μετα απο μια φανταστικη περιπλανηση στα πανεμορφα σοκακια του ναυπλιου , τι καλυτερο απο το να απολαυσεις την μπυρα σου στα καφε της

08/12/2021

Απάντηση

crazymech

Απαραίτητη μια βόλτα στην Παλιά Πόλη.Ξεκινώντας από τη πλατεία Συντάγματος,χαζέψτε τα μαγαζάκια στον πεζόδρομο της Β.Κωνσταντίνου καιμετά στην οδό Μιαούλη και στη θάλασσα.Τριγυρίζτε στα στενά ανηφορικά στενάκια κάτω από την Ακροναυπλία και μετά στην πλατεία.Η Παλιά Πόλη του Ναυπλίου είναι γεμάτη αρχοντικά κτίρια και ρομαντικά στενά:)

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας