Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Νίκαια - Πανοραμική ακρογραμμής

Νίκαια

Γαλλία
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Νίκαια

Νίκαια - Αγγλικός Περίπατος Αγγλικός Περίπατος
Promenade des Anglais
"Πρόκειται για μία όμορφη διαδρομή που εκτείνεται κατά μήκος της παραλίας που υπάρχει στην πόλη της Νίκαιας. Ιστορικά ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Νίκαια - Πλατεία Μασένα Πλατεία Μασένα
Place Masséna
"Η πλατεία Μασένα είναι η κεντρική πλατεία της Νίκαιας. Μέχρι το 1979 σε ένα μέρος της το ομώνυμο καζίνο η κατεδάφιση ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Νίκαια - Ξενοδοχείο Negresco Ξενοδοχείο Negresco
Hotel Negresco
"Το ξενοδοχείο Negresco βρίσκεται στην παραλία της Νίκαιας ακριβώς μπροστά στον παραλιακό πεζόδρομο (Promenade des Ang..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Νίκαια - Βοτανικός Κήπος της Νίκαιας Βοτανικός Κήπος της Νίκαιας
Jardin Botanique de la Ville de Nice
"Ο βοτανικός κήπος της Νίκαιας καταλαμβάνει μία έκταση 3,5 εκταρίων και είναι καθημερινά ανοικτός στους επισκέπτες χωρ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Νίκαια - Πλατεία Γκαριμπάλντι Πλατεία Γκαριμπάλντι
Place Garibaldi
"Η συγκεκριμένη πλατεία βρίσκεται σε ένα αρκετά κεντρικό σημείο της Νίκαιας και η αρχιτεκτονική της αντιπροσωπεύει κατ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Νίκαια - Ρώσικος Καθεδρικός της Νίκαιας Ρώσικος Καθεδρικός της Νίκαιας
Cathédrale Orthodoxe Russe Saint-Nicolas de Nice
"Ο ρωσικός καθεδρικός της Νίκαιας ιδρύθηκε το 1912 από τον Τσάρο Νικόλαο Β' και είναι αφιερωμένος στον Άγιο Νικόλαο. Κ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Νίκαια - Αστρονομικό Παρατηρητήριο της Νίκαιας Αστρονομικό Παρατηρητήριο της Νίκαιας
Observatoire de Nice
"Το αστρονομικό παρατηρητήριο τη Νίκαιας βρίσκεται στην κορυφή του όρους Gros. Άρχισε να κατασκευάζεται το 1879 με χρη..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Νίκαια - Καρναβάλι Νίκαιας Καρναβάλι Νίκαιας
Carnaval de Nice
"Φεστιβάλ - σύμβολο της πόλης, το καρναβάλι της Νίκαιας έχει κερδίσει μία θέση ανάμεσα στα δημοφιλέστερα καρναβάλια το..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Νίκαια»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 344.875
Νόμισμα: Ευρώ (€)
Αεροδρόμιο/α: Nice Cote d'Azur (NCE)
Περιγραφή: Η Νίκαια (γαλλικά Nice) βρίσκεται στη νότια Γαλλία και βρέχεται από τις ακτές της Μεσογείου. Αποτελεί πρωτεύουσα της Γαλλικής Ριβιέρα (Côte d'Azur) και ο πληθυσμός της την κατατάσσει στην πέμπτη κατά σειρά μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας. Το μεσογειακό κλίμα και η γεωγραφική της θέση την αναγάγουν σε μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους και μάλιστα το "παρατσούκλι" της πόλης είναι "Nice la belle" που σημαίνει η όμορφη Νίκαια. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε, όπως και για τη σημαντικότητα του λιμανιού της αλλά και την ιδιαίτερη στρατηγική της θέση, κατά τη διάρκεια της ιστορίας η πόλη άλλαξε αρκετές φορές κυρίαρχο. Στην περιοχή της Νίκαιας έχει βρεθεί ο οικισμός Terra Amata η σύσταση του οποίου υπολογίζεται πριν από 400.000 χρόνια. Θεωρείται από τους παλαιότερους ανθρώπινους οικισμούς και από τους πρώτους που χρησιμοποίησαν τη φωτιά. Η επίσημη ίδρυση της Νίκαιας τοποθετείται στα 350 π.Χ. όταν οι Έλληνες της Μασσαλίας δημιούργησαν τον οικισμό και το λιμάνι δίνοντας του το όνομα Νίκαια προς τιμή της θεάς Νίκης, λόγω της υπερίσχυσης τους ενάντια σε ένα γειτονικό λαό. Σήμερα η οικονομία της Νίκαιας βασίζεται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό στον τουρισμό, στις κατασκευές και το εμπόριο που συντελείται μέσω του λιμανιού, αλλά και την αλιεία, που παρά τις δυσκολίες συνεχίζει να παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο. Τέλος σε περίπτωση που επιθυμείτε να μεταβείτε στην Νίκαια σίγουρα δε θα δυσκολευτείτε αφού το διεθνές αεροδρόμιο της περιοχής (Aéroport Nice Côte d'Azur) είναι το τρίτο μεγαλύτερο στην Γαλλία και παρέχει ανταποκρίσεις προς αναρίθμητους προορισμούς.
Γλώσσα: Γαλλικά
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
ΝαιOui
ΌχιNon
ΕυχαριστώMerci
ΠαρακαλώS’il vous plaît
ΚαλημέραBonjour!
ΚαληνύχταBonne nuit!
Γεία σου!Bonjour!

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Νίκαια
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί