Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Λευκωσία - Αρχιεπίσκοπη

Λευκωσία

Κύπρος
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Λευκωσία

Λευκωσία - Ενετικά Τείχη Ενετικά Τείχη
"Τα παλιά τείχη της πόλης κατασκευάστηκαν στης αρχές του 16ου αιώνα από τους Βενετούς. Έχουν κυκλικό σχήμα και κάλυπτα..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Λευκωσία - Παλιά Πόλη της Λευκωσίας Παλιά Πόλη της Λευκωσίας
"Η παλιά πόλη της Λευκωσίας, μπορεί να μην είναι τόσο καλοδιατηρημένη όσο οι αντίστοιχες στην κεντρική Ευρώπη αλλά στα..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Λευκωσία - Αγία Σοφία Αγία Σοφία
Cathedral of Ayia Sophia
"Η Αγία Σοφία όταν πρωτοκατασκευάστηκε με βάση το ονομα της, παραδόξως δεν ήταν Ελληνο-ορθόδοξος ναός αλλά Ρωμαιοκαθολ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Λευκωσία - Μουσείο του εθνικού αγώνα Μουσείο του εθνικού αγώνα
"Πιθανόν με το όνομα "Μουσείο του Εθνικού Αγώνα" να πιστεύετε ότι το μουσείο αυτό έχει να κάνει με τους Τούρκους, αλλά..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Λευκωσία - Αρχιεπισκοπή Κύπρου Αρχιεπισκοπή Κύπρου
"Σήμερα η αρχιεπισκοπή είναι ένα σχετικά καινούργιο κτίριο καθώς το προηγούμενο καταστράφηκε των Ιούνιο του 1974 σε μί..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Λευκωσία - Πράσινη Γραμμή Πράσινη Γραμμή
"Όταν η Κύπρος διχοτομήθηκε το 1974, η Λευκωσία έγινε μια διαιρεμένη πόλη με τον ΟΗΕ να κρατάει μια ενδιάμεση ζώνη μετ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Λευκωσία»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 310.355
Νόμισμα: Ευρώ (€)
Αεροδρόμιο/α: Nicosia International (NIC)
Περιγραφή: Η Λευκωσία είναι η τελευταία διχοτομημένη πρωτεύουσα του κόσμου όπως επίσης και η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ελληνοκυπριακής αλλά και της Τουρκοκυπριακής πλευράς τους νησιού. Στην αρχαιότητα η Λευκωσία ήταν γνωστή ως πόλη-κράτος με την ονομασία Λέδρα, ενώ κατά την Ελληνιστική και Ρωμαϊκή εποχή η πόλη ήταν ασήμαντη. Στα επόμενα χρόνια η πόλη είχε μια σημαντική ανάπτυξη και ανακηρύχτηκε πρωτεύουσα του νησιού περίπου στο 10ο αιώνα, με το σημερινό της όνομα. Ο βασικός λόγος της ανάπτυξης της, ήταν οι συνεχόμενες απειλές των παραλιακών πόλεων όπως η Πάφος και η Σαλαμίνα. Το 1489 η Λευκωσία πέρασε στα χέρια των Βενετών και το 1571 κατακτήθηκε από την Οθωμανική αυτοκρατορία. Σχεδόν 300 χρόνια μετά, το 1878, και ενώ η Οθωμανική αυτοκρατορία καταρρέει, αναλαμβάνουν οι Βρετανοί την κυριαρχία του νησιού. Οι Κύπριοι πάλεψαν σκληρά για την ελευθερία και ανεξαρτησία τους και το κατάφεραν το 1960, σύντομα όμως ακολούθησε η Τουρκική εισβολή και η διαίρεση της πόλης, μετά τα γεγονότα του 1974. Τα τελευταία χρόνια η Λευκωσία έχει μια μεγάλη ανάπτυξη, υπάρχει όμως μεγάλη ανισότητα μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Το κλίμα στην Λευκωσία είναι μεσογειακό, ανάλογο με της Κρήτης.
Γλώσσα: Ελληνικά

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Λευκωσία
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί