Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Όσλο - Bygdøy

Όσλο

Νορβηγία
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στο Όσλο

Όσλο - Κάστρο Akershus Κάστρο Akershus
Akershus Festning
"Είναι το μεσαιωνικό κάστρο που αποτελεί ιστορικό σύμβολο για την πόλη του Όσλο. Κατασκευάστηκε το 1290 από τον βασιλι..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Όσλο - Ναυτικό Μουσείο των Βίκινγκς Ναυτικό Μουσείο των Βίκινγκς
Vikingskipshuset
"Το συγκεκριμένο μουσείο βρίσκεται στην περιοχή Bygdøy του Όσλο και αποτελεί τμήμα του Μουσείου Πολιτιστικής Ιστορίας..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"Νομίζω ότι ο τίτλος του Μουσείου τα παραλέει. Το συγκεκριμένο μουσείο είναι πολύ μικρό και ελλιπές. Αν κανείς ενδιαφέρεται για τη ναυτική..."
Όσλο - Νορβηγικό Μουσείο Ιστορίας και Πολιτισμού Νορβηγικό Μουσείο Ιστορίας και Πολιτισμού
Norsk Folkemuseum
"Πρόκειται για το μεγαλύτερο λαογραφικό μουσείο σε ολόκληρη τη χώρα. Φιλοξενεί εκθέματα που περιγράφουν τον τρόπο διαβ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Όσλο - Βασιλικό παλάτι Βασιλικό παλάτι
Det kongelige slott
"Το βασιλικό παλάτι του Όσλο χτίστηκε το πρώτο μισό του 19ου αιώνα και χρησιμοποιείται σήμερα ως η επίσημη κατοικία το..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Όσλο - Πάρκο των γλυπτών Πάρκο των γλυπτών
Vigeland Sculpture Park
"Αρκετά ψηλά στη λίστα των σημαντικότερων αξιοθέατων της πόλης του Όσλο βρίσκεται το πάρκο των γλυπτών. Τοποθετείται τ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Όσλο - Παλιά Εκκλησία του Aker Παλιά Εκκλησία του Aker
Gamle Aker kirke
"Η εκκλησία αυτή είναι η παλιότερη πέτρινη εκκλησία στην Σκανδιναβία και είναι επίσης και το παλιότερο κτίριο του Όσλο..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Όσλο - Δημαρχείο του Όσλο Δημαρχείο του Όσλο
Oslo rådhus
"Το δημαρχείο του Όσλο είναι ίσος το πιο αναγνωρίσιμο κτίριο της πόλης καθώς είναι το κτίριο που κάθε 10 Δεκεμβρίου πα..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Όσλο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 580.000
Νόμισμα: Κορόνα Νορβηγίας (kr)
Αεροδρόμιο/α: Oslo Gardermoen (OSL), Moss Rygge (RYG), Sandefjord Torp (TRF)
Περιγραφή: Το Όσλο είναι η πρωτεύουσα και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας. Ιδρύθηκε το 1048 από τον βασιλιά της Νορβηγίας Χάραλντ τον 3ο και το όνομά της στην σκανδιναβική διάλεκτο σημαίνει "στόμα του ποταμού Lo" (Lo:εναλλακτικό όνομα του ποταμού AlNa). Κατά τη διάρκεια των αιώνων υπέστη πολλές καταστροφές με αποκορύφωμα την μεγάλη πυρκαγιά του 1624 που καταγράφεται ως το μεγαλύτερο πλήγμα. Τότε η νορβιγοδανική βασιλεία υπό τον Κρίστιαν τον 4o την ανακατασκευή της πόλης με το όνομα Κριστιανία. Η πόλη εξελίχθηκε σε εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο για ολόκληρη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα ανεγέρθηκαν μερικά από τα σημαντικότερα κτήρια της πόλης όπως το Βασιλικό Παλάτι (1828-1866), το κοινοβούλιο (1861-1866), το Πανεπιστήμιο της πόλης και το Χρηματιστήριο. Το αρχικό όνομα της πόλης αποκαταστάθηκε το 1925 και από τότε αναπτύσσεται αδιάκοπα αποτελώντας το κέντρο της οικονομικής, πολιτικής και πολιτιστικής ζωής της χώρας. Σήμερα ο πληθυσμός της αυξάνεται με ρυθμό άνω του 2% ετησίως καθιστώντας τη μία από τις ταχύτερα αυξανόμενες πόλης της Ευρώπης. Ταυτόχρονα θεωρείται μία πολυπολιτισμική πρωτεύουσα αφού το ποσοστό των κατοίκων που προέρχεται από μετανάστευση ξεπερνάει το 25%. Πανθομολογούμενη είναι φυσική ομορφιά της πόλης που βρίσκεται στο ομώνυμο φιόρδ εντός του όρμου Skagerrak, γύρω από την πόλη υπάρχουν περισσότερα από 40 νησιά αλλά και 343 λίμνες. Το τοπίο συμπληρώνεται από τους καταπράσινους λόφους και τις δασικές περιοχές που περιβάλλουν την πόλη. Το Όσλο είναι η καρδιά του εμπορίου του τραπεζικού συστήματος και της βιομηχανίας της Νορβηγίας. Μάλιστα ειδικεύεται στις θαλάσσιες μεταφορές και κατασκευές, δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρίες του ναυτιλιακού τομέα έχουν τις έδρες τους εδώ. Αναφορικά με τα παρεχόμενα μέσα μεταφορών στο Όσλο μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες και του πιο απαιτητικού επισκέπτη. Το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης (Gardenmoen) καλύπτει με ανταποκρίσεις ένα τεράστιο αριθμό προορισμών, μπορεί να απέχει 47 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, όμως εξυπηρετείται από το πυκνό δίκτυο ηλεκτρικού σιδηροδρόμου αλλά και από το εκτεταμένο οδικό δίκτυο, γι' αυτό η πρόσβαση σε αυτό γίνεται αρκετά απλή. Επιπλέον τα μέσα μαζικής μεταφοράς με ένα συνδυασμό τραμ, μετρό αστικών λεωφορείων και φέρρυ (μέσω θαλάσσης) προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση καλύπτοντας κάθε είδους μετακίνησης. Τέλος ο καιρός που θα συναντήσετε στο Όσλο ποικίλει ανάλογα με την εποχή που θα το επισκεφτείτε. Έχει υγρό ηπειρωτικό κλίμα και αρκετά κρύους χειμώνες, η διάρκεια της μέρας κυμαίνεται από 6 ώρες κατά τη διάρκεια του χειμώνα μέχρι 18 ώρες στην καρδιά του καλοκαιριού. Πάντως παρά το βόρειο γεωγραφικό του πλάτος το κλίμα είναι σχετικά ήπιο λόγω του ρεύματος του κόλπου.
Γλώσσα: Νορβηγικά
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
ΝαιJa
ΌχιNei
ΕυχαριστώTakk
Παρακαλώ
ΚαλημέραGod morgen
ΚαληνύχταGod natt
Γεία σου!Hallo

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στο Όσλο
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί