Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Πάργα - Πανοραμική παραλία Βάλτος

Πάργα

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στην Πάργα

Πάργα - Κάστρο της Πάργας Κάστρο της Πάργας
"Το Κάστρο της Πάργας βρίσκεται πάνω σ’ έναν λόφο ακρωτήριο, στην είσοδο του λιμανιού της πόλης. Η ανάγκη για προστασί..." περισσότερα »
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Επισκεφτήκαμε το Κάστρο με την οικογένεια, άρεσε πολύ και σε μας και στα μικρά. Κάτω από το κάστρο υπάρχει και ένα μπαρ restaurant το kas..."
Πάργα - Κάστρο του Αλή Πασά Κάστρο του Αλή Πασά
"Το Κάστρο του Αλή Πασά βρίσκεται σε ένα ύψωμα ανάμεσα από τα χωριά Ανθούσα και Αγιά, 5 χιλιόμετρα βόρεια της Πάργας. ..." περισσότερα »
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Προκαλεί θλίψη η εγκατάλειψη του κάστρου...... Την μεταλλική καστρόπορτα την έκλεψαν τσιγγάνοι και την πούλησαν για παλιοσίδερα.... Η θ..."
Πάργα - Παραλίες της Πάργας Παραλίες της Πάργας
"Η διασημότερη παραλία της Πάργας, είναι αναμφισβήτητα ο Βάλτος, μία τεράστια αμμώδης παραλία που βρίσκεται πίσω από τ..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Ψάξτε στο Google Earth για τον Άγιο Σώστη! Από το χωριό Ανθούσα υπάρχει ένας χωματόδρομος. Οι ντόπιοι λένε ότι αφήνουν το χωματόδρομο γι..."
Πάργα - Παξοί - Αντίπαξοι Παξοί - Αντίπαξοι
"Από την Πάργα υπάρχει δυνατότητα μετάβασης στους Παξούς και στους Αντίπαξους, με κάποιο από τα καραβάκια που πραγματο..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Πάργα - Νησάκι της Παναγίας Νησάκι της Παναγίας
"Το καταπράσινο αυτό νησάκι βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο λιμάνι της Πάργας, σε μία πολύ μικρή απόσταση, την οποία μπο..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Πάργα - Ιερά Μονή Παναγία των Βλαχερνών Ιερά Μονή Παναγία των Βλαχερνών
"Πρόκειται για ένα Βυζαντινό μοναστήρι του 12ου αιώνα, που βρίσκεται σε μία πανέμορφη τοποθεσία, πάνω σ’ έναν λόφο, στ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Πάργα - Ζάλογγο Ζάλογγο
"Ο λεγόμενος "Χορός του Ζαλόγγου" αποτελεί ένα από τα συγκλονιστικότερα περιστατικά της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Πάργα - Εκκλησιαστικό Μουσείο Πάργας Εκκλησιαστικό Μουσείο Πάργας
"Το Εκκλησιαστικό Μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, δίπλα στον ενοριακό ναό των Αγίων Αποστόλων. Στην πλούσια συ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Πάργα - Παργινά - Κανάρεια Παργινά - Κανάρεια
"Κάθε χρόνο κατά τον Αύγουστο πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις που κορυφώνονται την παραμονή του Δεκαπενταύγ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Πάργα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 11.866
Περιγραφή: Μικρή κωμόπολη με μεγάλη ιστορία, η Πάργα διακρίνεται για την ασύλληπτη και σπάνια ομορφιά της, τις πεντακάθαρες θάλασσες, τα δάση, τα γραφικά δρομάκια με τα παραδοσιακά σπίτια, που δίνουν την αίσθηση στον επισκέπτη ότι βρίσκεται σε νησί. Η Πάργα ήταν γνωστή κατά την αρχαιότητα ως Παράγειρος, Παραγαία και Υπαργός, ονόματα στα οποία οφείλει τη σημερινή της ονομασία. Ήταν η αρχαία Τορύνη του Πτολεμαίου και του Πλούταρχου. Όπως έχει αποδειχτεί ιστορικά, η Πάργα υπάρχει ως οικισμός από τους βυζαντινούς χρόνους. Η πρώτη αναφορά στην πόλη με το σημερινό της όνομα γίνεται το 1387 από τον Ιωάννη Καντακουζηνό, ως μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Ηπείρου. Μετά από τις κατακτήσεις των Νορμανδών και των Ενενετών, η Πάργα γνώρισε την Τουρκική κυριαρχία το 1452 και την καταστροφή της από τους ίδιους, το 1537. Οι Βενετοί την ξανάχτισαν το 1572, έπειτα τέθηκε υπό την προστασία της Γαλλίας και το 1800 υπό την προστασία των Ρώσων και του σουλτανικού στόλου, με ανεξάρτητο διοικητή. Οι Γάλλοι επανέρχονται το 1809 και παραμένουν μέχρι το 1814, όπου η Πάργα τίθεται υπό την προστασία των Άγγλων. Την περίοδο αυτή καταφεύγουν στην πόλη κλέφτες και αρματολοί από το Σούλι που είχε πέσει, και ο Αλή Πασάς προσπαθεί εις μάτην να την κυριεύσει και το πετυχαίνει αγοράζοντας την έναντι 150.000 λιρών από τους Άγγλους το 1819. Οι Παργινοί αντιδρούν στη συνθήκη και για να μην υποδουλωθούν αφού κάψουν τα κόκαλα των νεκρών τους, καταφεύγουν στην Κέρκυρα, γράφοντας έτσι μία από τις πιο τραγικές σελίδες στην ιστορία της πόλης. Η Πάργα εντάχθηκε στο Ελληνικό κράτος το 1913. Στις 22 Μαΐου 1930, το αντιτορπιλικό “Έλλη” μετέφερε στην Πάργα τα ιερά κειμήλια που είχαν πάρει μαζί τους οι Παργινοί στην ξενιτειά. Η πολυτάραχη ιστορία και η ομορφιά της πόλης έχουν εμπνεύσει το συγγραφέα Κώστα Ασημακόπουλο στο βιβλίο “Αλτάνα της Πάργας”, που μεταφέρθηκε στην τηλεόραση το 1990, από την Κρατική Τηλεόραση. Η σημερινή Πάργα είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στην ανατολική πλευρά της μικρής χερσονήσου, με θέα στους Παξούς και τους Αντίπαξους, στην Κεφαλονιά και στο ακρωτήριο Άκτιο. Είναι ένας πανέμορφος διατηρητέος οικισμός που δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, αφού είναι πιο προσβάσιμη από ποτέ, χάρη στο οδικό δίκτυο της Εγνατίας που τη συνδέει με τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα.

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στην Πάργα
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί