Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Πάτμος - Μονή Αγ. Ιωάννου Θεολόγου

Πάτμος

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Πάτμος

Πάτμος - Σπήλαιο της Αποκάλυψης Σπήλαιο της Αποκάλυψης
"Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης αποτέλεσε τον πρώτο τόπο προσευχής του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, που εξορίστηκε εδώ το 95 μ.Χ...." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Πάτμος - Μονή του Ιωάννου Θεολόγου Μονή του Ιωάννου Θεολόγου
"Ίσως η σημαντικότερη μονή του Αιγαίου, η Μονή του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στην Πάτμο, είναι χτισμένη στην κορυφή του β..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Πάτμος - Χώρα της Πάτμου Χώρα της Πάτμου
"Χτισμένη με την παραδοσιακή αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική και το μοναστήρι του Ιωάννου Θεολόγου να δεσπόζει στην κορ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Πάτμος - Σκάλα της Πάτμου Σκάλα της Πάτμου
"Το χωριό Σκάλα είναι ο μεγαλύτερος και πιο πυκνοκατοικημένος οικισμός του νησιού. Πρόκειται για έναν γραφικό οικισμό ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Πάτμος - Παραλίες της Πάτμου Παραλίες της Πάτμου
"Οι παραλίες στην Πάτμο διακρίνονται για τα διάφανα νερά τους και τις καθαρές ακτές και απευθύνονται σε όλες τις προτι..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Πάτμος - Πάσχα στην Πάτμο Πάσχα στην Πάτμο
"Η Πάτμος είναι διάσημη για το Πάσχα της και κάθε χρόνο χιλιάδες πιστοί συρρέουν εδώ για να βιώσουν μία εμπειρία ξεχωρ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Πάτμος - Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής
"Στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη, διεξάγεται στην Πάτμο ένα φεστιβάλ το οποίο ταιριάζει απόλυτα με τον χαρακτήρα..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Πάτμος»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 3.047
Περιγραφή: Η Πάτμος είναι το νησί που έχει συνδεθεί στις συνειδήσεις όλων των χριστιανών του κόσμου με την Αποκάλυψη, το τελευταίο βιβλίο της Καινής Διαθήκης. Κατοικήθηκε από τα προϊστορικά χρόνια και κατά την αρχαιότητα έγινε αναφορά σ’ αυτήν από τον Θουκυδίδη και τον Στράβων, ως "Πάτνος". Το νησί ήταν μικρής σημασίας μέχρι και τους ρωμαϊκούς χρόνους, όπου αποτέλεσε τόπο εξορίας πολιτικών καταδίκων και τα πρώτα χριστιανικά χρόνια εξορίστηκε εδώ ο μαθητής του Ιησού Ιωάννης, και συνέγραψε το Ευαγγέλιο του και την Αποκάλυψη, το βιβλίο-ορόσημο της χριστιανοσύνης. Στα χρόνια που ακολουθούν η Πάτμος δέχεται επιθέσεις από πειρατές και έμοιαζε με έρημο τόπο. Με την πτώση της Κωνσταντινούπολης, κατέφυγαν εδώ πολλοί πρόσφυγες από την Πόλη και στη συνέχεια πρόσφυγες από την Κρήτη, οι οποίοι συνέβαλαν σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού και μέχρι το 17ο αιώνα η Πάτμος έχει καταστεί σημαντικό εμπορικό και ναυτικό κέντρο. Μετά από αλλεπάληλες κατακτήσεις από Ρώσους, Οθωμανούς και Ιταλούς, η Πάτμος ενώθηκε με την Ελλάδα μόλις το 1947, μαζί με τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα. Αξίζει επίσης να αναφερθεί, ότι η Πάτμος ήταν η γενέτειρα ενός από τους ιδρυτές της Φιλικής Εταιρίας, Εμμανουήλ Ξάνθου. Εκτός από την ιερότητα του νησιού, ένα κίνητρο για να επισκεφθεί κανείς το νησί αποτελούν οι παραλίες του, πλαισιωμένες από την άγρια ομορφιά του νησιού, αλλά και τα ολόλευκα παραδοσιακά χωριά, που έχουν μείνει ανέγγιχτα από την τουριστική ανάπτυξη των τελευταίων ετών. Η πρόσβαση μπορεί να γίνει μόνο ακτοπλοϊκώς, από το λιμάνι του Πειραιά και τα γύρω νησιά.

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Πάτμος
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί