Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Πομπηία - Πανόραμα

Πομπηία

Ιταλία
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Πομπηία

Πομπηία - Ναός του Δία Ναός του Δία
Tempio di Giove
"Ο ναός του Δία ή Καπιτώλιο είναι ένας ρωμαϊκός ναός που βρίσκεται στο βόρειο άκρο της αρχαίας πόλης. Ιδρύθηκε τον 2ο ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Πομπηία - Αρχαία Αγορά της Πομπηίας Αρχαία Αγορά της Πομπηίας
Forum
"Αυτό ήταν το κεντρικότερο σημείο της πόλης και εδώ χτυπούσε η καρδιά της πολιτικής και κοινωνικής οργάνωσης της Πομπη..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Πομπηία - Εσωτερική Αγορά Εσωτερική Αγορά
Macellum
"To συγκεκριμένο κτίριο λειτουργούσε παράλληλα με την Αγορά και εξειδικευόταν κυρίως στο εμπόριο και την πώληση φρούτω..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Πομπηία - Εστιατόριο Γρήγορης Εστίασης Εστιατόριο Γρήγορης Εστίασης
Thermopolium
"To thermopolium είναι το εμπορικό κατάστημα που περιγράφεται ως ο πρόδρομος των σημερινών εστιατορίων γρήγορου και φθ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Πομπηία - Βίλα των Μυστηρίων Βίλα των Μυστηρίων
Villa dei Misteri
"Πρόκειται για ένα σχετικά πολύ καλά διατηρημένο ερείπιο μιας ρωμαϊκής ιδιωτικής κατοικίας που βρίσκεται στο βορειοδυτ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Πομπηία - Αμφιθέατρο - Αρένα Αμφιθέατρο - Αρένα
Amphitheatre - Arena
"Στην Πομπηία βρίσκεται το αρχαιότερο αμφιθέατρο που ιδρύθηκε την περίοδο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Συγκεκριμένα κατ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Πομπηία»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 25.671
Νόμισμα: Ευρώ (€)
Περιγραφή: Η Πομπηία τα τελευταία 250 χρόνια αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρόκειται για την αρχαία ρωμαϊκή πόλη η οποία το 79 μ.Χ. καταστράφηκε ολοσχερώς μετά από τη σφοδρότατη έκρηξη του γειτονικού ηφαιστείου που συντάραξε την ευρύτερη περιοχή. Προμήνυμα αυτού του βιβλικού γεγονότος ήταν ο μεγάλος σεισμός που έγινε κάποια χρόνια νωρίτερα, το 63 μ.Χ. και προκάλεσε αρκετές καταστροφές οι οποίες όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούνε να συγκριθούν με τις αλλαγές που συντελέστηκαν μετά την φοβερή έκρηξη του Βεζούβιου στις 14 Αυγούστου του 79 π.Χ.. Ολόκληρη η πόλη κυριολεκτικά θάφτηκε κάτω από στρώμα στάχτης, ελαφρόπετρας και πέτρας ύψους 6 έως 7 μέτρων. Υπολογίζεται ότι περισσότερες από 2.000 κάτοικου θάφτηκαν ζωντανοί και πέθαναν από ασφυξία καθώς λόγω του πανικού που προκλήθηκε δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν από την περιοχή. Την περίοδο εκείνη η Πομπηία ήταν μια ακμάζουσα πόλη 25.000 κατοίκων, χτισμένη σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία με περίφημο κλίμα και θεωρούταν ένα από τα πιο φημισμένα θέρετρα των ρωμαϊκών χρόνων. Είχε ιδρυθεί τον 6ο αιώνα π.Χ. και βρισκόταν στους πρόποδες του Βεζούβιου αρκετά κοντά στη Νάπολη. Αυτό το μέρος λοιπόν είχε επιλεγεί από πολλούς πλούσιους Ρωμαίους οι οποίοι έχτισαν πολυτελείς επαύλεις στους κατάφυτους με αμπελώνες λόφους της και στα ήσυχα προάστια. Όλο αυτό το περιβάλλον ευημερίας έδωσε ώθηση στην καλλιτεχνική και πολιτιστική ανάπτυξη που δυστυχώς έμελλε να τερματιστεί ακαριαία. Η αρχαία πόλη ήρθε στο φως μετά από τυχαίες ανασκαφές το 1599 και τους τελευταίους αιώνες έδωσε στους επιστήμονες μερικά από τα σημαντικότερα ευρήματα της ρωμαϊκής περιόδου. Στην πραγματικότητα μέσα από τις ανασκαφές της Πομπηίας ο σημερινός επισκέπτης ταξιδεύει στο χρόνο και εκτός από την παρατήρηση της φρίκης του ξαφνικού θανάτου, μπορεί να αντιληφθεί τα δεδομένα της καθημερινότητας εκείνης της εποχής. Η τουριστική κίνηση που δημιουργείτε από την Αρχαία Πομπηία αποτελεί κινητήρια δύναμη για την οικονομία της γειτονικής σύγχρονης ομώνυμης πόλης. Στην περίπτωση λοιπόν που βρεθείτε στην δυτική Ιταλία στην περιοχή της Νάπολη θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή να επισκεφτείτε αυτό το τεράστιο μνημείο της ανθρώπινης ιστορίας που εντάσσεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και προσελκύει περισσότερους από 2.500.000 επισκέπτες ετησίως.
Γλώσσα: Ιταλικά
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
Ναι
ΌχιNo
ΕυχαριστώGrazie
ΠαρακαλώPer favore
ΚαλημέραBuongiorno
ΚαληνύχταBuona notte
Γεία σου!Ciao

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Πομπηία
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί