Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Πόρος - Πανόραμα

Πόρος

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στον Πόρος

Πόρος - Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου
"Το αρχαιολογικό μουσείο του Πόρου στεγάζεται σε κτίριο που χτίστηκε το 1968 στο σημείο που υπήρχε η κατοικία του πρώη..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Πόρος - Μονή Ζωοδόχου Πηγής Πόρου Μονή Ζωοδόχου Πηγής Πόρου
"Η Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής βρίσκεται τέσσερα χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης του Πόρου. Ιδρύθηκε το 1720 από τον Α..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Πόρος - Ρωσικός Ναύσταθμος Ρωσικός Ναύσταθμος
"Βρίσκεται χτισμένο αμφιθεατρικά σε ένα πευκόφυτο όρμο, στα δυτικά του λιμανιού του Πόρου. Ιστορικά, το κτίριο χτίστηκ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Πόρος - Παραλίες Πόρου Παραλίες Πόρου
"Ο Πόρος, αν και μικρό νησί, έχει πάρα πολλές παραλίες και πολύ ιδιαίτερες, πολλές από τις οποίες είναι κοντά στην πόλ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Πόρος - Ιερό του Ποσειδώνα Ιερό του Ποσειδώνα
"Ο ναός του Ποσειδώνα στον Πόρο είναι χτισμένος σε υψόμετρο 190 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Θεωρείται ότι τ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Πόρος»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 3.993
Περιγραφή: Ο Πόρος είναι ένα νησί πολύ κοντά στην Αττική, μόλις 58 χιλιόμετρα από το λιμάνι του Πειραιά, και αποτελείται από δύο νησιά, τη Σφαιρία, ηφαιστειογενούς προέλευσης όπου βρίσκεται και η πόλη, και την Καλαυρία, το μεγαλύτερο κομμάτι του στο βόρειο τμήμα. Τα δύο τμήματα συνδέονται μεταξύ τους με γέφυρα. Υπάρχουν ενδείξεις ότι το νησί κατοικείται από την εποχή του χαλκού, ενώ στην Καλαυρία υπήρχε τόπος λατρείας του θεού Ποσειδώνα. Κατά την περίοδο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας στον Πόρο υπήρχε ναυτική βάση του ρώσικου ναυτικού που διατηρούσε αποθήκες και χρησιμοποιούσε το νησί ως βάση ανεφοδιασμού.

Ταξιδολογίτες στον Πόρος
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί