Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Ρίγα - Πανόραμα πόλης

Ρίγα

Λεττονία
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Ρίγα

Ρίγα - Καθεδρικός της Ρίγα Καθεδρικός της Ρίγα
Rīgas Doms
"Ο προτεσταντικός καθεδρικός της Ρίγας είναι η μεγαλύτερη μεσαιωνική εκκλησία στην Βαλτική. Κατασκευάστηκε το 1211 από..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Ρίγα - Κάστρο της Ρίγα Κάστρο της Ρίγα
Rīgas pils
"Το κάστρο της Ρίγας ιδρύθηκε το 1330 και επανοικοδομήθηκε λεπτομερώς μεταξύ 1497 και 1515. Τα τοίχοι μεγάλωναν συνεχώ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Ρίγα - Παλιά Πόλη της Ρίγα Παλιά Πόλη της Ρίγα
Vecriga
"Το ιστορικό κέντρο της Ρίγα που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του ποταμού Daugava ενώ είναι μουσείο παγκόσμιας κληρ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Ρίγα - Εκκλησία του Αγίου Πέτρου Εκκλησία του Αγίου Πέτρου
Svētā Pētera Evaņģēliski luteriskā baznīca
"Η εκκλησία του Αγίου Πέτρου πρωτοκατασκευάστηκε το 1209 ενώ η σημερινή του μορφή ολοκληρώθηκε το 1746. Πριν το δεύτερ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Ρίγα - Ανοιχτό Εθνογραφικό Μουσείο της Λετονίας Ανοιχτό Εθνογραφικό Μουσείο της Λετονίας
Latvijas Etnogrāfiskais Brīvdabas Muzejs
"Το ανοιχτό εθνογραφικό μουσείο της Λετονίας βρίσκεται σε ένα πάρκο σε δασική έκταση έξω από τον αστικό ιστό. Το μουσε..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Ρίγα - Ραδιοφωνικός και Τηλεοπτικός Πύργος Ραδιοφωνικός και Τηλεοπτικός Πύργος
Rīgas radio un televīzijas tornis
"Ο πύργος του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης (Riga Radio and TV Tower), είναι το ψηλότερο κτίριο της Βαλτικής και της Ε..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Ρίγα - Σιγκούλντα Σιγκούλντα
Sigulda
"Η Σιγκούλντα είναι μια μικρή πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 53 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Ρίγας, σε μια περιοχή ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Ρίγα - Κάστρο Τουράιντα Κάστρο Τουράιντα
Turaidas Pils
"Ένα από τα εντυπωσιακότερα κάστρα της Λετονίας, το κάστρο Τουράιντα, βρίσκεται στην περιοχή της Σιγκούλντα, στην κοιλ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Ρίγα - Μουσείο Κλασικών Οχημάτων Μουσείο Κλασικών Οχημάτων
Rīgas motormuzejs
"Αν είσαι φαν των μηχανοκίνητων οχημάτων και ειδικά των παλιών αυτοκινήτων ή μηχανών τότε πρέπει να επισκεφτείτε το μο..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ρίγα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 699.203
Νόμισμα: Λατς (Ls)
Αεροδρόμιο/α: Riga International (RIX)
Περιγραφή: Η Ρίγα είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη πόλη της μικρή Λετονίας και ουσιαστικά αποτελεί την ατμομηχανή της χώρας. Τα προηγούμενα χρόνια, από την είσοδο της Λετονίας στην Ε.Ε. μέχρι και την οικονομική κρίση, η Ρίγα ήταν μια από πιο αναπτυσσόμενες πόλεις στην Ευρώπη. Η πολυτάραχη ιστορία της ξεκινάει από των 2ο αιώνα και θα μετατραπεί σε ισχυρό εμπορικό κόμβο της Βαλτικής, όταν το 1201 κατακτήθηκε από Γερμανούς σταυροφόρους. Ανεξαρτητοποιήθηκε από την πρώην Σοβιετική Ένωση μόλις το 1991, αφού πριν γνώρισε γνώρισε πολωνική, σουηδική, ρωσική και γερμανική κατοχή. Με τέτοια ιστορία δεν αποτελεί έκπληξη ότι η Ρίγα έχει μεγάλη πολυμορφία στον πληθυσμό της, με Λετονούς και Ρώσους να αποτελούν της μεγαλύτερες εθνικότητες, αλλά και σημαντικές κοινότητες Λευκορώσων, Πολωνών και Ουκρανών. Το κλίμα της Ρίγας είναι υγρό ηπειρωτικό, με τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο να κυλάει με μέση θερμοκρασία −5 °C ή οποία όμως μπορεί και να φτάσει σε εξωπραγματικές θερμοκρασίες στης κακές μέρες, όπως τους −20 °C. Το καλοκαίρι είναι σαφέστατα η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε την πόλη, με μέση θερμοκρασία τους 18 °C. Με τέτοιο καιρό είναι λογικό η κουζίνα που θα συναντήσετε να είναι εξαιρετικά παχυντική, με κρεμώδεις σούπες, χοιρινό, παχιά ψάρια και πατάτες να είναι τα πιο συνηθισμένα υλικά. Εξαιρετικά δημοφιλές φαγητό του δρόμου είναι οι γεμιστές πίτες με λαχανικά ή κρέας που ονομάζονται piragi.
Γλώσσα: Λετονικά
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
ΝαιJa
ΌχιNe
ΕυχαριστώPaldies
ΠαρακαλώLudzu
ΚαλημέραLabrit
ΚαληνύχταAr labu nakti
Γεία σου!Labdien

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Ρίγα
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί