Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Ροβανιέμι (Φινλανδία)

Ροβανιέμι

Φινλανδία
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στο Ροβανιέμι

Ροβανιέμι - Χωριό του Αγίου Βασίλη Χωριό του Αγίου Βασίλη
Santa Claus Village
"Το Χωριό του Αγίου Βασίλη βρίσκεται στα 8 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το Ροβανιέμι και αποτελεί τον τόπο συνάντηση..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Ροβανιέμι - Γραφείο του Αγίου Βασίλη Γραφείο του Αγίου Βασίλη
Santa Claus Office
"Όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε Χριστούγεννα ο Άγιος Βασίλης ταξιδεύει για να να μοιράσει δώρα και αγάπη σε όλο τον κόσμο. Ω..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ροβανιέμι - Ταχυδρομείο του Αγίου Βασίλη Ταχυδρομείο του Αγίου Βασίλη
Santa Claus Post Office
"Το μοναδικό ταχυδρομείο στον κόσμο που φέρει το όνομα του Αγίου Βασίλη, άνοιξε το 1856. Δεν ήταν γνωστό στο ευρύ κοιν..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ροβανιέμι - Άρκτικουμ Άρκτικουμ
Arktikum
"Κτίριο - στολίδι για το Ροβανιέμι, το Άρκτικουμ είναι το σημαντικότερο μουσείο της πόλης. Βρίσκεται στις όχθες του πο..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ροβανιέμι - Snowland Snowland
"Μία επίσκεψη σε ένα εστιατόριο όπου τα πάντα είναι φτιαγμένα από πάγο και χιόνι αποτελεί αναμφισβήτητα μία πολύ συναρ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ροβανιέμι - Κέμι Κέμι
Kemi
"Το Κέμι είναι μία μικρή πόλη και λιμάνι στο Βοθνιακό κόλπο, στις εκβολές του ποταμού Kemijoki και ανήκει στην ευρύτερ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ροβανιέμι - Αρκτικός Ζωολογικός Κήπος Αρκτικός Ζωολογικός Κήπος
Ranua Zoo
"Ο Αρκτικός Ζωολογικός Κήπος γνωστός και ως Ranua Zoo, από την περιοχή Ranua στην οποία ανήκει, ιδρύθηκε το 1983 και ε..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ροβανιέμι - Γιουβάσκυλα Γιουβάσκυλα
Jyväskylä
"H Γιουβάσκυλα είναι η πρωτεύουσα της Κεντρικής Φιλανδίας στη βόρεια όχθη της λίμνης Päijänne και θεωρείται η μεγαλύτε..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ροβανιέμι»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 60.707
Νόμισμα: Ευρώ (€)
Αεροδρόμιο/α: Rovaniemi (RVN)
Περιγραφή: Το Ροβανιέμι είναι μία πόλη της Λαπωνίας, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, στα βόρεια της Φιλανδίας. Χτισμένο ανάμεσα στους ποταμούς Kemijoki και Ounasjoki, γύρω από την περιοχή του λόφου Ounasvaara, το Ροβανιέμι μοιάζει σαν μέρος της ίδιας της φύσης. Πρόκειται για μία σύγχρονη πόλη που σφύζει από ζωή, με αξιόλογη οικονομική ανάπτυξη και έδρα του Πανεπιστημίου της Λαπωνίας, όπου φοιτούν περίπου 10.000 σπουδαστές. Αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των Χριστουγέννων, καθώς η Λαπωνία θεωρείται η ιδιαίτερη πατρίδα του Άη Βασίλη και το Ροβανιέμι έχει αξιοποιήσει τη φήμη αυτή, δημιουργώντας πλήθος αξιοθεάτων που σχετίζονται με τον αγαπημένο άγιο των Χριστουγέννων. Χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο καταφθάνουν εδώ κατά τη διάρκεια των γιορτών, καθώς μία επίσκεψη στην “Πόλη του Άγιου Βασίλη” αποτελεί για πολλούς ένα όνειρο ζωής.
Γλώσσα: Φινλανδικά

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στο Ροβανιέμι
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί