Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Σάμος - Κάτω Βαθύ

Σάμος

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Σάμος

Σάμος - Ευπαλίνειο Όρυγμα Ευπαλίνειο Όρυγμα
"Το Ευπαλίνειο όρυγμα σχεδιάστηκε από τον διάσημο μηχανικό της εποχής Ευπαλίνο, που καταγόταν από τα Μέγαρα Αττικής, κ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σάμος - Καρλόβασι Καρλόβασι
"Σε απόσταση 32 χιλιομέτρων δυτικά από την πόλη της Σάμου βρίσκεται το Καρλόβασι, μια μικρή παραθαλάσσια πόλη. Το Καρλ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σάμος - Καταρράκτες της Σάμου Καταρράκτες της Σάμου
"Τρία χιλιόμετρα έξω από το Καρλόβασι, στην περιοχή "ποτάμι" βρίσκονται οι περίφημοι φυσικοί καταρράκτες της Σάμου. Οι..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Gamimenoi"
Σάμος - Βαθύ Βαθύ
"Η όμορφη πρωτεύουσα της Σάμου βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού. Το Βαθύ αρχικά ήταν ένας μικρός οικισμό..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σάμος - Σαμιοπούλα Σαμιοπούλα
"Σε απόσταση 0,5 μίλι από τη Σάμο βρίσκεται το ακατοίκητο -σήμερα- νησάκι Σαμιοπούλα. Διοικητικά υπάγεται στο Δήμο Πυθ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σάμος - Ηραίο Σάμου Ηραίο Σάμου
"Οκτώ χιλιόμετρα έξω από το Πυθαγόρειο βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου, ίσως του μεγαλύτερου ναού στην Ελλά..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σάμος - Υδροβιότοποι της Σάμου Υδροβιότοποι της Σάμου
"Η Σάμος είναι ένα νησί με πολλούς υδροβιότοπους οι οποίοι φιλοξενούν διάφορα πουλιά που έρχονται για να βρουν τροφή, ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σάμος - Κουσάντασι Κουσάντασι
Kusadasi
"Το Κουσάντασι είναι ένα δημοφιλές και κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες. ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"Η πρώτη εντύπωση, μόλις φθάνεις στο νησί, είναι εντυπωσιακή, όμως γρήγορα αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται λίγο-πολύ για ένα ακόμη παζάρι. Σα..."
Σάμος - Αρχαία Μίλητος Αρχαία Μίλητος
Antik Milet
"Η γενέτειρα του ενός από τους επτά σοφούς Αρχαίας Ελλάδας, Θαλή, η Μίλητος υπήρξε μία πόλη της Ιωνίας, στην περιοχή π..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Σάμος - Παραλίες της Σάμου Παραλίες της Σάμου
"Η Σάμος είναι ένα μεγάλο νησί με πάρα πολλές παραλίες. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες: Η παραλία Κοκκάρι βρίσκεται 9 χ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Σάμος - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου
"Το μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου βρίσκεται στην κοινότητα των Μυτιληνιών, σε κτίριο που έχει ανεγερθεί με δαπάνες ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σάμος - Λαογραφικό Μουσείο Σάμου Λαογραφικό Μουσείο Σάμου
"Το Λαογραφικό Μουσείο της Σάμου ιδρύθηκε από το Πνευματικό Ίδρυμα Νικολάου Δημητρίου το 1997. Βρίσκεται στην περιοχή ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σάμος - Αρχαιολογικό Μουσείο Σάμου Αρχαιολογικό Μουσείο Σάμου
"Το Αρχαιολογικό Μουσείο Σάμου βρίσκεται στην πρωτεύουσα του νησιού, το Βαθύ, και στεγάζεται σε δύο κτίρια στο κέντρο ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σάμος - Πυθαγόρειο Πυθαγόρειο
"Το Πυθαγόρειο είναι χτισμένο πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης της Σάμου και πιο συγκεκριμένα στη θέση που βρισκόταν..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σάμος - Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στη Σάμο Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στη Σάμο
"Η Σάμος είναι ένα μεγάλο και ζωντανό νησί, κάτι που φαίνεται από τα πολλά φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα όλο το χρόνο στ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Σάμος»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 33.814
Περιγραφή: Η Σάμος είναι το 8ο σε μέγεθος Ελληνικό νησί. Βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος και απέχει μόλις 1200 μέτρα από την Τουρκία. Στο Νομό Σάμου υπάγονται εκτός από τη Σάμο οι Φούρνοι και η Ικαρία. Αποτελείται από τέσσερις δήμους: Βαθέος, Καρλοβασίου, Πυθαγορείου και Μαραθοκάμου, με πρωτεύουσα την Σάμο. Από τη Σάμο καταγόταν και ένας από τους μεγαλύτερους φιλόσοφους και μαθηματικούς της αρχαιότητας, ο Πυθαγόρας, ο αστρονόμος Αρίσταρχος καθώς και ο φιλόσοφος Επίκουρος. Σύμφωνα με τη μυθολογία, στη Σάμο γεννήθηκε και η θεά Ήρα και εκεί βρίσκονται και τα λείψανα ναού που ήταν αφιερωμένος στη λατρεία της.Η Σάμος στην αρχαιότητα υπήρξε η πρώτη ναυτική δύναμη του Αιγαίου και κέντρο του Ιωνικού πολιτισμού.Αν και μικρή, η Σάμος φημίζεται για το κρασί της. Σύμφωνα με το μύθο ο Διόνυσος, ο θεός του κρασιού αγάπησε τους Σαμιώτες καθώς τον βοήθησαν να εξοντώσει τις Αμαζόνες, οι οποίες τον περιφρονούσαν. Για να τους ευχαριστήσει τους δίδαξε την τέχνη της αμπελοκαλλιέργειας. Το νησί έχει πλούσιο φυσικό πλούτο με εναλλαγές βουνών και πεδιάδων, χρυσαφένιες παραλίες με καταγάλανα νερά, αλλά και μεγάλη και αξιόλογη ιστορία με πλήθος μνημείων, προσφέροντας στους επισκέπτες του νησιού πληθώρα επιλογών και δραστηριοτήτων. Η Σάμος διαθέτει αεροδρόμιο και συνδέεται ακτοπλοϊκώς με τον Πειραιά, τα Δωδεκάνησα, τη Χίο, τη Μυτιλήνη, την Ικαρία, τους Φούρνους και το Κουσάντασι της Τουρκίας, όπου βρίσκεται η αρχαία Έφεσος.

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Σάμος
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί