Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Σιένα - Θέα από το Campanile del Mangia

Σιένα

Ιταλία
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Σιένα

Σιένα - Κεντρική Πλατεία της Σιένα Κεντρική Πλατεία της Σιένα
Piazza del Campo
"Η κεντρική πλατεία της Σιένα, Piazza del Campo, είναι μία από τις ιστορικότερες πλατείες της Ιταλίας και μία από τις ..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σιένα - Καθεδρικός Ναός της Σιένα Καθεδρικός Ναός της Σιένα
Duomo di Siena
"Ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα αξιοθέατα της πόλης, ο υποβλητικός Καθεδρικός Ναός της Σιένα (Duomo di Siena) είναι ..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σιένα - Οινοποιεία της Τοσκάνης Οινοποιεία της Τοσκάνης
"Η Τοσκάνη φημίζεται για τα εξαιρετικά κρασιά της, πολλά από τα οποία συγκαταλέγονται ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου...." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Σιένα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 54.526
Νόμισμα: Ευρώ (€)
Αεροδρόμιο/α: Siena-Ampugnano (SAY)
Περιγραφή: Μικρή πόλη με τεράστιο πολιτισμό, η Σιένα είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας της Τοσκάνης. Το μεγαλύτερο μέρος της διατηρεί αιώνες τώρα το μεσαιωνικό της χαρακτήρα, διαθέτοντας πανέμορφα γοτθικά κτίρια και ένα μοναδικό ιστορικό κέντρο που έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Όπως οι περισσότερες πόλεις της Τοσκάνης, η Σιένα πρωτοκατοικήθηκε από τους Ετρούσκους την περίοδο μεταξύ 900 - 400 π.Χ., ενώ ο μύθος συνδέει την ίδρυση της πόλης με τους γιους του ιδρυτή της Ρώμης Ρέμου, Σένιο και Ασκάνιο. Κατά τη διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας της, η Σιένα υπήρξε πόλη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και στη συνέχεια κατακτήθηκε από τους Λομβαρδούς τον 6ο αιώνα μ.Χ, όπου ξεκίνησε η μεγάλη οικονομική και πολιτιστική άνθισή της, που κορυφώθηκε μεταξύ του 9ου και 11ου αιώνα. Τα χρόνια μεταξύ 1150 και 1300 είναι η εποχή όπου η πόλη στολίζεται με υπέροχα μνημεία, φιλοτεχνημένα από σπουδαίους καλλιτέχνες της εποχής, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων έχει διατηρηθεί μέχρι τις μέρες μας. Τα χρόνια μεταξύ 13ου και 15ου αιώνα χαρακτηρίζονται από τις μάχες για την επικράτηση στην περιοχή με την Φλωρεντία, και παρά την επικράτηση της δεύτερης και την ενσωμάτωση της Σιένας στη διοίκησή της, η πόλη συνέχισε να ακμάζει. Ακολούθησε η κατάκτηση από τους Ισπανούς το 1555, οι οποίοι παραχώρησαν την πόλη στο Δουκάτο της Τοσκάνης, όπου παρέμεινε μέχρι την ενοποίηση της Ιταλίας, τον 19ο αιώνα. Στις μέρες μας η Σιένα είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ιταλίας, με περισσότερους από 150.000 επισκέπτες να καταφθάνουν εδώ ετησίως για να θαυμάσουν από κοντά τα μοναδικά μνημεία της, πολλά από τα οποία αποτελούν έργα καλλιτεχνών της Αναγέννησης.
Γλώσσα: Ιταλικά
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
Ναι
ΌχιNo
ΕυχαριστώGrazie
ΠαρακαλώPer favore
ΚαλημέραBuongiorno
ΚαληνύχταBuona notte
Γεία σου!Ciao

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Σιένα
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί