Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Σπέτσες - Παραδοσιακά σπιτάκια

Σπέτσες

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στις Σπέτσες

Σπέτσες - Μουσείο Σπετσών - Αρχοντικό Χατζηγιάννη Μέξη Μουσείο Σπετσών - Αρχοντικό Χατζηγιάννη Μέξη
"Στεγάζεται σε ένα γοητευτικό αρχοντικό του 18ου αιώνα, αλλοτινή κατοικία του Χατζηγιάννη - Μέξη, ενός από τους ευεργέ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σπέτσες - Μουσείο Μπουμπουλίνας Μουσείο Μπουμπουλίνας
"Από τις Σπέτσες δε θα μπορούσε να λείπει ένα μουσείο αφιερωμένο στη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα. Στεγάζεται στο 300 ετών α..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σπέτσες - Φάρος των Σπετσών Φάρος των Σπετσών
"Στη δεξιά άκρη του παλιού λιμανιού των Σπετσών, δεσπόζει ο φάρος των Σπετσών, ένας από τους παλαιότερους φάρους που λ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σπέτσες - Αρμάτα Αρμάτα
"Τα Αρμάτα είναι μία σειρά ιδιαίτερα εντυπωσιακών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο εντός του δεύτερου Σαββα..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Σπέτσες - Παραλίες των Σπετσών Παραλίες των Σπετσών
"Οι Σπέτσες είναι ένα νησί με εξαιρετικές παραλίες, στην πλειοψηφία τους αμμουδερές και οργανωμένες. Από τις δημοφιλέσ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Σπέτσες»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 3.916
Περιγραφή: Αγαπημένος τουριστικός προορισμός, οι Σπέτσες είναι ένα μικρό ιστορικό νησί στον Αργολικό κόλπο, εύκολα προσβάσιμο από την Ερμιονίδα και το λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με ευρύματα το νησί κατοικήθηκε από την αρχαιότητα, όταν είχε λάβει την ονομασία Πιτυούσα (πευκόφυτη), την οποία διατήρησε μέχρι τα βυζαντινά χρόνια, ενώ τη σημερινή του ονομασία την οφείλει στους Ενετούς που το ονόμασαν “Isola de Spezzie” , που σημαίνει “αρωματοφόρος νήσος”. Οι Σπέτσες γνώρισαν τεράστια οικονομική άνθιση κατά τον 18ο αιώνα, όπου αναπτύχθηκε η ναυτιλία και το εμπόριο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξαν ένα από τα ελάχιστα νησιά όπου προεπαναστατικά ήταν σχεδόν ανεξάρτητη κοινωνία. Κατά την Επανάσταση του 1821 το νησί ανέδειξε μεγάλες προσωπικότητες που συνέβαλλαν τα μέγιστα στον αγώνα, διαθέτοντας τον στόλο τους και συμμετάσχοντας σε καθοριστικές ναυμαχίες. Μετά το τέλος της Επανάστασης οι Σπέτσες άρχισαν να παρακμάζουν, γεγονός που εντάθηκε με τη βιομηχανική επανάσταση που έδωσε το καθοριστικό πλήγμα στη ναυτιλία. Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Σπέτσες αναδείχτηκαν ως ένας πολύ δημοφιλής προορισμός, χάρη στη φυσική ομορφιά τους και το ιστορικό ενδιαφέρον που παρουσιάζουν.

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στις Σπέτσες
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί