Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Σύμη - Άποψη του λιμανιού

Σύμη

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Σύμη

Σύμη - Ιερά Μονή Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη Ιερά Μονή Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη
"Κατά τα πρώτα χρόνια του χριστιανισμού άκμασε στη Μικρά Ασία η αίρεση της Αγγελολατρείας, που επεκτάθηκε σταδιακά και..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σύμη - Ναυτικό Μουσείο Σύμης Ναυτικό Μουσείο Σύμης
"Ένα από τα σημαντικότερα μουσεία στο είδος του στη χώρα μας, το Ναυτικό Μουσείο Σύμης δημιουργήθηκε το 1983, έχοντας ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σύμη - Χωριό - Άνω Σύμη Χωριό - Άνω Σύμη
"Η πρωτεύουσα της Σύμης, το Χωριό ή Άνω Σύμη, ενώνεται με το λιμάνι του νησιού με την περίφημη Καλή Στράτα, που αποτελ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σύμη - Τοπικές Γεύσεις της Σύμης Τοπικές Γεύσεις της Σύμης
"Η Σύμη διαθέτει τη δική της σπεσιαλιτέ, που είναι το πασίγνωστο Συμιακό Γαριδάκι και πρόκειται για μία σπάνια ποικιλί..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Συμιακό γαριδάκι ...φοβερός μεζές! Μαζί με το σπινιάλο και σούμα έχω κάνει τις καλύτερες μεζεδοκαταστάσεις ...... Στην Σύμη το φαγητό πολ..."
Σύμη - Αρχαιολογικό - Λαογραφικό Μουσείο Σύμης Αρχαιολογικό - Λαογραφικό Μουσείο Σύμης
"Το Αρχαιολογικό - Λαογραφικό Μουσείο Σύμης στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό αρχοντικό της οικογένειας Γιαννεσκή και βρίσ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Σύμη - Μνημείο Γιαλού Μνημείο Γιαλού
"Μία από τις πρώτες εικόνες που αντικρίζει ο επισκέπτης κατά την άφιξή του στη Σύμη, είναι το Μνημείο του Γιαλού, που ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Σύμη - Παραλίες της Σύμης Παραλίες της Σύμης
"Αν και μικρό νησί, η Σύμη διαθέτει πολλές παραλίες, στην πλειοψηφία τους βοτσαλωτές με διάφανα νερά. Η κοντινότερη πα..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Σύμη - Έθιμο του Κουκουμά Έθιμο του Κουκουμά
"Κάθε χρόνο στις 2 Μαΐου αναβιώνει στη Σύμη το έθιμο του Κουκουμά. Στο έθιμο αυτό παίρνουν μέρος ανύπαντροι νέοι και ν..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σύμη - Φεστιβάλ Σύμης Φεστιβάλ Σύμης
"Μετρώντας περισσότερα από 15 χρόνια πολιτιστικής προσφοράς, το Φεστιβάλ Σύμης αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός του κ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Σύμη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 2.590
Περιγραφή: Το όγδοο σε μέγεθος νησί των Δωδεκανήσων, η Σύμη βρίσκεται περίπου 12 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου και μόλις 3,7 μίλια από την ακτή της Τουρκίας. Το νησί κατοικείται από τα προϊστορικά ακόμα χρόνια και εικάζεται ότι το όνομά της προέρχεται από τη σύζυγο του πρώτου κατοίκου, του Γλαύκου. Η Σύμη αναφέρεται από τον Όμηρο στην Ιλιάδα, χάρη στη συμμετοχή της στον Τρωικό πόλεμο με τρία πλοία, υπό την ηγεσία του βασιλιά της, Νηρέα. Ακολουθώντας την ιστορική πορεία των νησιών των Δωδεκανήσων, η Σύμη γνώρισε τη ρωμαϊκή κυριαρχία και στη συνέχεια τη βυζαντινή, μέχρι το 1309 που κατακτήθηκε από τους Ιππότες του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη. Το 1522 πέρασε στην κυριαρχία των Τούρκων, εποχή που σηματοδότησε την τεράστια οικονομική της ανάπτυξη, χάρη στα φορολογικά προνόμια και άλλες ελευθερίες που τους είχε παραχωρήσει η Οθωμανική αυτοκρατορία. Το 1912 έρχεται η Ιταλική κυριαρχία, για να ακολουθήσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και η 8η Μαΐου του 1945, όπου υπογράφηκε το Πρωτόκολλο Παράδοσης της Δωδεκανήσου στους συμμάχους. Την 7η Μαρτίου του 1948 η Σύμη έγινε επίσημα τμήμα της Ελλάδας, μαζί με τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα. Η τουριστική ανάπτυξη που γνωρίζει η Σύμη σήμερα, οφείλεται σε μία φωτογραφία του 1988 σε ένα αμερικάνικο τουριστικό περιοδικό που έκανε αφιέρωμα στην αρχιτεκτονική του νησιού και στα αρχοντικά του Μουράγιου. Έκτοτε, η τουριστική κίνηση αυξάνεται χρόνο με το χρόνο, με χιλιάδες επισκέπτες να καταφθάνουν εδώ κάθε καλοκαίρι. Χαρακτηριστικό της Σύμης είναι η μοναδική αρχιτεκτονική της, με τα πολύχρωμα παραδοσιακά κτίσματα και τα αρχοντικά, που συνθέτουν μία εκπληκτική εικόνα που θυμίζει πολύ βενετσιάνικο χωριό. Είναι γεγονός ότι η Σύμη εξακολουθεί να παραμένει αυθεντική, αφού ότι τόσο η αρχιτεκτονική, όσο και η νοοτροπία των κατοίκων δεν έχουν επηρεαστεί από την τουριστική ανάπτυξη. Στη Σύμη μπορεί να φτάσει κανείς ακτοπλοϊκώς μέσω Ρόδου όπου μπορείτε να μεταβείτε αεροπορικώς, ή από το λιμάνι του Πειραιά με τα τακτικά δρομολόγια που πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Σύμη
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί