Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Τενερίφη - Βουνό Anaga

Τενερίφη

Ισπανία
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στην Τενερίφη

Τενερίφη - Πουέρτο ντε λα Κρουζ Πουέρτο ντε λα Κρουζ
Puerto de la Cruz
"Το Πουέρτο ντε λα Κρουζ που σημαίνει «Λιμάνι του Σταυρού» βρίσκεται στην βόρεια ακτή της Τενερίφης, στην πεδιάδα Orot..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τενερίφη - Τανκορόντε Τανκορόντε
Tacoronte
"Το όνομα Τανκορόντε προέρχεται από την λέξη "Tagoror", που είναι το μέρος που το Συμβούλιο της Γερουσίας συνεδριάζει...." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τενερίφη - Λα Λαγούνα Λα Λαγούνα
San Cristóbal de La Laguna
"Ο San Cristóbal de La Laguna, ή πιο απλά La Laguna, βρίσκεται στο βόρειο κομμάτι του νησιού και είναι ένα προάστιο τη..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τενερίφη - Σάντα Κρούζ Σάντα Κρούζ
Santa Cruz de Tenerife
"Η Σάντα Κρούζ της Τενερίφης, καλείται πιο απλά Σάντα Κρούζ που σημαίνει Άγιος Σταυρός). Είναι η πρωτεύουσα της Τενερί..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τενερίφη - Κανδελάρια Κανδελάρια
Candelaria
"Η Κανδελάρια βρίσκεται στη νότιο-δυτική πλευρά του νησιού και είναι για τους Καθολικούς ένας σημαντικός τόπος λατρεία..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τενερίφη - Ικοντ ντε λος βίνος Ικοντ ντε λος βίνος
Icod de los vinos
"Το Ικοντ ντε λος βίνος βρίσκεται στο βόρειο-δυτικό κομμάτι του νησιού της Τενερίφης σε μια πλαγιά ανάμεσα από τα πυκν..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τενερίφη - Γκαρατσίκο Γκαρατσίκο
Garachico
"Το Γκαρατσίκο ιδρύθηκε το 1496 και βρίσκεται στην βόρεια ακτή του νησιού. Η ακτογραμμή που βρίσκεται κοντά στο Γκαρατ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τενερίφη - Τάνγκε Τάνγκε
El Tanque
"Το Τάνγκε είναι ένας δήμος στα βορειοδυτικά του νησιού. Είναι μια αγροτική περιοχή που παράγει κυρίως πατάτες, δημητρ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τενερίφη - Όρος Τέιδε Όρος Τέιδε
Teide
"Το όρος Τέιδε έχει υψόμετρο 3718 μέτρα και είναι το υψηλότερο σημείο στην Ισπανία και τα νησιά του Ατλαντικού ωκεανού..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τενερίφη - Οροτάβα Οροτάβα
La Orotava
"Η Οροτάβα είναι ένας δήμος που βρίσκεται στα βόρεια του νησιού νότια του Πουέρτο ντε λα Κρουζ. Ο δήμος είναι ο μεγαλύ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τενερίφη - Πλάγια ντε λας Αμέρικας Πλάγια ντε λας Αμέρικας
Playa de las Américas
"Η Πλάγια ντε λας Αμέρικας (παραλία της Αμερικής) είναι ενα θέρετρο διακοπών που βρίσκεται στο δήμο Arona, στα νότια τ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τενερίφη - Λος Κριστιάνος Λος Κριστιάνος
Los Cristianos
"Η πόλη Λος Κριστιάνος βρίσκεται στη νότια ακτή της Τενερίφης στο δήμο Arona. Το κέντρο της πόλης είναι χτισμένο γύρω ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τενερίφη - Λόρο Πάρκ Λόρο Πάρκ
Loro Parque
"Το Λόρο Πάρκ είναι ένας ζωολογικός κήπος στα προάστια της πόλης Πουέρτο ντε λα Κρουζ. Άνοιξε το 1972 με έκταση 1.3 εκ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τενερίφη - Καρναβάλι της Σάντα Κρούζ της Τενερίφης Καρναβάλι της Σάντα Κρούζ της Τενερίφης
Carnaval de Santa Cruz de Tenerife
"Το καρναβάλι του Σάντα Κρούζ της Τενερίφης είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά γεγονότα του είδους του στ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Τενερίφη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 908.555
Νόμισμα: Ευρώ (€)
Αεροδρόμιο/α: Tenerife Sur (TFS), Tenerife Norte (TFN)
Περιγραφή: Η Τενερίφη είναι γνωστή και ως "το νησί της αιώνιας άνοιξης", είναι το μεγαλύτερο και πιο πολυπληθές από τα επτά Κανάρια Νησιά. Η Τενερίφη είναι διάσημη για το καρναβάλι της καθώς επίσης και για το όρος Τέιδε, που είναι το ψηλότερο σημείο της Ισπανίας. Επίσης είναι η οικονομική πρωτεύουσα των Κανάριων Νήσων με το τουρισμό να είναι η σημαντικότερη βιομηχανία του νησιού και να θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως. Η παρουσία ζωής στο νησί ξεκινάει από το 200 π.χ. με την φυλή να ονομάζεται guanches και το νησί να ονομάζετε "Achinet" ή "Chenet". Αργότερα, οι αρχαίοι Ρωμαίοι, ονόμαζαν το νησί "Nivaria", που προέρχεται από την λατινική λέξη nieve, που σημαίνει χιόνι και μάλλον επήλθε από το χιόνι που καλύπτει την κορυφή του ηφαιστείου. Αρκετά χρόνια αργότερα, κατά τον 14ο-15ο αιώνα, οι χάρτες της εποχές ονόμαζαν το νησί "Νησί της Κόλασης" (Isla del Infierno), κάτι που προέρχονταν από την δραστηριότητα του ηφαιστείου και της συνεχείς εκρήξεις του. Τέλος, η σημερινή του ονομασία προέρχεται από της τοπικές λέξεις Tene (βουνό) και ife (άσπρο) αλλά μετά την αποικιοποίηση από τους Ισπανούς προστέθηκε το γράμμα "r" (ρ) με αποτέλεσμα το σημερινό όνομα "Tenerife".
Γλώσσα: Ισπανικά
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
Ναι
ΌχιNo
ΕυχαριστώGracias
ΠαρακαλώPor favor
ΚαλημέραBuenos días!
ΚαληνύχταBuenas noches
Γεία σου!Hola!

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στην Τενερίφη
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί