Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Τορόντο - Πανόραμα

Τορόντο

Καναδάς
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στο Τορόντο

Τορόντο - Πύργος Τηλεπικοινωνιών CN Πύργος Τηλεπικοινωνιών CN
CN Tower
"Ο πύργος παρατήρησης και τηλεπικοινωνιών CN βρίσκεται στο Τορόντο του Καναδά και για πολλούς αποτελεί το σήμα κατατεθ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Η βραδινή θέα της αχανούς πόλης από το CN Tower είναι πραγματικά φανταστική."
Τορόντο - Χρηματοοικονομικό Κέντρο του Τορόντο Χρηματοοικονομικό Κέντρο του Τορόντο
Toronto Financial District
"Χωρίς αμφισβήτηση η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί την καρδιά των οικονομικών εξελίξεων ως αναφορά την πόλη του Τορόντ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τορόντο - Νησιά του Τορόντο Νησιά του Τορόντο
Toronto Islands
"Πρόκειται για μια σειρά μικρών νησιών που βρίσκονται στην λίμνη Οντάριο κατά μήκος της ακτής του Τορόντο. Ανέκαθεν η ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τορόντο - Δημαρχείο του Τορόντο Δημαρχείο του Τορόντο
Toronto City Hall
"Το Δημαρχείο του Τορόντο αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα της πόλης. Η λειτουργία του ξεκινά το 1965 ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τορόντο - Οδογέφυρα Prince Edward Οδογέφυρα Prince Edward
Prince Edward Viaduct
"Η συγκεκριμένη γέφυρα αποτελεί ένα πραγματικά σημαντικό κατασκεύασμα που βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Ντον και ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τορόντο - Εμπορικό Κέντρο Toronto Eaton Εμπορικό Κέντρο Toronto Eaton
Toronto Eaton Centre
"Το εμπορικό κέντρο Eaton αποτελεί χωρίς αμφισβήτηση ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα του Τορόντο. Βρίσκε..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τορόντο - Σπίτι του Λόφου Σπίτι του Λόφου
Casa Loma
"Πρόκειται για μία χαρακτηριστική έπαυλη που βρίσκεται στο κέντρο του Τορόντο και αποτελεί ένα ιδιαίτερα αξιόλογο σημε..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τορόντο - Βασιλικό Μουσείο Οντάριο Βασιλικό Μουσείο Οντάριο
Royal Ontario Museum
"Το Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο ( Royal Ontario Museum, ROM) βρίσκεται στο Queens Park του Τορόντο και είναι ένα από ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τορόντο - Κήποι  Άλαν Κήποι Άλαν
Allan Gardens
""Allan Gardens" ονομάζεται ένα απο τα παλιότερα πάρκα στην πόλη του Τορόντο. Ιδρύθηκε το 1958 και περιλαμβάνει ενα ελ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τορόντο - Βασιλικό Θέατρο Αλεξάνδρα Βασιλικό Θέατρο Αλεξάνδρα
Royal Alexandra Theatre
"Το θέατρο "Royal Alexandra Theatre" γνωστό και ως "Royal Alex" ή "The Alex" είναι το παλιότερο θέατρο σε συνεχή λειτο..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τορόντο - Συνοικία Αποστακτηρίων Συνοικία Αποστακτηρίων
Distillery District
"Η περιοχή "Distillery Historic District" βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Τορόντο. Πρόκειται για ένα παλιό αποστακτήριο ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τορόντο - Μουσείο του Χόκεϊ Μουσείο του Χόκεϊ
Hockey Hall of Fame
"To Μουσείο του Χόκεϊ στο Τορόντο λειτουργεί τόσο ως μουσεία της ιστορίας του αθλήματος όσο και ως Hall of Fame για σπ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τορόντο - Πανεπιστήμιο του Τορόντο Πανεπιστήμιο του Τορόντο
University of Toronto
"Το πανεπιστήμιο του Τορόντο είναι ένα από τα παλαιότερα και καλύτερα πανεπιστήμια της βόρειας Αμερικής. Βρίσκεται στ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τορόντο - Κέντρο Επιστημών του Οντάριο Κέντρο Επιστημών του Οντάριο
Ontario Science Centre
"Το "Ontario Science Centre" είναι ένα κέντρο επιστημών του Τορόντο στον Καναδά. Βρίσκεται σε απόσταση 11 χιλιομέτρων ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τορόντο - Κοινοβούλιο του Οντάριο Κοινοβούλιο του Οντάριο
Ontario Legislative Building
"Το κτίριο του Κοινοβουλίου του Οντάριο είναι ένα από τα ιστορικότερα κτίρια της πόλης του Τορόντο. Στεγάζει τον Κυβερ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τορόντο - Πλατεία Νέιθαν Φίλιπς Πλατεία Νέιθαν Φίλιπς
Nathan Phillips Square
"Η πλατεία "Nathan Pillips" βρίσκεται στο κέντρο του Τορόντο και έχει πάρει το όνομά της από το Νathan Phillips που δι..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τορόντο - Έκθεση Πλέϊς Έκθεση Πλέϊς
Exhibition Place
"Το εκθεσιακό κέντρο του Τορόντο ( Exhibition Centre Ontario) βρίσκεται δυτικά του κέντρου της πόλης και στις όχθες τη..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τορόντο - Τσάιναταουν του Τορόντο Τσάιναταουν του Τορόντο
Chinatown
"Η Chinatown (κινέζικη συνοικία) του Τορόντο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Είναι μια περιοχή που απλώνεται γύρω από ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τορόντο - Εκκλησία της Αγίας Τριάδας του Τορόντο Εκκλησία της Αγίας Τριάδας του Τορόντο
Church of the Holy Trinity
"H εκκλησία της Αγίας Τριάδας (Church of Holy Trinity) είναι μια αγγλικανική εκκλησία στο κέντρο της πόλης του Τορόντο..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Τορόντο - Ρότζερς Σέντερ Ρότζερς Σέντερ
Rogers Centre
"To "Rogers Centre" γνωστό και ως SkyDome είναι ένα πολυχρηστικό γήπεδο στο Τορόντο. Αρχικά είναι η έδρα των ομάδων T..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Τορόντο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 2.615.060
Νόμισμα: Καναδικό δολάριο (C$)
Αεροδρόμιο/α: Toronto Pearson International (YYZ), Toronto/Buttonville Municipal (YKZ), Billy Bishop Toronto City (YTZ), John C. Munro Hamilton International (YHM)
Περιγραφή: Το Τορόντο είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας του Οντάριο και αποτελεί την μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καναδά. Τοποθετείται στη βόρεια όχθη της λίμνης Οντάριο και δημιουργεί μια εκτεταμένη μητροπολιτική περιοχή που εκτείνεται από την Οσάβα στα ανατολικά, μέχρι τους καταρράχτες του Νιαγάρα στα δυτικά. Ο πληθυσμός της συγκεκριμένης περιοχής που είναι γνωστή και ως χρυσό πέταλο ξεπερνά τα 5.000.000 κατοίκους ενώ θεωρείται η έβδομη μεγαλύτερη αστική ζώνη σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική. Κατά το παρελθόν η ευρύτερη περιοχή του Τορόντο κατοικούνταν από αυτόχθονες ινδιάνους. Οι πρώτες επίσημες καταγραφές της ονομασίας του που θεωρείται ότι έχει ινδιάνικη προέλευση, καταγράφονται το 1670 όταν διέρχονται από αυτό κάποιοι Γάλλοι εξερευνητές. Η πρώτη μόνιμη εγκατάσταση Ευρωπαίων στην περιοχή πραγματοποιείται το 1750 όταν οι Γάλλοι ίδρυσαν μια σειρά εγκαταστάσεων για το εμπόριο γούνας. Μέσα στις επόμενες δεκαετίες ο βρετανικός πληθυσμός υπερίσχυσε και γι' αυτό κατά τη διάρκεια της Αμερικανικής Επανάστασης η πλειοψηφία του πληθυσμού παρέμεινε πιστή στο βασιλικό στέμμα της Αγγλίας. Η πόλη αναπτυσσόταν σταθερά καθ' όλη τη διάρκεια του 19ου αιώνα και κατά το δεύτερο του 20ου ξεπέρασε σε πληθυσμό το Μόντρεαλ. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι το Τορόντο θεωρείται μία από τις πλέον πολυπολιτισμικές πόλεις του Καναδά καθώς εκτός από Βρετανούς και Ιρλανδούς φιλοξενεί κατοίκους των οποίων η καταγωγή είναι κινεζική, ιταλική, ινδική, γαλλική πορτογαλική, αλλά και ελληνική. Σήμερα το Τορόντο έχει μετατραπεί στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας και κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων χρηματοοικονομικών κέντρων σε παγκόσμιο επίπεδο. Αποτελεί βάση για μεγάλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της τεχνολογίας αιχμής, των υπηρεσιών, των τηλεπικοινωνιών, των μεταφορών, των τεχνών, της παραγωγής λογισμικού και πολλών άλλων. Σύμφωνα μάλιστα με το Forbes το Τορόντο κατατάσσεται στη 10η θέση της λίστας με τις οικονομικά ισχυρότερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις του πλανήτη. Αντίστοιχες είναι οι επιδόσεις της πόλης στο επίπεδο ποιότητας ζωής αλλά και στον τομέα του τουρισμού καθώς δέχεται εκατομμύρια επισκέπτες σε ετήσια βάση.
Γλώσσα: Αγγλικά
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
ΝαιYes
ΌχιNo
ΕυχαριστώThanks
ΠαρακαλώPlease
ΚαλημέραGood morning
ΚαληνύχταGood night
Γεία σου!Hello

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στο Τορόντο
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί