Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Βέροια - Πανοραμική άποψη

Βέροια

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Βέροια

Βέροια - Βήμα του Αποστόλου Παύλου Βήμα του Αποστόλου Παύλου
"Ο Απόστολος Παύλος δίδαξε στην πόλη της Βέροιας τον 1ο αιώνα το λόγο του Θεού στην πορεία του σε ελληνικές πόλεις. Το..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βέροια - Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας
"Το αρχαιολογικό μουσείο Βέροιας φιλοξενεί ευρήματα της ελληνιστικής και ρωμαϊκής περιόδου που έχουν ανασκαφεί στην ευ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Βέροια - Βεργίνα Βεργίνα
"Ο αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας βρίσκεται 13 χιλιόμετρα έξω από τη Βέροια και 80 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Στ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Βέροια - Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας
"Το Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας βρίσκεται στην περιοχή Κυριώτισσα της Βέροιας, μία διατηρητέα συνοικία μέσα στην πόλη. Σ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Βέροια - Εθνικό Μουσείο Εκπαίδευσης Εθνικό Μουσείο Εκπαίδευσης
"Το Εθνικό Μουσείο Εκπαίδευσης εδρεύει στη Βέροια και παρουσιάζει την πορεία της εκπαίδευσης από την αρχή της ιστορίας..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Βέροια - Νεολιθικός οικισμός Νέας Νικομήδειας Νεολιθικός οικισμός Νέας Νικομήδειας
"Βρίσκεται 13 χιλιόμετρα περίπου από την πόλη της Βέροιας και πρόκειται για τον παλαιότερο οικισμό της Νεολιθικής εποχ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Βέροια - Χιονοδρομικό κέντρο Σελίου Χιονοδρομικό κέντρο Σελίου
"Το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου είναι το πρώτο και ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας. Λειτουργεί απ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Βέροια - Παναγία Σουμελά Παναγία Σουμελά
"Η Μονή της Παναγίας Σουμελά βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό Καστανιά της Βέροιας. Χτίστηκε το 1951 από πρόσφυγες του Π..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βέροια»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 48.306
Περιγραφή: Η Βέροια βρίσκεται στην κεντρική Μακεδονία, είναι πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας και οι κάτοικοί της αγγίζουν τους 66,547 (2011). Είναι μία από τις παλαιότερες πόλεις της Ελλάδας, με αναφορές στο Θουκυδίδη αλλά και πολύ σημαντική πόλη τους βασιλείου του Φιλίππου Β’ της Μακεδονίας. Μάλιστα, θεωρούνταν η δεύτερη σημαντικότερη πόλη μετά την Πέλλα. Κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους και επίσης, στην πόλη έχει διδάξει και ο Απόστολος Παύλος. Σήμερα είναι μία σύγχρονη πόλη, με έντονη αγροτική παραγωγή εξαιτίας του κάμπου και λειτουργούν μουσεία, η μεγαλύτερη δανειστική βιβλιοθήκη στην Ελλάδα και διοργανώνονται ετήσια φεστιβάλ.

Ταξιδολογίτες στη Βέροια
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί