Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Ζάκυνθος - Πανόραμα

Ζάκυνθος

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Ζάκυνθος

Ζάκυνθος - Ναυάγιο Ναυάγιο
"Το 1982 ένα εμπορικό πλοίο με το όνομα "Παναγιώτης" λόγω εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών και χαλασμένης μηχανής..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"www.archelon.gr συλλογος για την προστασια της καρεττα καρεττα. με 30ε υιοθετεις χελωνακι με 50ε υιοθετεις μητερα χελωνα με 80ε υιοθετει..."
Ζάκυνθος - Εκκλησίες και Μοναστήρια της Ζακύνθου Εκκλησίες και Μοναστήρια της Ζακύνθου
"Η Ζάκυνθος είναι γεμάτη από εκκλησίες και μοναστήρια τα οποία -παρά το σεισμό του 1953- γλίτωσαν και έχουν διατηρηθεί..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ζάκυνθος - Γέρακας Γέρακας
"Δεκαοκτώ χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης της Ζακύνθου βρίσκεται η παραλία του Γέρακα, το μέρος όπου ζει και αναπα..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ζάκυνθος - Κερί Κερί
"Σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το κέντρο της Ζακύνθου βρίσκεται ο γραφικός οικισμός του Κεριού με την αποξηραμένη λίμ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ζάκυνθος - Παραλίες της Ζακύνθου Παραλίες της Ζακύνθου
"Οι παραλίες της Ζακύνθου διακρίνονται για τα ρηχά και καταπράσινα νερά τους. Πέρα από το Ναυάγιο και την παραλία του ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ζάκυνθος - Μουσεία της Ζακύνθου Μουσεία της Ζακύνθου
"Τα δύο πιο γνωστά μουσεία της Ζακύνθου είναι το Μουσείο Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης και το Μουσείο Σολωμού κ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ζάκυνθος - Φεστιβάλ Τζαζ της Ζακύνθου Φεστιβάλ Τζαζ της Ζακύνθου
Zante Jazz Festival
"Η διεξαγωγή του ξεκίνησε μόλις το 2009 με τη φιλοδοξία να αποτελέσει ένα υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικό γεγονός. Έχοντα..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ζάκυνθος»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 16.475
Περιγραφή: Το “Φιόρε του Λεβάντε” είναι το νοτιότερο νησί των επτανήσων με έκταση 406 τ.χμ και πληθυσμό 45.000 κάτοικους (απογραφή 2001). Είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε έκταση νησί των επτανήσων. Το νησί της καντάδας και της οπερέτας, η πατρίδα του Εθνικού μας ποιητή Διονύσιο Σολωμού και του Ανδρέα Κάλβου, το καταφύγιο της χελώνας Caretta-caretta, είναι η αφορμή για να έρθει κανείς ως τη Ζάκυνθο. Όλα τα υπόλοιπα, θα ξεδιπλωθούν σιγά-σιγά αφήνωντας στον επισκέπτη τις καλύτερες εντυπώσεις από το καταπράσινο τοπίο, τις ατέλειωτες παραλίες, το υπέροχο φαγητό με τα φημισμένα “μαντολάτα” και μια υπόσχεση για “καλή αντάμωση”. Η πρόσβαση στο νησί γίνεται με πλοίο από την Κυλλήνη και το δρομολόγιο κρατάει περίπου μία ώρα. Επίσης, η πρόσβαση στη Ζάκυνθο μπορεί να γίνει και μέσω Κεφαλονιάς.

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Ζάκυνθος
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί