Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Αράχωβα - Πανοραμική

Αράχωβα

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στην Αράχωβα

Αράχωβα - Τοπικά Προϊόντα Τοπικά Προϊόντα
"Αναμφισβήτητα μια επίσκεψή στην Αράχωβα θα πρέπει να συνδυαστεί με την γευστική περιήγηση στα προϊόντα που προκύπτουν..." περισσότερα »
αρέσει σε 6 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Αυτό είναι.... Πολύ και καλό φαΐ! "
Αράχωβα - Περιήγηση στον Οικισμό Περιήγηση στον Οικισμό
"Αν θέλετε να νιώσετε την πραγματική αύρα της Αράχωβας θα σας προτείναμε να την περπατήσετε. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονι..." περισσότερα »
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Πολύ καλές και χρήσιμες οι πληροφορίες σας. Επισκέφτηκα την αράχωβα και πέρασα ωραία. Έμεινα στο Αραχωβα πανσιον http://arahova-pansion..."
Αράχωβα - Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού
"Αναμφισβήτητα η Αράχωβα είναι συνδεδεμένη με το χιόνι και τα χειμερινά σπορ. Ίσως η κυριότερη αιτιολόγηση αυτού εντοπ..." περισσότερα »
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Αράχωβα - Μνημείο της Μάχης στην Αράχωβας Μνημείο της Μάχης στην Αράχωβας
"Στην Αράχωβα καταγράφηκε μια από τις μεγαλύτερες πολεμικές επιτυχίες των επαναστατημένων Ελλήνων απέναντι στα τούρκικ..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Αράχωβα - Το Πανηγυράκι της Αράχωβας Το Πανηγυράκι της Αράχωβας
"Το Πανηγυράκι αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα δρώμενα και εορτασμούς που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Αράχωβα - Ναός του Αγίου Γεωργίου Ναός του Αγίου Γεωργίου
"Στην περίπτωση που βρεθείτε στο κέντρο της Αράχωβας και στρέψετε το βλέμμα σας προς την κορυφή θα δείτε τον επιβλητικ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Αράχωβα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 4.180
Περιγραφή: Η Αράχωβα είναι μια γραφική ορεινή κωμόπολη του νομού Βοιωτίας που είναι χτισμένη σε υψόμετρο 960 μέτρων στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού. Ο πληθυσμός του δήμου συμπεριλαμβανομένων και των γύρω χωριών ξεπερνά τις 4.000 κατοίκους και κατά το μεγαλύτερο ποσοστό οι ασχολίες των ντόπιων σχετίζονται με τουριστικές επιχειρήσεις. Είναι άλλωστε ευρύτερα διαδεδομένο ότι η Αράχωβα συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων και δημοφιλέστερων χειμερινών προορισμών στην Ελλάδα. Αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες σκιέρ, επισκέπτες και λάτρεις των χειμερινών σπορ καθώς προσφέρει μια γκάμα από ενδιαφέρουσες επιλογές και όλα αυτά σε σχετικά μικρή απόσταση από την ελληνική πρωτεύουσα. Το όνομα και η φυσιογνωμία της έχει ταυτιστεί με μια πολύβουη περιγραφή που θα ταίριαζε στα πιο γνωστά ευρωπαϊκά χειμερινά θέρετρα αλλά σε καμία περίπτωσή δε διαπραγματεύεται την πολιτιστική κληρονομιά και της πατροπαράδοτες αξίες στο βωμό της τουριστικής ανάπτυξης. Από ιστορικής άποψης αποτελεί ηρωικό τόπο καθώς εδώ κατά τη διάρκεια της ελληνικής επανάστασης ο Γεώργιος Καραϊσκάκης πολέμησε και κατατρόπωσε τον στρατό του Μουσταφάμπεη. Θα τη βρείτε στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Βοιωτίας σε απόσταση 160 χιλιομέτρων από την Αθήνα και σίγουρα η γραφικότητα του τοπίου και η εξυπηρετικότητα των ντόπιων θα κάνουν τη διαμονή σας σε αυτή πραγματικά αξέχαστη.

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στην Αράχωβα
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί