Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Βελιγράδι - Πανοραμική απο ποτάμι

Βελιγράδι

Σερβία
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στο Βελιγράδι

Βελιγράδι - Ναός του Αγίου Σάββα Ναός του Αγίου Σάββα
Hram svetog Save
"Ο Ιερός Ναός του Αγίου Σάββα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για εμάς τους Έλληνες, καθώς είναι ο μεγαλύτερος Ορθόδοξος να..." περισσότερα »
αρέσει σε 10 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βελιγράδι - Δρόμος του Πρίγκιπα Μιχαήλ Δρόμος του Πρίγκιπα Μιχαήλ
Ulica knez Mihailova
"Ο δρόμος του πρίγκιπα Μιχαήλ είναι ο βασικός πεζόδρομος και το εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας της Σερβίας και συγκατ..." περισσότερα »
αρέσει σε 9 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βελιγράδι - Παλαιός Πεζόδρομος Παλαιός Πεζόδρομος
Skadarlija
"Η Skadarlija είναι ένας πανέμορφος πέτρινος πεζόδρομος, περίπου 400 μέτρων, με την ευρύτερη περιοχή του. Ουσιαστικά π..." περισσότερα »
αρέσει σε 8 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βελιγράδι - Οχυρό του Βελιγραδίου Οχυρό του Βελιγραδίου
Kalemegdan
"Το Kalemegdan είναι ένα οχυρό και πάρκο που βρίσκεται στην περιοχή Stari Grad κοντά στο κέντρο της πόλης. Στέκεται στ..." περισσότερα »
αρέσει σε 6 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βελιγράδι - Κοινοβούλιο της Σερβίας Κοινοβούλιο της Σερβίας
Narodna skupština Srbije
"Το παρόν κτίριο του κοινοβουλίου της Σερβίας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης μπροστά από το πάρκο Pioneer's στην πλατε..." περισσότερα »
αρέσει σε 6 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βελιγράδι - Πλατεία της Δημοκρατίας Πλατεία της Δημοκρατίας
Trg Republike
"Η πλατεία Δημοκρατίας είναι μια από τις πλατείες του κέντρου και επί αυτής βρίσκονται κάποια από τα διασημότερα κτίρι..." περισσότερα »
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βελιγράδι - Ποταμίσιο νησί Ada Ποταμίσιο νησί Ada
Ada Ciganlija
"Κατά πάσα πιθανότητα δε γνωρίζετε ότι το Βελιγράδι έχει παραλία, και μάλιστα μια από τις μεγαλύτερες αστικές παραλίες..." περισσότερα »
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βελιγράδι - Παλιό Παλάτι Παλιό Παλάτι
Stari Dvor
"Το παλιό παλάτι ήταν το βασιλικό παλάτι της δυναστείας Obrenović της Σερβίας, ενώ σήμερα στεγάζει το Δημαρχείο της πό..." περισσότερα »
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βελιγράδι - Εθνικό Μουσείο Σερβίας Εθνικό Μουσείο Σερβίας
Narodni Muzej
"Το εθνικό μουσείο της Σερβίας, είναι χτισμένο επί της πλατείας της Δημοκρατίας και ιδρύθηκε το 1844. Το μουσείο διαθέ..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Βελιγράδι - Φεστιβάλ Μπίρας Βελιγραδίου Φεστιβάλ Μπίρας Βελιγραδίου
Belgrade Beer Festival
"Παρόλο που ξεκίνησε μόλις το 2003, το φεστιβάλ αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς κάθε χρόνο. Πραγματοποιείται κάθε..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Τζάμπα είσοδος και φθηνή μπίρα, μου ακούγετε σαν ένας καλός λόγος για να πάει κανείς Βελιγράδι!"
Βελιγράδι - Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη του Βελιγραδίου Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη του Βελιγραδίου
Spomenik Neznanom junaku
"Το 'διαφορετικό' αυτό μνημείο βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Avala στην δυτικό-ανατολική πλευρά της πόλης και προσφέ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βελιγράδι»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 1.232.731
Νόμισμα: Σερβικό δηνάριο (РСД)
Αεροδρόμιο/α: Belgrade Nikola Tesla (BEG)
Περιγραφή: Το Βελιγράδι είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Βρίσκεται στην Παννονική πεδιάδα των Βαλκανίων στη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη και θεωρείται μία από τις παλαιότερες ευρωπαϊκές πόλεις καθώς ιδρύθηκε από τους Κέλτες τον 3ο αιώνα π.Χ.. Η πρώτη ονομασία της ήταν Σιγγιδών ενώ η πρώτη αναφορά της ως Βελιγράδι χρονολογείται το 878μ.Χ.. Η γεωστρατηγική της θέση τη μετέτρεψε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ιστορίας σε πεδίο μαχών, διοικήθηκε κατά καιρούς από διαφορετικά φύλα και ισοπεδώθηκε από καταστροφικούς πολέμους. Μετά το πέρασμα λοιπόν βυζαντινών, φράγκων, Βουλγάρων και Ούγγρων το Βελιγράδι κατακτήθηκε από τους Οθωμανούς και έγινε το κυριότερο κέντρο εξάπλωσης τους στον ευρωπαϊκό χώρο. Μετά την απελευθέρωση από τους Οθωμανούς και μέχρι την οριστική επικράτηση των Σέρβων το 1918 υπήρξε πεδίο διαμάχης μεταξύ Σερβίας και Αυστροουγγαρίας. Η τελευταίες και πιο πρόσφατες πληγές της πόλης είναι οι πολεμικές συγκρούσεις που οδήγησαν στη διαίρεση της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας και ο βομβαρδισμός από το ΝΑΤΟ. Σήμερα ο πληθυσμός της πόλης ξεπερνά τους 1.630.000 κατοίκους και αποτελεί ξεχωριστή εδαφική μονάδα της Σερβίας διατηρώντας μάλιστα και τη δική της διοικητική αρχή. Ακόμα αποτελεί κεντρικό οικονομικό κέντρο και εμπορικό κέντρο ολόκληρης της χώρας αλλά και μία σύγχρονη μητρόπολη εκπαίδευσης και επιστημών. Μπορείτε να την προσεγγίσετε μέσω ενός εκτεταμένου οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου αλλά και μέσω του διεθνούς αεροδρομίου που προσφέρει ανταποκρίσεις για πολλούς ευρωπαϊκούς και διεθνείς προορισμούς.
Γλώσσα: Σερβικά
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
ΝαιDa
ΌχιNe
ΕυχαριστώHvala vam
ΠαρακαλώMolim
ΚαλημέραDobro jutro
ΚαληνύχταLaku noć
Γεία σου!Zdravo

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στο Βελιγράδι
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί