Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Μπορντώ - Place de la Bourse

Μπορντό

Γαλλία
Μοιράσου το
Μπορντό - Μεγάλο Θέατρο Μεγάλο Θέατρο
Grand Théâtre de Bordeaux
Το θέατρο αυτό είναι μάλλον η καρδιά της πολιτιστικής ζωής της πόλης, ενώ εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική του και της παγκόσμιας προβολής παραστάσεις του. Άνοιξε της πύλες του για πρώτη φορά στης 17 Απριλίου του 1780 και αποτελεί σήμερα ένα από τα τελευταία θέατρα στην Ευρώπη με ξύλινη σκηνή η οποία δεν έχει καεί και δεν έχει χρειαστεί να αντικατασταθεί. Η νεο-κλασική αρχιτεκτονική του είναι παρμένη άμεσα από την αρχαία Ελληνική, που αναβίωσε με των διαφωτισμό. Η πρόσοψη διαθέτη 12 Κορινθιακού στυλ κολοσσιαίους κίονες και 12 αγάλματα που απεικονίζουν της 9 μούσες και 3 αρχαιορωμαϊκές θεές (Ήρα, Αφροδίτη και Άρτεμις στην Ελληνική τους έκδοση). Σήμερα το θέατρο είναι το σπίτι της εθνικής όπερας του Μπορντό και της εθνικής ομάδας μπαλέτου της πόλης.
Πρόσβαση: Από την στάση του τραμ "Grand Theatre" (γραμμή B) θα χρειαστεί να περπατήσετε περίπου 20 μέτρα επί της Cours de l'intendance.
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Μεγάλο Θέατρο"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Μπορντό»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Μπορντό - Γαστρονομική Περιοδεία Μπορντό - Πλατεία Εμπορίου Μπορντό - Καθεδρικός του Αγίου Αντρέ Μπορντό - Μουσείο Kαλών Tεχνών Μπορντό - Μεγάλο Θέατρο Μπορντό - Σχολείο Κρασιού Μπορντό - Λιμένας του Φεγγαριού