Νότια Ευρώπη > Κόρδοβα > Μεγάλος Καθεδρικός & Μουσουλμανικό τέμενος

Μεγάλος Καθεδρικός & Μουσουλμανικό τέμενος Κόρδοβα

Mezquita de Cordoba

Αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα ξεκίνησε να κατασκευάζεται κατά το 600 μ.χ. από τους πρωτοχριστιανούς ως Βισιγοτθικός ναός. Στην συνέχεια και πιο συγκεκριμένα το 784 αγοράστηκε από τον ιδρυτή του Εμιράτου της Κόρδοβας, Emir Abd ar-Rahman I και για πάνω από δύο αιώνες αυτός και οι απόγονοι του το ανακατασκεύασαν και το μετατρέψανε σε μουσουλμανικό τέμενος. Όταν το 1236 ο Βασιλιάς Ferdinand III επανακατέβαλε την πόλη από τους Μουσουλμάνους τότε ο ναός ξαναμετατράπηκε σε Χριστιανικός και νέες αλλαγές συνέβησαν στον ναό τα χρόνια που ακολούθησαν. Καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες έκαναν αλλαγές μέχρι και τα τέλη του 18ου αιώνα. Η ομορφιά της Mezquita είναι ότι χτίστηκε σταδιακά σε τρεις διαφορετικές εποχές και ότι αυτό είναι εμφανές καθώς δεν καταστέφονταν εντελώς το παρελθόν σε κάθε μετάβαση. Η επίσκεψη είναι σαν ένα ταξίδι στην ιστορία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της νότιας Ισπανίας.

vamos

με λίγα λόγια: ένα υπέροχο ταξίδι στην ιστορία και στους διαφορετικούς πολιτισμούς, αραβικές κολώνες δίπλα σε παλαιοχριστιανικές εκκλησίες στον ίδιο χώρο.

17/07/2016

Απάντηση

pescadito

I saw a documentary for Cordoba and Mezquita! I realized that Cordoba is a place where the combination of different civilizations creates a multicultural spirit which is obvious through some monuments. For sure I have to be there one day in the future.... Carmen I will ask you for advises!

17/07/2016

Απάντηση

Carmen

Great! The best period to visit my city is May: parties are in the streets full of flowers! ;-)

17/07/2016

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας