Ελλάδα > Κόρινθος

Κόρινθος

(Πληθυσμός: 58220)

Η Κόρινθος βρίσκεται πολύ κοντά στο Ισθμό, το σημείο που ενώνει την Πελοπόννησο με την ηπειρωτική Ελλάδα. Η αρχαία Κόρινθος ήταν πάντα μεγάλης σημασίας πόλη, καθώς βρισκόταν ανάμεσα στην Αθήνα και τη Σπάρτη, πόλεις με μεγάλη δύναμη κατά την αρχαιότητα, αλλά και εξαιτίας της εκμετάλλευσης της εμπορικής κίνησης και εκμετάλλευσης του Ισθμού. Στην Κόρινθο εξελίχθηκαν τα πλοία και δημιουργήθηκαν οι πρώτες τριήρεις, πολεμικά πλοία που χρησιμοποιούνταν έως και το τέλος της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Σήμερα η Κόρινθος βρίσκεται σε νέα τοποθεσία καθώς εξαιτίας του μεγάλου σεισμού η τοποθεσία της αρχαίας Κορίνθου

photo:Chris Oxford / CC BY-SA 3.0
Κόρινθος
Κόρινθος

Κλίμα Κόρινθος

Η Κόρινθος έχει κλίμα μεσογειακό με αρκετά ήπιους χειμώνες, ενώ τα καλοκαίρια είναι θερμά και ξηρά. Βρισκόμενη στην ανατολική πλευρά του Κορινθιακού κόλπου, πάνω σε μια στενή λωρίδα γης που ενώνει την Πελοπόννησο με τη Στερεά Ελλάδα επηρεάζεται αρκετά από τη θάλασσα στην οποία οφείλει τα επίπεδα υγρασίας. Οι ευχάριστες θερμοκρασίες του Μαΐου, του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου προσελκύουν αρκετούς επισκέπτες στην πόλη, αποτελεί ωστόσο προορισμό καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Με μέση ετήσια θερμοκρασία στους 18 βαθμούς Κελσίου οι ψυχρότεροι μήνες του χρόνου είναι ο Δεκέμβριος, ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος με τις μέσες θερμοκρασίες να κυμαίνονται στους 10°C. Οι βροχοπτώσεις συγκεντρώνονται κυρίως σε αυτή την εποχή του χρόνου, αλλά είναι σχετικά περιορισμένες. Η καλοκαιρία με ευχάριστες θερμοκρασίες άνω των 20°C εκτείνεται από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Κατά τους θερμότερους μήνες του καλοκαιριού βέβαια η μέση θερμοκρασία κυμαίνεται στους 27°C και δεν είναι καθόλου σπάνιο αυτή να σκαρφαλώσει πάνω από τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Αξιοθέατα Κόρινθος

Τύποι Αξιοθεάτου